Oh My Brush
április 22, 2015

COSRX 4% BHA | Blackhead Power Liquid

Olcsóbb, koreai BHA készítmény szép összetevőkkel? Igen! A koreai COSRX Blackhead Power Liquid nevű 4%-os BHA folyadékot teszteltem.
Cheaper BHA alternatives from Korea? Yes! Here’s my review of the COSRX Blackhead Power Liquid, that contains 4% BHA.

ENGLISH:
I finally managed to finish this review!  I have been using COSRX Blackhead Power Liquid for 2 or 3 months, it is a simple 4% BHA liquid with nice and safe ingredients. You can see below that instead of water, white willow bark extract is used as the main ingredient, which is very similar to salicylic acid (in fact, salicylic acid was named after the latin version of white willow), we also get a couple of moisturizers, B5 vitamin, etc., it contains no alcohol or fragrance, but betaine salicylate (BHA) is what I’m going to talk about.
Betaine salicylate is very similar to salicylic acid, they’re both BHA exfoliants, they’re able to clean pores, if you have acne prone, oily skin or blackheads, you’ll need a BHA product. The difference between these two ingredients is that betaine salicylate provides time-released exfoliating action long after it is removed. It is interesting though that in Korea it is prohibited to sell products containing more than 0.5% salicylic acid. That’s why Paula’s Choice uses betaine salicylate too in their products for the Korean market!
The COSRX Blackhead Power Liquid is very similar to the Paula’s Choice Clear BHA liquid, but better because this one is not too runny, no cotton pad is needed, I waste no product at all (those were my main complaints about the Paula’s Choice liquid and the price)! It’s also more gentle to the skin, it doesn’t irritate me at all although it’s supposed to be stronger (4% BHA). I also love the fact that it smoothes, moisturizes the skin, gets absorbed quickly, so it’s perfect for oily or combination skin too. In my opinion betaine salicylate is a great ingredient, works just as fine as salicylic acid, I can’t think of any differences besides the fact that betaine salicylate in the COSRX Blackhead liquid is more gentle to the skin.  My pores have become smaller though but I believe retinol is also responsible for that 🙂 
The COSRX Blackhead Power Liquid is a great BHA product, much cheaper than anything else on the market and the ingredients are nice and safe too. Highly recommended!
MAGYAR:
Végre sikerült összehoznom ezt a tesztet! 🙂 Két vagy három hónapja használom már a COSRX Blackhead Power Liquid nevű termékét, ami egy egyszerű 4%-os BHA folyadék minimális és nagyon szép összetevőkkel. Lent láthatjátok is, hogy víz helyett fehér fűzfakéreg kivonat a fő összetevő, ami már magában hatásos pattanások ellen, mert nagyon hasonlít a szalicilsavhoz (igazából a szalicilsav a fűzva latin nevéről kapta az elnevezését), ezen kívül pár hidratálót, B5 vitamint stb. találunk benne (nincs benne sem alkohol, sem illatanyag), de persze a 3. helyen álló betaine salicylate (BHA) a lényeg most nekünk.
betaine salicylate nagyon hasonlít a szalicilsavhoz, mind a kettő BHA hámlasztó, tehát képesek behatolni és tisztítani a pórusokat, pattanásos, mitesszeres, zsíros bőrre szokták a BHA készítményeket ajánlani. A különbség annyi, hogy a betaine salicylate folyamatosan hat, még lemosás után is. Érdekesség, hogy Koreában tilos 0.5%-tól több szalicilsavat tenni egy termékbe, ezért ott pl. Paula’s Choice is olyan BHA-t gyárt, amiben betaine salicylate van! A lenti képet a Facebook oldalukról hoztam, ott adnak magyarázatot erre az összetevőre.
Koreában a betaine salicylate elterjedt, nincsenek rá vonatkozó szabályok, így a gyártók is szívesen használják, mi pedig köszönjük a COSRX-nek, hogy egy ilyen szuper terméket gyártott, mert már írom is, hogy miért szeretem! 🙂
A COSRX Blackhead Power Liquid kb. ugyanaz, mint a Paula’s Choice Clear BHA folyadék, de ez nem folyik annyira, így nem kell hozzá vattakorong, nincs pocséklás, illetve nem érzem soha, hogy túl sok vagy túl erős lenne, nagyon gyengéd a bőrhöz. Ami még tetszik, hogy hidratálóbb is, nagyon jó érzés felkenni, puhává, simává teszi a bőrt, hidratál, de hamar fel is szívódik, így zsíros, kombinált bőrre is tökéletes. A szalicilsavról egyszerű volt átállni betaine salicylate-re, nagyon hasonló a két összetevő szerintem, a hatásuk is ugyanaz, nem láttam különbséget (kivéve, hogy a pórusaim kisebbek lettek, de szerintem az a retinol műve), viszont a betaine salicylate gyengédebb a bőrömhöz, hiába 4%-os (legalábbis a COSRX liquid esetében).
Számomra ez egy nagyon jó BHA, ugyanazt tudja, mint az előző termék, amit használtam, elégedett vagyok vele. Nagyon örülök, hogy találtam egy jó BHA alternatvát, ami olcsóbb és nagyon minimális, szép az összetevőlistája.
A héten akciósak a COSRX termékek a Jolse-n:
Innen:

