Magyar English
Oh My Brush
június 9, 2015

Paula's Choice CLEAR Azelaic Acid Treatment

Az első Paula’s Choice termék, ami nem igazán vált be: Paula’s Choice CLEAR Azelaic Acid Treatment. Azealinsavat és BHA-t tartalmaz, ami elvileg jó pigmentfoltok és pattanások ellen, de mi a tapasztalatom vele kapcsolatban több, mint fél év használat után?

Kezdjük ott, hogy a Clear Daily Skin Clearing Treatment Azelaic Acid + BHA teljesen ugyanaz, mint a Resist Skin Transforming Multi-Correction Treatment with Azelaic Acid & BHA. Ezt sajnos nem tudtam vásárláskor, ezért azt hittem, hogy valami újdonságot próbálok ki, így teszteket sem tudtam olvasni róla, “vakon” rendeltem meg. A krém maga fehér, könnyen kenhető, hamar felszívódik mindenféle ragacsos érzet nélkül, kellemes használni, főleg este szoktam felkenni, de sminkelni is lehet rá probléma nélkül. Több, mint fél éve vettem, most fogyott el, elég sokáig tart egy 30 ml-es tubus, bár én nem kentem minden egyes nap.
Az azelainsav segít a pattanások megelőzésében (antibakteriális), pigmentfoltok halványításában és rosacea kezelésében is. A tanulmánnyok alapján 15-20%-os koncentrációban már hatásos, de még nem irritáló túlságosan. Sajnos az nem derül ki, hogy hány százalékban található meg az azelainsav ebben a termékben, sehol nem találom (közben Ilditől – www.szepsegreceptek.hu – megtudtam, hogy 10%-os). Ehhez a krémhez még szalicilsavat (BHA) is tettek, így már tényleg mindent tud elvileg, amire nekem szükségem van (akne megelőzése és pigmentfoltok gyógyítása), s az az igazság, hogy az elején rendkívül elégedett voltam vele. Tavaly nyáron megvettem a Paula’s Choice csak az USA-ban kapható benzoil-peroxidot tartalmazó termékét (a gyógyszertári készítmények nagyon irritáltak), attól hatásosabb krémet nem kívánhat az ember lánya akne, pattanások ellen, elég kíméletes is a bőrhöz, de azért mégsem szerettem volna csak erre az összetevőre hagyatkozni, azelainsavra akartam lecserélni.
Pattanások megelőzésében tényleg elég jó, bár semmiképp nem olyan hatásos, mint a fent említett benzoil-peroxidos krém, viszont kíméletesnek éreztem, sokkal gyakrabban is mertem használni, mint a másikat, vártam tehát, hogy további változások következzenek. Ezek elmaradtak, a pigmentfoltokon nem segített sajnos, legalábbis nem annyit, amennyit egy több, mint 12 ezer forintos készítménytől elvárnék.
Otthon a Skinoren krém pár ezer forintért kapható, arra kíváncsi lennék (sajnos vényköteles, itt pedig drágább, mint ez a Paula’s Choice termék…), abban 20%-os az azelainsav, jó és olcsó alternatíva lehet. Nekem igazából most nincs is ilyesmire szükségem, mert a BHA rendszeres használatával sikerül elég jól megelőzni a pattanásokat, teljes gőzzel a pigmentfoltok halványítására helyeztem a hangsúlyt, így lesznek még ezzel kapcsolatos tesztek a blogon 🙂
A Paula’s Choice CLEAR Azelaic Acid Treatment összetevői szépek, lent láthatjátok is, nincs benne alkohol vagy illatanyag, ahogy azt Paulától már megszokhattuk.
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)