Magyar English
Oh My Brush
április 19, 2015

J.R. Liggett's Bar Shampoo Tea Tree & Hemp Oil | Natúr Samponszappan

Olajokat tartalmazó szappannal hajat mosni? Igen! 🙂 Natúr szappanra tértem át, ami meglepően jó: J.R. Liggett’s Bar Shampoo Tea Tree & Hemp Oil. Nincs benne: illatanyag, szulfát, tartósítószer stb.

Mivel régebben nem sok figyelmet kapott tőlem a hajam, ezért tavaly nyár körül elhatároztam, hogy ez nem mehet így tovább. Ez az első olyan termék, ami igazán bevált, nagyon szépek az összetevői, így szívesen írnék róla a blogon is.
J.R. Liggett’s Bar Shampoo Tea Tree & Hemp Oil samponszappanról van szó, ami több helyen is beszerezhető, de én – szokásomhoz híven – az iHerb-et választottam. Többféle termékük is van, én elsőre az illatanyagmentes verziót néztem ki magamnak, amiben teafa és kender olaj is van. Nagyon minimális az összetevőlista, szinte csak növényi olajokat (olíva, kókusz, ricinus, teafa, kender és mandula) és vizet (New Hempshire forrásvíz) tartalmaz, emellett állatokon sem tesztelnek. Elég furcsán hangzik talán, hogy olajjal mosok hajat, de mégis bevált: a hajam tiszta, olajmentes, puha, jó megfogni még akkor is, ha nem használok balzsamot (nem kell mellé balzsam, de még volt egy kevés, azt el akartam használni)!
A márka szerint egy ilyen 99 g-os tömb 0.7 liter folyékony samponnak felel meg (ebben azért kételkedem, de majd meglátjuk). Nagyon jól habzik, meglepően kevés kell belőle: bevizezem a hajam, párszor átmegyek rajta a szappannal, ez már elég habot generál, hogy tisztára mossam a félhosszú hajamat. Könnyű kimosni, viszont a “mindenmentesség” miatt nem olyan sima a haj ilyenkor, de pl. az előző samponomhoz képest ez egy álom. A fejbőrön egészségesebb, mint valaha, ezért nagyon ajánlom a természetesebb összetevőket tartalmazó termékeket azoknak, akik viszkető, korpás stb. fejbőrtől szenvednek. Szárazabb hajra a legtökéletesebb szerintem, bár az enyém inkább a zsírosabb felé húz, így sincs problémám az olajokkal teli samponnal. Használat után a haj puha, hidratált, fényes, kicsit viszont elnehezül (talán így tudom a legjobban körülírni) és nem olyan sima, mint mikor egy átlagos samponnal mosok hajat. A legfurcsább az, hogy az olajok miatt azt vártam, hogy majd gyorsabban fog zsírosodni a hajam, de pont az ellenkezője történt: mióta ezt használom 1-2 nappal később kell hajat mosni. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy ez a sampon nem szárítja ki a fejbőrt (mint ahogy a zsíros arcbőrt sem érdemes teljesen kiszárítani, mert csak még jobban zsírosodik tőle). Semmi mást nem használok a hajamra jelenleg (sem hajformázókat, semmit), szóval nem úgy néz ki, mintha most jöttem volna a fodrásztól, de legalább kevesebb hullik, aminek nagyon örülök 🙂
Nem drága, s mivel nem kell balzsamot használni, ezért még ezen is spórolhatok hála neki. Szeretnék majd mást is kipróbálni, de ezt biztosan újraveszem, szerintem utazáshoz is jobb szilárd sampon, van is olcsón szett mini szappanokkal! 🙂
Ingredients: Olive oil, coconut oil, castor oil, fresh pure New Hampshire spring water, sodium hydroxide
+ Tea Tree Oil, Hemp Oil, Almond Oil
iHerb-ről vettem:

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)