Oh My Brush
január 28, 2016

Etude House My Beauty Tool Konjac Sponge | A Konjac Szivacs Tényleg Működik!

EN: Etude House My Beauty Tool Konjac Sponge review: because everyone needs a good konjac sponge! :)
HU: Végre én is kipróbáltam egy konjac szivacsot, a hatás pedig nem maradt el: egy újabb csoda Ázsiából!

ENGLISH:
As you all know, I stopped using face scrubs a long time ago because chemical exfoliants are the real deal, once you try AHA or BHA, there’s no turning back. That’s why it took me many years to “invest” in a konjac sponge. These tools are very popular, I had always wanted to try one out but the end of last year I finally did it. My choice was the following: Etude House My Beauty Tool Konjac Sponge.
Konjac plants are native to warm subtropical Asia, Japanese cuisine has a special place for them too, but the root of the plant can be used as a very gentle, yet effective, antimicrobial facial sponge. Dry sponges are hard but as soon as they get wet, they become soft and bouncy and if you leave them in well ventilated spaces, they get dry again pretty fast. I have tried many different kind of physical exfoliants such as brushes, sponges, scrubs but there’s nothing more gentle than a konjac sponge! It’s an all in one product: it can clean your face, pores effectively and in the meantime you will enjoy a great facial massage too because this feeling is one of a kind and great! Hot to use: wet your sponge, put some liquid facial cleanser on it (or on your skin), massage your skin with it, wash the sponge and let it dry. A konjac sponge is a good addition to anyone’s skincare routine, you can use them on your body too but please stay away from very cheap, Chinese variants (usually they come in pink, green, purple etc. colours thanks to food colouring – WHY?). Choose quality products from Korea or Japan, they are inexpensive too and one sponge can be used for a couple of months anyway. Have you tried any konjac sponges yet?
LINK:
Etude House My Beauty Tool Konjac Sponge JOLSE webshop vagy EBAY
MAGYAR:
Mindig is érdekelt a konjac szivacs (van magyar neve is, de nem vagyok hajlandó leopárdkontyvirágnak hívni…), de sok évnek kellett eltelnie, mire végre beadtam a derekam. Azt tudjátok, hogy már rég nem használok fizikai bőrradírt, csak a kíméletes és sokkal hatásosabb hámlasztást alkalmazom (AHA, esetleg BHA), s ez így nekem elég is volt. Eddig! 😀 Viszont a kíváncsiságom nem ismer határokat, így rendeltem egyet az oly’ népszerű konjac szivacsokból: a koreai Etude House My Beauty Tool Konjac Sponge-ra esett a választásom.
A konjac növény Ázsia szubtrópusi területein honos, a japánok több száz éve imádják, pl. rengeteg étel is készül belőle, a gyökeréből pedig a bőr számára igen hasznos szivacsokat kapunk. Szárazon kemény, nedvesen viszont nagyon puha, antimikrobiális artisztító, ami rendkívül gyengéd, de hatásos, jól tisztítja a pórusokat is. Az összes eddig próbált termék (legyen az szivacs, kefe, bőrradír) közül határozottan ez a legkíméletesebb, szuper érzés használni, mert szinte masszíroz. Mindig eszembe is jut, hogy mennyire szerethetik a japánok, hiszen náluk az arc masszírozása a rutin egyik legfontosabb része (természetesen a kezekkel és ujjakkal teszik ezt, de ez a szivacs is rendkívül kellemes a bőrnek és a léleknek). Használata egyszerű: benedvesítve, az aktuális arclemosónkkal együtt átmasszírozzuk vele az arcot, majd jól szellőző helyen hagyjuk megszáradni. Pár hónapig megtartja formáját és pozitív tulajdonságait, s természetesen testre is lehet használni: problémásabb részekre vagy egész testre egy kellemes kádban való fürdőzés közben. Több márka is árul konjac szivacsokat, általában nem kerülnek többe pár dollártól, de a nagyon olcsó, kínai, színes (zöld, rózsaszín és hasonlók, ezek mind ételfestékkel kezeltek, teljesen feleslegesen) verzióktól ne várjátok ugyanazt a hatást, mint pl. a minőségi japán vagy koreai társaiktól.
LINK:
Etude House My Beauty Tool Konjac Sponge JOLSE webshop vagy EBAY (ugyanaz az eladó)

Támogasd az oldalt!

4 responses to “Etude House My Beauty Tool Konjac Sponge | A Konjac Szivacs Tényleg Működik!”

 1. Georgina Vadász says:

  Szia!
  Nekem is van konjac szivacsom, nagyon szeretem, meg tudom erősíteni, hogy működik! 🙂 Én arctisztító nélkül, vizesen használom, ha van rajtam smink, akkor azt előtte lemosom, de tökéletesen megtisztítja a bőrömet. Sőt, hagy egy pici filmréteget az arcomon,amitől pihe-puha lesz, így olyan mintha hidratálna is. Én a Pink Pandáról rendeltem, ott egy picit húzós az ára, legközelebb biztos, hogy az ebayről veszem 🙂 Azt az információt kaptam Esztertől, hogy a gyártó szerint rosaceások is bátran használhatják, sok pozitív visszajelzést kaptak ezzel kapcsolatban. Én naponta csak egyszer tudom használni, mert hiába teszem a radiátorra, estétől reggelig nem szárad ki teljesen.

 2. Enikő Nagy says:

  Miért kell, hogy kiszáradjon, ha úgyis vizesen használod?

 3. Georgina Vadász says:

  Azt olvastam, hogy hagyni kell teljesen kiszáradni mielőtt újra használod. Gondolom azért, hogy ne legyen belőle bacitenyészet. Biztos ami tuti, én mindig megvárom amíg kőkeményre szárad 🙂

 4. Viktória says:

  Tényleg? Az enyém nagyon hamar megszárad (fűtőtesttől nem messze lógatom le). Igen, ez kimaradt a posztból, hogy persze arclemosó nélkül is lehet használni, csak én nem szoktam 😀

  Enikő: bármilyen artisztító eszközt használsz (kefe, szivacs, bármi), ne hagyd nedvesen a fürdőben, mert a meleg és nedvesség kedvez a baktériumoknak.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)