Oh My Brush
szeptember 24, 2015

COSRX Galactomyces 95 Essence | A Ráncmentes Bőr Titka?

 

 

Szép összetevős, fermentált csoda Koreából a puha, sima, hidratált bőrért, ami nem más, mint a COSRX Galactomyces 95 Essence.

Az 1970-es években felfigyeltek arra, hogy a saké (japán rizsbor) főzőben az öregebb dolgozók arca ráncos, a kezük viszont sima és ráncmentes. Mint kiderült, a sakéfőzés mellékterméke (ma Galactomyces néven fut) egy tápanyagban gazdag anyag és csodákat tesz a bőrrel. Én tavaly figyeltem fel erre az összetevőre, ugyanis egy rendeléshez kaptam egy egész nagy mintát. Amikor elfogyott kerestem is utánpótlást, a választásom pedig a COSRX Galactomyces 95 Essence-re esett, mert nagyon szépek az összetevő és az ára ennek a legbarátibb. Szerintem minden ázsiai márkának van már fermentált esszenciája, nagyon népszerű termékek, megjegyzem: okkal. A leghíresebb a méregdrága SK-II Facial Treatment Essence, ami egyébként szintén a Galactomyces-re épül. A COSRX 95%-ban tartalmazza, emellett van még benne B3, B5 vitamin, hialuronsav, egyéb hidratálók stb. Alkohol- és parfümmentes, nagyon gyengéd a bőrhöz, a hatását pedig egyből érezni. Hidratál, puhítja, simává, feszesebbé teszi a bőrt, világosítja a foltokat, a ráncok megelőzésében hosszú távon szuper fegyver tehát. 
Színtelen, nincs illata, a pumpás üveg egyszerűvé teszi a használatot, folyékony, de pont elég sűrű ahhoz, hogy nem kell vattakorongra tenni, kézzel felkenhetjük. Hamar felszívódik, s ahogy írtam, a hatást egyből érezni, a bőr puha, hidratált lesz. Minden bőrtípusra ajánlom, szerintem mindenki bőre imádni fogja, az egyszerű, rövid összetevőlista pedig gondoskodik róla, hogy érzékeny bőrűek is nyugodtan használhatják, irritációt nem okoz, sőt: nyugtatja  a bőrt. Nekem ez a – szintén nagyon népszerű – Missha First Treatment Essence-nél jobban tetszik, főleg az állaga miatt, nem olyan kezelhetetlenül folyékony, a hatás viszont ugyanaz, sőt!
Nagyon élvezem egyébként az ehhez hasonló könnyebb termékeket (essence, lotion, skin stb. nevet kapnak általában), mert így magam döntöm el, hogy mire van épp szüksége a bőrömnek, jól beépülnek a rutinba, más termékekkel együtt is lehet őket használni, várni sem kell, mert gyorsan felszívódnak.
Ingredients:
Galactomyces Ferment Filtrate, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Betaine, Panthenol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Allantoin, Butylene Glycol, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol, Adenosine

 

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)