Ingredients/Összetevők:

 

42 responses to “COSRX 4% BHA | Blackhead Power Liquid”

 1. Negiluy says:

  De jó, nagyon vártam már ezt a tesztet. Megyek ebay-ezni. :DD

 2. Zsofi says:

  Milyen gyakran használod?

 3. myrtillis says:

  jól hangzik! akkor ez a 4% betaine bha az eu-s paula 2%-os bha-jának felelhet meg kb., vagy annál erősebb?

 4. PAncsi says:

  Hű de jó! Örülök, hogy bevált Neked! Nemsokára elfogy a PC BHA-m, ezt fogom megrendelni legközelebb helyette 🙂

 5. Viktória says:

  Örülök, hogy hasznos volt 🙂

 6. Viktória says:

  Nem mondom, hogy minden nap, de elég gyakran. Ahogy a bőröm igényli. Reggel vagy este, de egy nap kétszer nem, bár elvileg akar azt is lehetne (nézegettem a koreai PC leírását, az 5%-os és napi egyszer-kétszer használatos, de az nekem sok lenne).

 7. Viktória says:

  Paula a 2%-os szalicilsavas BHA helyett 5%-os BHA-t gyárt ebből az összetevőből, ebből is gondolom, hogy pl. ez a 4%-os nem sokkal erősebb, mint a 2%-os szalicilsav, ebből lehet erősebbet választani, mert tényleg nagyon gyengéd, de hatásos.

 8. Viktória says:

  Nekem is elfogyott a PC, de csak nem akartam újravenni úgy, hogy nem próbáltam olcsóbbat. Ez bejött 🙂

 9. Ildiko Tajti says:

  Köszönjük a tesztet! 🙂 Pont erre az infóra volt szükségem! Én attól féltem, hogy ez túl erős lesz. Egyébként a PC 2% BHA-hoz képest mi a különbség hatásában szerinted?

 10. Zsofi says:

  Nekem is meg van ez a BHA, mindössze 5x használtam, volt amikor minden nap 1x és lehet hogy ettől jöttek ki kis pattanások a homlokomon, ez lehetséges vagy inkább másféleképpen intolerálná a bőröm a BHA-t (eddig sosem használtam) ?

 11. molcs says:

  szia Viki, ezt le kell mosni?

 12. Viktória says:

  Szia! Nem, nem kell!

 13. Viktória says:

  Kisebbek a pórusaim, kevesebb az új pattanásom (ebben a hónapban csak egy új volt eddig!!! Ilyen még nem volt), szóval a hatás vagy ugyanaz vagy jobb. Viszont továbbra is használom a C vitaminos szérumot felváltva ezzel és a retinollal, ez a szentháromság nagyon jó most nekem így együtt.

