Oh My Brush
január 7, 2016

Kitűnő 7%-os AHA Hámlasztó Koreából | COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid

 

HU: Pénztárcabarát, hatásos AHA hámlasztó minden bőrtípusra Koreából: COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid.
EN: Inexpensive, effective AHA exfoliant from Korean: COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid.

ENGLISH:

Kbeauty lovers have been lucky ever since COSRX decided to be a pioneer and release some simple but “must have” products. Let me describe this relatively new Korean skin care brand in a couple of words: affordable price, short but impressive ingredient lists, the products (at least most of them) are free of irritants, simple packaging, no promotions, nothing “fancy”, only the most important things that your skin needs. AHA exfoliants are extremely beneficial to the skin and effective, my skin care routine wouldn’t be complete without them, that’s why I wanted to try out the COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid. The bottle is simple and comes with a pump, it contains 100 ml AHA (glycolic acid) liquid which will last many-many months!
Why do you need AHA? I could write a novel, but let me give you a brief introduction to the wonderful world of AHA exfoliants 🙂 AHAs gently get rid of dead skin cells, making the skin instantly look more beautiful and healthier, will help prevent clogged pores, fade wrinkles, sun spots, post-inflammatory hyperpigmentation (acne spots), cure large pores etc. In my opinion AHAs at 7% are perfect because they’re gentle but still effective, you can use them regularly, but do not forget to apply sunscreen. The INCI looks great, the list is short: two kind of AHAs, B3 and B5 vitamins, hyaluronic acid and that’s about it. I’m fond of this “less is more” philosophy. The liquid is colourless, the texture is nice, silky, it gets easily absorbed, the scent is not pleasant but not too bad either. I really don’t mind funky smells as long as the product stays perfume-free. The pH level is around 3.9, which is great for an AHA exfoliant.  My experience: softer, smoother, healthier looking skin instantly and regular use of this product will make wrinkles, spots, etc. fade away, and something even better: pores look and stay cleaner and smaller (BHA helped too but AHA seems to be more effective in my case). And one more thing: please don’t use face scrubs, they’re very harsh and do nothing beneficial to your skin, AHAs and BHAs are gentle and provide great results. In the past I used Paula’s Choice 8% AHA gel, I liked it too but let’s be honest, the COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid is just as good but costs less than half of the price of the PC gel (this one contains more anti-inflammatory ingredients though, I appreciate that).
Is it worth it? Absolutely! I can’t imagine my skin care routine without AHA exfoliants and this one is definitely the best and cheapest you can find. Recommended for any skin type (unless you suffer from rosacea)!

Buy it here:

COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid JOLSE | EBAY | | YESSTYLE

MAGYAR:

Üstökösként robbant be a köztudatba és a Kbeauty kedvelők rutinjába tavaly a COSRX több okból is. A minimalista, (általában) irritálóanyagoktól mentes INCI, pénztárcabarát ár és a hiánypótló termékek meghozták a kemény munka gyümölcsét: az egyik legnépszerűbb bőrápolási márka lett a COSRX rövid időn belül, mindenféle komoly promóció nélkül. A hámlasztás rendkívül jótékony és hatékony, így mindenképp ki akartam próbálni a COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid folyadékot is, ami 7%-os AHA hámlasztó. A pumpás flakon egyszerű és praktikus, ráadásul 100 ml-t kapunk a pénzünkért, ami rendszeres használat mellett is nagyon sokáig elég lesz.
Mire jó az AHA? A helyes kérdés az lenne, hogy mire nem? 🙂 Dobjuk el a durva, fizikai bőrradírunkat, használjunk helyette kíméletes és sokkal hatékonyabb AHA hámlasztót! Gyengéden megszabadít az elhalt hámsejtektől, így a bőr sokkal szebb és egészségesebb lesz, segít megelőzni ezáltal, hogy a pórusok eltömődjenek (ha már megtörtént a dolog, akkor a BHA-t is be kell vetni, szerencsére a COSRX-nél ez is van: COSRX BHA liquid ), halványítja a ráncokat, nap okozta vagy pattanások után maradt foltokat, a pórusok méretén is segíthet és még sorolhatnám. Mivel 7%-os, így nyugodtan lehet rendszeresen használni, csak ne feledkezzünk meg a fényvédelemről (egyébként se maradjon ki a fényvédő). Az összetevők gyönyörűek, a lista rövid: AHA hámlasztókat látunk, B3 és B5 vitamint, hialuronsavat, amely a hidratálásért felelős és kb. ennyi is az egész, a kevesebb több elvet követi a márka ennél a terméknél is. Színtelen, az állaga folyékony, könnyen felszívódik, van egy kis illata (mások szerint szaga), de szerintem ez teljesen normális egy parfümmentes terméknél, ennyi belefér. Arcmosás és tonizálás után érdemes felkenni (ha mást is használunk, akkor C vitamin, BHA, majd AHA a sorrend, ha mindenképp mindent magunkra akarunk kenni egyszerre). A pH értéke megfelelő a hámlasztáshoz (pH 3,9 körüli), a hatását hamar kifejti, már egy éjszaka alatt puhává, simábbá, egészségesen fénylővé teszi a bőrt, rendszeres használatával pedig a komolyabb problémákon is segít, pl. ráncok, foltok stb. Mióta AHA-t használok, teljesen leszoktam a fizikai bőrradírokról, a különbség? Régen akármennyire gyakran is használtam bőrradírokat, a pórusaim nem voltak tiszták, a dörzsölés pedig minden, csak nem gyengéd, főleg ha még pattanásos is a bőrünk. Ezzel szemben most már SOKKAL tisztábbak a pórusok, nem tömődnek el, arról pedig nem is beszélve, hogy az igazi problémákra csak az AHA kínál megoldást: ráncok és foltok halványítása. Régebben a Paula’s Choice 8%-os AHA gélt használtam, azt azóta kivonták a forgalomból, majd megújulva visszatért, így a jelenlegi verziót nem ismerem, de a különbség a régi Paula’s Choice és a COSRX között csupán annyi, hogy ebben nem helyeztek hangsúlyt a gyulladáscsökkentőkre, illetve ez picit folyékonyabb, mint a PC, de hatásban ugyanazt nyújtják – a COSRX persze olcsóbb (Paula’s Choice 100 ml 10.800 Ft, COSRX 100 ml 4.500 Ft).
Megéri? Abszolút! Nem tudnám már elképzelni a rutinomat AHA hámlasztó nélkül, minden bőrtípusnak ajánlom (kivéve ha rosaceánk van), ez a 7%-os formula pedig otthoni, gyakori használatra tökéletes, ráadásul jó áron van és szinte bármelyik koreai webshopban beszerezhető ingyenes postázással.

Megvásárolható itt:
COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid JOLSE | EBAY | | YESSTYLE
Ingredients:
Pyrus Malus (Apple) Fruit Water, Butylene Glycol, Glycolic Acid, Water, Niacinamide, Sodium Hydroxide, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol

 

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)