Oh My Brush
november 11, 2015

Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner | pH 3.9

 

A low pH toner is an important addition to your skincare routine but why? Read my review of the Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner.

Egy jó, alacsony pH értékű tonik fontos része a rutinunknak, íme egy, ami nekem nagyon bevált.

ENGLISH:

The Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner helps me create the perfect skin care routine by getting the most out of my AHA, BHA and vitamin C serum. The packaging is simple, very hygienic (thanks to the spray nozzle), 150 ml must last for months, the liquid has no colour or scent to it, absorbs quickly and it’s not sticky at all but what about the ingredients? This toner is alcohol, perfume and paraben free, the main ingredients are mineral water, Salix Alba (Willow) Bark Water (natural anti-inflammatory), Pyrus Malus (Apple) Fruit Water, then I see some moisturizers followed by AHA (Glycolic Acid) and BHA (Betaine Salicylate) both present at 0.1%, therefore it’s supposed to be very gentle. pH 3.9 is great if you want to prepare your skin for pH dependent products such as AHA, BHA or L-ascorbic acid based vitamin C serum. Some time ago I noticed that sometimes AHA or Vitamin C did nothing to my skin, they seemed ineffective, I knew I needed something I had been ignoring forever (for no reason, simply because of laziness): a low pH toner. AHA, BHA, vitamin C won’t work unless the pH level is right for them. After washing my face I could wait about 20 min to lower the pH level of my skin (our water is pH 8…) but I’m an impatient girl, I rather create the right conditions right away with a toner. The effect is easy to see: my products now work better and faster, finally I get the most out of beloved and trusted AHA, BHA and vitamin C serum. If you have sensitive skin, a simple, pH 5.5 toner will be just fine, you’re going to boost the performance of your products weather they’re pH dependent or not because a toner is there to prepare your skin (and no, it’s not meant to remove lingering traces of makeup, you need a better makeup remover then, this is my favourite: Japanese cleansing oil). My tips: keep in mind that less is more and wait a few seconds before you continue your routine, let the toner get fully absorbed and then apply your vitamin C serum or AHA.

Buy it here:

MAGYAR:
A Cosrx AHA/BHA Clarifying Treatment Toner egy alacsony pH értékű tonik, ami nagyon szép összetevőkkel rendelkezik, s segít tökéletesíteni a bőrápolási rutinunkat (az alacsony pH érték fontosságáról itt írtam). Arcmosás után a tonikot nem azért használjuk, hogy a maradék sminket is lehozzuk (különben ideje jobb sminklemosóra váltani – az én kedvencem ez az olajos lemosó), hanem azért, hogy a bőr pH értékét a megfelelő irányba toljuk, illetve előkészítsük a terepet a többi bőrápolási terméknek. Alkohol-, parfüm- és parabénmentes, a fő összetevő az ásványi víz, fehér fűz víz (természetes gyulladáscsökkentő), almavíz, aztán következik néhány hidratáló és végül a lényeg: AHA (Glycolic Acid) és BHA (Betaine Salicylate), de mind a kettő csak 0,1%-os, tehát nagyon gyengéd tonikról beszélünk, mindennapos használatra remek. A pH értéke 3,9, ez nekem célnak megfelelő, de tudom, hogy mások még alacsonyabb pH értéket preferálnak, nekem a pH 4 körüli érték tökéletes, de miért is beszélek annyit erről?
Mivel használok AHA-t, BHA-t, L-ascorbic acid alapú C vitaminos szérumot, s ezek mind alacsonyabb pH értéken tudnak csak működni, ezért segítem a munkájukat ezzel a tonikkal. Ahelyett, hogy hagyom a C vitaminos szérumot vagy hámlasztókat dolgozni, míg elérik a megfelelő pH értéket, inkább a tonikkal megteremtem a megfelelő körülményeket. Régebben ugyanis voltak olyan napok, amikor az AHA vagy C vitamin hatása annyira minimális volt, hogy tudtam, ez így nem mehet tovább, kell egy tonik. A szórófejes csomagolás rendben van: strapabíró és nagyon higiénikus, hiszen így sosem érintkezik semmi magával a folyadékkal, 150 ml-es, sokáig tart majd, a tonik maga színtelen, illata sincs, egyből felszívódik, nem hagy semmilyen réteget maga után. Felszívódás után kenem rá a C vitamint vagy hámlasztókat, amik így egyből tudnak hatni. Az én bőröm ellenálló, bírja az ilyesmit, jobban mondva igényli, de akinek nagyon érzékeny a bőre, annak egy sima pH 5,5-ös tonik is elég lesz (pl. ez, a DermaE-től, amit ebben a posztban említettem), akkor is kisajtol egy kis extrát a C vitaminból vagy hámlasztóból (a csapvíz nálunk majdnem pH 8, bár szerintem kb. mindenhol, muszáj tehát a tonik), viszont én szeretem kihozni a legtöbbet a használt termékekből. Mind a két tonikommal nagyon elégedett vagyok, írok majd a másikról is, de az biztos, hogy tonik nélkül nem szívesen élnék már, örülök, hogy egyből találtam két kedvencet is 🙂 A posztom lényege tehát az, hogy ha úgy érzed, hogy nem igazán hatásos a hámlasztód vagy a c vitaminos szérumod, akkor egy jó tonikkal érdemes előkészíteni a bőrt.

Az enyém innen van:
vagy EBAY-n ugyanettől az eladótól
Ingredients:
Mineral Water, Salix Alba (Willow) Bark Water, Pyrus Malus (Apple) Fruit Water, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Lactate, Glycolic Acid, Water, Betaine Salicylate, Allantoin, Panthenol, Ethyl Hexanediol

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)