 14. Viktória says:

  Ilyen szép összetevőkkel nehéz róla elhinni, hogy ilyet csinált. Mást nem használtál? Viszont sosem volt még a bőrödnek BHA-hoz szerencséje, talán nem kellett volna minden nap használni, mert mégis 4%-os. Erre tudok csak gondolni. Nem mondom, hogy vegyél helyette mást (pl. a Benton Aloe BHA tonik csak 0.5%-os), de lassabban adagold a bőrödnek, hogy hozzá tudjon szokni. Szerintem úgy működni fog! 🙂

 15. Zsofi says:

  Benton tonik van nekem, Duac gélt is használok helyneként ritkán, az is elég erős, ezekkel semmi probléma, de én is inkább másra gyanakszom(gyanakodnék), mert sehol nem olvastam ilyen allergiát, vagy negatív hatását. Az újabbakat már használtam előtte 1-2 héttel és semmi nem ütött ki. Nah de reméljük a legjobbakat és csak minden 2. este használom majd 🙂

 16. Kata says:

  Zsofi, én a panthenolra gyanakodnék. Sajnos nekem is ez szokott pattanásokat okozni, amit nagyon sajnálok, mert egyébként kiváló összetevő…
  (Ezt én úgy fedeztem fel, hogy hajmosások előtt Panthenol sprayt használtam a fejbőrömre – hajnövekedés céljából – és nagyon pattanásos lett. Ekkor esett le, hogy ez az összetevő felelős sokmindenért. :-))

 17. Zsofi says:

  Köszönöm a tippet Kata! 🙂
  Azért még reménykedem…

 18. Ildiko Tajti says:

  Szuper ezt hallani. 🙂

 19. Kinga Németh says:

  Szia Viki! Nem hallottál esetleg valamit a COSRX AHA 7 WHITEHEAD POWER LIQUID-ről? Kicsit olcsóbbnak tűnik a Mizon AHA hámlasztójánál és úgy gondoltam megvenném a BHA-val együtt.

 20. Viktória says:

  Szia! Épp pár napja olvastam egy tesztet róla, az nagyon pozitív volt. Én nem próbáltam még, mert van AHA-m bőven, de nagyon szépek az összetevői és nem is drága, szimpi 🙂

 21. Kinga Németh says:

  Köszi szépen, na pont jókor kérdeztelek 🙂 Akkor azt hiszem, teszek vele egy próbát!

 22. suzie says:

  Én is megvettem, miután Nálad is ennyire jókat olvastam róla. Másfél hete használom, és ugyan nekem is az első héten rettentően "kivirágzott" a fejem, most már kezd kicsit tisztulni. Egyébként erről a jelenségről két helyen is olvastam, a mélyen ülő szennyeződéseket a mélytisztító hatása miatt úgy "kidugítja", hogy hamarabb begyullad, kiürül, és utána hegmentesen gyógyul.
  Én olyan mitesszerekre kentem, amik már hónapok óta feszülnek, fájnak, de sosem kerülnek kitisztítható (értsd, kinyomható) állapotba. amióta használom ezt a folyadékot, több ilyen gócpont is szépen beért, kitisztult, és már gyógyul.
  Mindent összegezve, elégedett vagyok vele, pedig ha a kamaszlányos pattanásokkal tarkított 35 éves fejemet nézem, nagyon mérgesnek kéne lennem 🙂

 23. Kinga Németh says:

  Szia Suzie! Nálam ugyanez volt a helyzet, sokkal rosszabb állapotba került a bőröm tőle, de 3 hét után látszott, hogy ez egy tisztulási folyamat, ami lassan eredményre vezet. A hajamat téptem, hogy mindenkinek mekkora megváltást jelent a BHA, csak nekem nem használ (sőt,inkább árt), kivágom a kukába, fenébe az egésszel, mért pont én vagyok az 1000-ből 1, aki így jár…Így másfél hónap eltelte után le kellett raknom egy időre a hámlasztókat, mert borzasztóan vízhiányos lett a felső hámrétegem, de az orromtól eltekintve (most már biztos vagyok benne, hogy azt a területet soha semmi nem fogja kipucolni) mondhatni kitisztultam és nem is tértek vissza a rondaságok. 1-1 vizenyősebb pici fehér persze előjön reggelre, főleg, ha még éjjel is 30 fok van, de a korábbi állapothoz képest ez már semmi. Szóval tényleg nem szabad feladni, még ha végig is kell járni ezt a döcögősebb utat 🙂

