Oh My Brush
július 2, 2015

Softymo Deep Cleansing Oil ソフティモ ディープ クレンジングオイル

Cleansing oils are absolutely amazing and effective, but is the Japanese Softymo Deep Cleansing Oil any good? A review.
Továbbra is maradok az olajos arctisztításnál, mostanában pedig egy japán terméket használok: Softymo Deep Cleansing Oil.

ENGLISH:
I’ve been using cleansing oils (or balms, creams) for a while and I’m still convinced about their power: it’s the best way to remove makeup and sunscreen. The Japanese Kose Softymo Deep Cleansing Oil ソフティモ ディープ クレンジングオイル 230 ml is inexpensive and the ingredients are safe but is it effective? Well, it’s more runny than other cleansing oils, I kind of miss that typical oily feeling to be honest but after all, it doesn’t really matter as long as the product does its job and I can’t complain. This cleansing oil removes all traces of makeup and sunscreen, the pump is nice and you can even buy refills. Saves some dollars, I appreciate it.
The ingredient list can be seen below, it’s a safe and non irritating (no alcohol or perfume) but it does smells like lemon or orange a bit because of the orange oil it contains. I’m very satisfied with the Deep version but actually there is one more I want to try out: Softymo Speedy Cleansing Oil which contains no mineral oil or orange oil! This one would be even better for sensitive and acne prone skin, I have to give it a try! 🙂
EBAY LINK:
MAGYAR:
Mivel még mindig az olajos (vagy balzsamos) lemosók jönnek be a legjobban, ezért tovább folytatódik a keresés a tökéletes termék után. A Softymo Deep Cleansing Oil ソフティモ ディープ クレンジングオイル Japánból érkezett hozzám, s azért választottam, mert nem drága és az összetevők is szépek. Az eddig próbáltakhoz képest ez elég híg, nem is hagy maga után igazi olajos érzetet, mint a többi. A sminket kiválóan eltávolítja, a pumpás flakont kényelmes használni, 230 ml-es és még utántöltőt is lehet hozzá venni (japán márkáknál ez szokás). Láthatjátok, hogy az összetevőlista rövid, nincs benne semmi extra (rizskorpa és ásványi olaj a két fő összetevő, emellett az E vitamint és jojobaolajat emelném ki, parfümöt és alkoholt nem tartalmaz, de narancsolajat igen, amit kicsit lehet is érezni. Elégedett vagyok vele, jól tisztít és gyengéd, de közben felfedeztem, hogy van egy másik verziója is, amiben nincs ásványi olaj és narancsolaj sem: Kose Softymo Speedy Cleansing Oil (INCI: Mineral Oil, Peg-8, Glyceryl Isostearate, Cyclomethicone, Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Isostearate, Glycerin, Phenoxyethanol). Legközelebb azt próbálom ki valószínűleg, de az biztos, hogy maradok a japán márkáknál, mert tetszik a nagy választék és a parfümmentességük.
EBAY LINK:
Ingredients/Összetevők: Rice Bran Oil, Mineral Oil, Sorbeth-30 Tetraoleate, Triethylhexanoine, Cyclomethicone, Orange Oil, Tocopherol, Jojoba Seed Oil, Glycerin, Polyglyceryl-2 Diisostearate, Trilaureth-4 Phosphate, Water, Phenoxyethanol
Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)