Oh My Brush
június 12, 2015

Hada Labo Arbutin Whitening Lotion + Vitamin C Japánból 白潤 薬用美白化粧水

Nincs japán arcápolási rutin lotion nélkül, de mi is ez a termék és mit tud a Hada Labo arbutinos-c vitaminos verziója?

A japán nők szépségének titka évszázadokon át foglalkoztatta az embereket, lassan pedig végre lehullt a lepel. Az arcápolási rutinra az egyszerűség, rend és harmónia jellemző, az összetevőlisták sokkal rövidebbek, mint azt a koreaiaknál megszoktuk, nincs annyi cuki, drága vagy felesleges eszköz, csak két kéz: gyengéd arcmasszírozási technikájukkal tartják fiatalon a bőrüket. Ha valakit tehát érdekel a (keleti) bőrápolás, akkor a japán termékeket nem lehet kikerülni. Mivel nincs nyugati megfelelő, ezért egyszerűen maradok a lotion megnevezésnél, s egyben meg is magyarázom, hogy mi is ez a titokzatos kence. Japánban nincs arcápolási rutin lotion nélkül, ennek megfelelően rengeteg van a piacon, de mire jók? Arcmosás után használatos, gyengéden bele kell ütögetni/simogatni (linkelek videót, mert elmagyarázni lehetetlen) a bőrbe, előkészítik a terepet a többi terméknek, hogy azok gyorsabban és hatásosabban szívódjanak fel. Emellett szinte mindig tartalmaznak valamilyen extra összetevőt és hidratálnak is.
Az állaguk változó, a Hada Labo Arbutin Whitening Lotion  白潤 薬用美白化粧水 eléggé folyékony, enyhén fehér a színe, nincs illata, egyből felszívódik, a bőr pedig azonnal hidratáltabb és feszesebb lesz, a nedvességet pedig a bőrben tartja. Nincs benne alkohol, parfüm, színezék, ásványi olaj, ellenben találunk benne három nagyon fontos összetevőt. Arbutin, amelyet folthalványításra használnak, a C vitaminnak vannak ugyanilyen tulajdonságai, emellett egy remek antioxidáns, végül pedig a hialuronsav só formája segít mélyen hidratálni a bőrt.
Én – jó nyugati lévén – tonik helyett használom, tehát vattakorongra (igaz, az legalább koreai 😀 ) teszem, úgy viszem fel, nagyon kellemes használni. Április vége óta használom rendszeresen, s bár ennyi idő nem elég arra, hogy hatalmas változások következzenek be, a kép alapján úgy látom, hogy valóban használ. Az előtte és utána kép között kb. 2 hét van, az egyik pigmentfoltom pedig teljesen eltűnt! Ilyen ritkán történik velem, nagyon meglepődtem, ezért úgy döntöttem, hogy írok is róla a blogon, megérdemli 🙂
170 ml-es, hatalmas, jó pár hónapig elég lesz (a sűrűbb retinolos lotion pedig még tovább, majd írok arról is). Eddig tehát nagyon pozitív a véleményem róla, a Hada Labo marad továbbra is a kedvenc japán márkám! 🙂
Van Regular (az enyém) és Moist (hidratálóbb) verzió és utántöltő is kapható (Refill)
Ingredients/Összetevők: Water, Dipropylene Glycol, Glycerin, Arbutin, Disodium Succinate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Methylparaben, PPG-10 Methyl Glucose Ether, Sodium Hyaluronate, Styrene/VP Copolymer, Succinic Acid, Tremella Fuciformis Polysaccharide
Before – After
2-3 weeks
Előtte – Utána
2-3 hét a különbség a két kép között, bár az “utána” képen épp fürdés után vagyok, így pirosabb, irritáltabb a bőröm, ez látszik is.

A csodaszép koreai színésznő, Jun Ji Hyun 전지현  a japán Hada Labo arca, itt az SHA lotion-t mutatja be (kb. ugyanaz, mint a fenti, csak arbutin nélkül).

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)