Oh My Brush
április 16, 2015

COSRX Silk Finger Balls | Selyemhernyógubó Az Arcra?!

Why should we use silk cocoon on our face? Well, it has many reasons! COSRX Silk Finger Balls review.
Megint egy “újdonság” Ázsiából/Koreából. Mint kiderült, a selyemhernyó gubóját érdemes bele venni az arcápolási rutinunkba!

ENGLISH:
You might have already noticed the existence of these white little things if you frequently visit Korean webshops. As I took a better look at the COSRX Silk Finger Balls, I realized that these were actually silk cocoons! I was just as excited as you are right now, so let me share everything I know about this topic. I learnt that Asian women had always loved silk cocoons (actually they’ve been using them for thousands of years), because sericin can be very beneficial to your skin, hair, helps fighting aging etc. Sericin is a protein containing 18 amino acids, they help your complexion, but COSRX thinks one step further. According to the description the COSRX Silk Finger Balls help remove sebum, dirt from the pores, you can say good bye to black heads. Well, I’m all about finding the right methods of getting clean pores and these balls are actually pretty great! It’s very easy to use them: put the cocoon into warm water for 1-2 minutes, clean your face and then massage your skin gently with the ball. You need to use it a couple of times to see the result and I hope that this cool ingredient (sericin) will benefit my skin – I’m 29, I need all the help! 😉 I trust you silk cocoon! 😉 Oh and I’ll finish the review of the COSRX BHA liquid too soon! Stay toned! 🙂
Where to buy:
MAGYAR:
A koreai webshopokat elárasztották ezek a kis fehér furcsaságok, amik persze az én érdeklődésemet is felkeltették. Ekkor esett le, hogy valójában a selyemhernyó gubójáról van szó, ami nagyon jót tesz a bőrnek, de… Álljunk meg egy szóra! Mielőtt azt hinnétek, hogy a koreai barátaink mindenből arcápolási terméket gyártanak, amire csak ránéznek, megnyugtatlak titeket, hogy nem egy új hóbortról van szó. Ázsiában több ezer év óta használják már ezeket a gubókat, mert a benne található sericin (protein 18 féle aminosavval) jótékony hatással van a bőrre, ráncokra (és a hajra is egyébként, csak nem ilyen formában persze). A COSRX szerint mitesszerek eltávolítására nagyon jó maga a gubó, ezért pár dollárért árulnak egy 12 db-os csomagot. A használata egyszerű: 1-2 percig meleg vízbe kell áztatni, ettől megpuhul, arctisztítás után pedig át lehet vele gyengéden dörzsölni a bőrt. Egyet többször is felhasználhatunk, az ujjunkra pont illik egyébként, könnyű vele bánni.
Pár alkalom kell ahhoz, hogy a hatás szabad szemmel is látható legyen, tényleg segít kitisztítani a pórusokat. A sericint pedig köszöni szépen a bőröm, minden hasznos összetevő jól jön ennyi évesen… 😉 Továbbra is szimpatikus a COSRX, feltörekvő márka, sok-sok jól összerakott arcápolási termékkel (a COSRX BHA-s folyadék tesztjével még adós vagyok, jön hamarosan!).
LINK:
Támogasd az oldalt!

9 responses to “COSRX Silk Finger Balls | Selyemhernyógubó Az Arcra?!”

 1. Audrey80 says:

  Tényleg kitisztítja a pórusokat? Kíváncsi lennék, hogyan. Kiszippantja a trutyit a pórusból? Sosem hallottam még róla.

 2. Lolli says:

  Már láttam ezeket az ebayen, de el nem tudtam képzelni, hogy ez micsoda… 😀 Jópofa! Neked hatásos? A páromnak vennék szívesen, mert ő nagyon zsíros, miteszeres bőrű, sőt még érzékeny is a bőre annyira, hogy még szappant se használ. Annak idején szegény nagyon csúnya aknés volt, amit csak sebészetileg lehetett eltávolítani, csúnya hege maradtak utána. Rengeteg készítményt írtak fel neki, de semmi sem használt, végül leállt mindennel, a szappannal is, és teljesen elmúlt az akné. Még az orvos is csodálkozott, hogy mitől gyógyult meg a bőre… :)) Csak vízzel mos arcot.
  A bhara én is nagyon kíváncsi vagyok.

 3. Yndre (yndrelianbeauty.blogspot.co.uk) says:

  Ezek tényleg eredeti gubók?! Olyanok mintha hungarocellből lennének… 😀

 4. Viktória says:

  Tisztább lesz. Nem az én bőrömre való ugyan, mert igazi mitesszerem nincs, de az orr tövébén, állon szeretek kicsit radírozni néha.

 5. Viktória says:

  Őszinte leszek, nem tudom elképzelni, hogy egy (nyugati) pasi ilyesmit vegyen elő nap, mint nap, főleg olyan, aki amúgy sem szeret semmit használni. Szerintem kérdezd meg, hogy érdekelné-e (az én barátom is ilyen, semmit nem akar használni, bár legalább arclemosót már elfogad tőlem, meg néha ezt-azt.. 🙂 ), hátha… Remélem nem rémiszti majd el a selyemhernyó 🙂
  Ez mindenképp jobb megoldás lenne az ennyire érzékeny bőrére, mint pl. azok a lehúzható tapaszok, mert azokban azért akadhat irritáló összetevő, de az a kérdés, hogy hajlandóe rendszeresen használni pár dolgot az arcára. BHA-t próbáltatok már egyébként?

 6. Viktória says:

  Nem fogtam még a kezemben hasonlót ezek előtt, de ez tényleg olyan anyag, amit semmivel nem tudok összehasonlítani, nagyon érdekes 🙂

 7. dyna says:

  ennek utána fogok nézni, engem is vonz! 😀

 8. Lolli says:

  Nem még én sem próbáltam a bha-t…azt se tudom, eljutok e odáig, most épp egy pakolással kísérletezek. :)) Szerintem nem ennyire ellenálló a párom, ha a szépségéről van szó, azóta hiúbbak vagyunk, amióta együtt vagyunk… 😀

 9. myrtillis says:

  fúúú jézus… én minden undor és ellenérzés nélkül kenem magamra a csigás krémet, meg a múltkori bizarr ázsiai krémek közül is simán használnék párat, de ettől eléggé irtózom. : D lehet, hogy azért, mert nagyon utálom a bogarakat, hernyókat, pókokat, megláttam, hogy ez is undi hálós, mint a pókháló és áááá. : D pedig bizti jó lehet, de talán én ezt már nem tudnám bevállalni. amúgy csak simán dörzsölgetni, radírozni kell vele, vagy mitesszert nyomkodni is lehet szerinted?

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)