Magyar English
Oh My Brush
√°prilis 19, 2015

J.R. Liggett's Bar Shampoo Tea Tree & Hemp Oil | Nat√ļr Samponszappan

Olajokat tartalmaz√≥ szappannal hajat mosni? Igen! ūüôā Nat√ļr szappanra t√©rtem √°t, ami meglepŇĎen j√≥: J.R. Liggett’s Bar Shampoo Tea Tree & Hemp Oil. Nincs benne: illatanyag, szulf√°t, tart√≥s√≠t√≥szer stb.

Mivel r√©gebben nem sok figyelmet kapott tŇĎlem a hajam, ez√©rt tavaly ny√°r k√∂r√ľl elhat√°roztam, hogy ez nem mehet √≠gy tov√°bb. Ez az elsŇĎ olyan term√©k, ami igaz√°n bev√°lt, nagyon sz√©pek az √∂sszetevŇĎi, √≠gy sz√≠vesen √≠rn√©k r√≥la a blogon is.
J.R. Liggett’s Bar Shampoo Tea Tree & Hemp Oil samponszappanr√≥l van sz√≥, ami t√∂bb helyen is beszerezhetŇĎ, de √©n – szok√°somhoz h√≠ven – az iHerb-et v√°lasztottam. T√∂bbf√©le term√©k√ľk is van, √©n elsŇĎre az illatanyagmentes verzi√≥t n√©ztem ki magamnak, amiben teafa √©s kender olaj is van. Nagyon minim√°lis az √∂sszetevŇĎlista, szinte csak n√∂v√©nyi olajokat (ol√≠va, k√≥kusz, ricinus, teafa, kender √©s mandula) √©s vizet (New Hempshire forr√°sv√≠z) tartalmaz, emellett √°llatokon sem tesztelnek. El√©g furcs√°n hangzik tal√°n, hogy olajjal mosok hajat, de m√©gis bev√°lt: a hajam tiszta, olajmentes, puha, j√≥ megfogni m√©g akkor is, ha nem haszn√°lok balzsamot (nem kell mell√© balzsam, de m√©g volt egy kev√©s, azt el akartam haszn√°lni)!
A m√°rka szerint egy ilyen 99 g-os t√∂mb 0.7 liter foly√©kony samponnak felel meg (ebben az√©rt k√©telkedem, de majd megl√°tjuk). Nagyon j√≥l habzik, meglepŇĎen kev√©s kell belŇĎle: bevizezem a hajam, p√°rszor √°tmegyek rajta a szappannal, ez m√°r el√©g habot gener√°l, hogy tiszt√°ra mossam a f√©lhossz√ļ hajamat. K√∂nnyŇĪ kimosni, viszont a “mindenmentess√©g” miatt nem olyan sima a haj ilyenkor, de pl. az elŇĎzŇĎ samponomhoz k√©pest ez egy √°lom. A fejbŇĎr√∂n eg√©szs√©gesebb, mint valaha, ez√©rt nagyon aj√°nlom a term√©szetesebb √∂sszetevŇĎket tartalmaz√≥ term√©keket azoknak, akik viszketŇĎ, korp√°s stb. fejbŇĎrtŇĎl szenvednek. Sz√°razabb hajra a legt√∂k√©letesebb szerintem, b√°r az eny√©m ink√°bb a zs√≠rosabb fel√© h√ļz, √≠gy sincs probl√©m√°m az olajokkal teli samponnal. Haszn√°lat ut√°n a haj puha, hidrat√°lt, f√©nyes, kicsit viszont elnehez√ľl (tal√°n √≠gy tudom a legjobban k√∂r√ľl√≠rni) √©s nem olyan sima, mint mikor egy √°tlagos samponnal mosok hajat. A legfurcs√°bb az, hogy az olajok miatt azt v√°rtam, hogy majd gyorsabban fog zs√≠rosodni a hajam, de pont az ellenkezŇĎje t√∂rt√©nt: mi√≥ta ezt haszn√°lom 1-2 nappal k√©sŇĎbb kell hajat mosni. Val√≥sz√≠nŇĪleg ez annak k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy ez a sampon nem sz√°r√≠tja ki a fejbŇĎrt (mint ahogy a zs√≠ros arcbŇĎrt sem √©rdemes teljesen kisz√°r√≠tani, mert csak m√©g jobban zs√≠rosodik tŇĎle). Semmi m√°st nem haszn√°lok a hajamra jelenleg (sem hajform√°z√≥kat, semmit), sz√≥val nem √ļgy n√©z ki, mintha most j√∂ttem volna a fodr√°szt√≥l, de legal√°bb kevesebb hullik, aminek nagyon √∂r√ľl√∂k ūüôā
Nem dr√°ga, s mivel nem kell balzsamot haszn√°lni, ez√©rt m√©g ezen is sp√≥rolhatok h√°la neki. Szeretn√©k majd m√°st is kipr√≥b√°lni, de ezt biztosan √ļjraveszem, szerintem utaz√°shoz is jobb szil√°rd sampon, van is olcs√≥n szett mini szappanokkal! ūüôā
Ingredients: Olive oil, coconut oil, castor oil, fresh pure New Hampshire spring water, sodium hydroxide
+ Tea Tree Oil, Hemp Oil, Almond Oil
iHerb-rŇĎl vettem:

T√°mogasd az oldalt!

Arc√°pol√°si Rutinom 2020

Mindent A F√©nyv√©delemrŇĎl! + T√©vhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZN√ĀLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyan√ļgy haszn√°lhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek √©s nem is lesznek felugr√≥ √©s zavar√≥ rekl√°mok soha, √≠g√©rem! :) K√∂sz√∂n√∂m, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)