Oh My Brush
november 23, 2015

[Reen] Yungo Hair Cleansing Treatment


LG’s hair care line contains some great products such as the Reen Yungo Hair Cleansing Treatment. Review and introduction to hanbang. 

Amikor a koreai hajápolás és hanbang (keleti gyógynövények) útja kereszteződik: sampon és kezelés egyben.

ENGLISH:
Reen, a Korean hair care line is owned by LG and it is based on hanbang, oriental medicine. Why is hanbang such an important part of Korean skin (or hair) care? Because it is an amazing mixture of hundreds of herbs and the knowledge of many generations. You can easily spot products containing oriental medicine because usually they have the most gorgeous packaging, you would think those bottles and jars were stolen from the dressing table of a princess. 🙂 That’s also a reason why the price tag can look shocking but luckily there are more affordable brands on the market, such as Reen (or Rien). The ingredient list and the product are still impressive but the packaging is less eye catching (still very pretty though in my opinion). ReEn, the name is derived from the word “oriental”, combining the word Re (“again”) and En ( “enable”), because the products are made to restore and energize the unbalanced hair to its original condition, to make the hair beautiful and healthy. The Reen Yung Hair Cleansing Treatment strengthen the hair roots, has moisturizing properties, removes dandruff etc. Unfortunately, I cannot find the complete ingredient list, but as far as I know, this products contains more than a hundred herbs, such as ginseng and green tea, it’s silicone-free, plum blossom, lotus flower, honeysuckle and other wild flowers provide a pleasant but natural scent.
I was surprised by the red colour, but the shampoo lathers well, smells good, cleanses and treats the hair perfectly. My hair feels soft, smooth and moisturized without using anything else: it’s shampoo and treatment in one, therefore a conditioner is not needed). One sample can be used twice (I have long hair) and I’m still very impressed by Korean haircare products.
If you are interested in Korean hair care/hanbang shampoos and treatments then you’ll find affordable items on StyleKorean.com. Recommended brands: Reen (or Rien), Ryoe (manufactured by Amore Pacific)
MAGYAR:
A ReEn, hajápolási termékeket gyártó márka is az LG tulajdona, s a keleti hajápolás évezredes tudását veszi alapul. A hanbang (oriental medicine, keleti orvoslás) igen fontos a kozmetikai márkák körében is, biztosan futottatok már bele ilyen termékekbe: ezeknek a csomagolása általában nagyon igényes és gyönyörű, mintha valamelyik hercegnő asztaláról vették volna le, az összetevők pedig főleg keleti gyógynövényekből állnak. Az áruk általában borsos is, de a ReEn márka abszolút a megfizethető kategória, hiszen az átlagembernek készült, akiknek fontos a minőség, de pl. nem hajlandóak többet fizetni a szép csomagolás miatt. A név egyébként arra utal, hogy a termékek visszaállítják a haj természetes állapotát, szépségét, újra egészséges lesz. A gyökerektől ápolja és erősíti a hajat, hidratál, megszabadít a korpától és viszkető érzéstől. Ma a Reen Yungo Hair Cleansing Treatment mintáimról lesz szó. A teljes összetevőlistát sajnos nem találom, szerintem senki sem vállalkozik a lefordítására vagy begépelésére, hiszen több, mint 100 gyógynövényt tartalmaz :p Amit tudok viszont, hogy szilikonmentes, a ginzeng  és zöldtea természetesen itt is fő összetevő, illatát pedig természetes anyagok adják pl.: szilva- és lótuszvirág, lonc és egyéb vadvirágok.
Kezelés és sampon egyben, tehát balzsamra már nincs szükség, s ezzel én sem vitatkoznék, mert nem használtam mást utána, mégis ápolt, puha és hidratált volt a hajam, bár azt nem gondoltam volna, hogy szilikonmentes, de ezek szerint a rengeteg gyógynövény valóban hatásos. Nagyon jól tisztít, a habzással sincs baj, de a színén meglepődtem, nem volt még vörös (majdnem vér) színű samponom soha 😀 Egy minta a hosszú hajamra kétszer is elég volt, nagyon szerettem használni, továbbra is nagyon szimpatikusak a koreai hajápolási termékek.
Pontosan ugyanezt most nem találom, de a StyleKorean oldalán több ehhez hasonló termék található. Rien néven fut a Reen egyébként, de a Ryoe is kb. ugyanez, csak azt az LG riválisa, az Amore Pacific gyártja 🙂
vagy pedig itt: EBAY LINK

3 responses to “[Reen] Yungo Hair Cleansing Treatment”

 1. Weisz Lívia says:

  Szió!

  Megnéztem a StyleKorean weboldalát és most viszont fent van az oldalon: http://www.stylekorean.com/shop/rien-yungo-the-first-shampoo-treatment-250ml/288/

  De létezik, hogy csak 6.92 dolcsi? Vagy nem tudom, de ha tényleg csak ennyibe kerül, akkor mindenképp kipróbálom.

 2. Viktória says:

  Ennél a webshopnál van postaköltség (súlytól függ), azért tudják olcsóbban adni a termékeket.

 3. Hapinesswherever says:

  Thanks for the review! I was thinking of getting this but decided to try the cheaper hair mask first which I loved (review on my blog- http://hapinesswherever.com/2017/02/lg-reen-yungo-steam-hair-mask-pack-review/ ) Will def pick this one up next time I’m in Korea 🙂

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)