 24. Viktória says:

  Örülök, hogy bevált nektek lányok és köszönöm, hogy megírtátok. Mindig örülök, ha másoknak is használnak az ajánlott termékek 🙂

 25. Ildie says:

  Még télen vettem és próbálgattam. Este felkentem, reggelre foszlott tőle a fejem, mindenhol hámok álltak ki a homlokomból és az orromból. (nem használtam minden nap)
  Aztán volt időszak amikor megint minden jó volt ugyanannyi használattal. Utána megint hámlás.
  Majd újra mepróbálom, hátha most jobb.
  Annak ellenére, hogy a dobozában volt, egy olyan fürdőszobában aminek nincs ablaka megsárgult egy kicsit, szagra nincs változás.

 26. Viktória says:

  Nagyon sajnálom, hogy neked előfordul ilyesmi. Esetleg kipróbálnám azt, hogy ritkábban, de még mindig rendszeresen kened. Heti kétszer talán? Mást használsz mellé? Én nem kenek rá már semmit meg előtte se, hagyok minden "komolyabb" kencét" magában dolgozni.
  Fürdőben csak arclemosót meg hajra való dolgokat tartok, a pára, meleg nem tesz jót a termékeknek, attól sárgulhatott be szerintem. Bajod nem lesz tőle, de nem tudom, hogy megmarad-e így a hatása? Ehhez nem értek, viszont a C vitaminos szérumom oxidálódott, besárgult, már nem is olyan hatásos szerintem. 🙁

 27. blanca says:

  Gondolkozom ennek a megvételén, de egy kicsit bizonytalan vagyok. A Benton aloés tonikról váltanék valami hatásosabbra és egyúttal valami olyasmire, ami segít a mitesszereket kipucolni.
  Ezt a terméket hogy illeszted a rutinodba? Ez a "power liquid" elnevezés most kicsit megzavart, mert nem toner, nem essence, nem tudom hova tenni…. 🙂
  Illetve nézegettem a COSRX AHA/BHA tonerjét is, de nem tudok a kettő között dönteni. A cél, hogy kicsit segítsem a bőrömet tisztulni, mindenhol van valami bajom vele.

 28. Viktória says:

  Ne zavarjon meg a megnevezés, csak egy jól hangzó név, sima BHA hámlasztó (kiegészítve több szuper összetevővel), úgy is gondolj rá. A Benton toniktól ez jóval hatásosabb, de ugyanúgy kíméletes. Szerintem a lehúzható maszkok és a BHA jól kiegészítik egymást, ha mitesszerekről van szó. Fizikailag el kell távolítani a már meglévőket, kész, de utána a BHA rendszeres használata megelőzi majd a kialakulásukat. Orron vannak? Kend ezt minden nap, amíg szükséges, addig legyen lehúzható tapasz is, így ki kell tisztulnia a pórusoknak előbb-utóbb.
  Az AHA/BHA tonik nagyon gyenge, a COSRX-től kérdeztem, ők mondták, hogy 0.1% AHA és 0.1% BHA van benne. Amúgy az AHA is jó lenne, mert az pedig az elhalt hámsejtektől szabadítana meg, hogy azok se legyenek az eltömődött pórusok okai. A COSRX-nek van 7%-os AHA-ja, ha jól emlékszem.

 29. blanca says:

  Nagyon köszönöm! Akkor nem kérdés, hogy melyiket vegyem.

 30. Unknown says:

  Szia!
  Lenne egy kérdésem. Mostanában elkezdett foltokban hámlani a bőröm, ami egyébként kombinált, de mostanában száraz. Ezt (BHA) használom naponta, meg pár Cosrx-es terméket (centella arckrém, mézes éjszakai maszk). Szerinted mi lehet a baj?
  Üdv!
  Eszti

 31. Viktória says:

  Olyan, mintha vízhiányos lenne. A centella pattanásos bőrre van nem? Fejből úgy emlékszem. Lehet tettek bele teafaolajat vagy ilyesmit, ami száríthatja a bőrt. Télre egy jobb hidratálókrémet keress és ne olyat, ami zsíros, pattanásos bőrre van, azok ritkán hidratálnak rendesen.

 32. Unknown says:

  Köszönöm!
  Az a helyzet, hogy mikor megrendeltem (egyébként wishboxban volt), még nem volt igazán vízhiányos a bőröm. Viszont apró pattanások voltak és vannak is rajta. Egyébként igen, van benne teafaolaj, az inci végén.
  A BHA-val mi legyen, hanyagoljam egy kicsit?

  Eszti

 33. Viktória says:

  COSRX BHA? Az gyengéd és még inkább segít is, de ha van AHA-d akkor lecserélném arra, amíg az megszabadít a hámlástól, elhalt hámsejtektől, száraz részektől, az hatásosabb ebben.

 34. Unknown says:

  Köszi a segítséget! 🙂

  Üdv!
  Eszti

 35. Dia says:

  Szia! szerinted egy 26 éves problémás(aknés, miteszeres) bőrre elég ez a bha? vagy kellene hozzá az aha is?

 36. Viktória says:

  Látatlanban nem tudom megmondani, de azt tudom, hogy ha hormonális akne, ráadásul az a fajta, ami jó mélyen van, nagy piros dudor, fájdalmas, azon csak a benzoyl peroxide segít. Ha nem olyan vészes, "rendes" pattanás, akkor a BHA-val kell kezdeni, rendszeresen használni, hogy tisztuljanak a pórusok, az pattanásra és mitesszerekre is jó.

 37. Dia says:

  nagy ritkán szokott lenni ilyen mély, fájdalmas akne de nem hormonális(voltam vérvételen nincs se hormonális problémám se ételallergiám) de többnyire azért a "rendes" pattik meg eltömődött pórusok okozzák a gondot..ezekre a gyulladtakra egyébként Differint szoktam tenni, de az meg ugy leszárítja hogy elkezd hámlani a patti felülete de a gyökere ugyanúgy benn marad..ezért vacilálok hogy kellhet-e az AHA is..az tuti hogy hogy a BHA-t megrendelem, életem első hámlasztója lesz és a te hatásodra veszem meg:)) köszönöm!

 38. Judit says:

  Szia, pontosan ugyanerre a kérdésre szeretnék én is egy gyors választ, mert itt gubbasztok az ebay előtt 😀

 39. Viktória says:

  Az nem jó, ha lehámlik 🙁 Ha megrendeled a BHA-t, akkor szerintem kevesebb is elég lesz a Differinből (bár nem tudom most milyen gyakran kened). A BHA gyengédebb, lehet minden nap használni és hosszú távon nagyon eredményes. A barátomnak van olyan bőre, mint neked, ez a BHA a COSRX-től teljesen kitisztította a bőrét, de kente is minden nap, mint a kisangyal 🙂
  Nekem személy szerint az AHA hatásosabb, illetve a pattanás után maradt foltokon csak ez segít, úgyhogy azért ragaszkodom inkább ahhoz, de ha neked nem maradnak foltok, szerintem a BHA elég lesz 🙂

 40. Viktória says:

  Ha nem olyan durva a helyzet és nincs pattanások után maradt foltod sem, akkor a BHA elég. Fent is írtam, hogy a barátomnak volt ez a mérsékeltebb aknéja, ezt a COSRX BHA-t kapta tőlem, kente minden este, azóta semmi probléma a bőrével.

 41. adrikanemeth says:

  Kedves Viki! Mi az igazság abból, hogy a BHA nem okoz napérzékenységet?

  • Oh My Brush says:

   Annyira talán nem, mint pl. az AHA, retinol stb., de csak hámlasztó a BHA is. Én sosem mondanám, hogy ne használjon valaki fényvédőt, hiszen én minden nap felkenem, de én hámlasztok is rendszeresen, ez tény.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)