Oh My Brush
április 22, 2015

COSRX 4% BHA | Blackhead Power Liquid

Olcsóbb, koreai BHA készítmény szép összetevőkkel? Igen! A koreai COSRX Blackhead Power Liquid nevű 4%-os BHA folyadékot teszteltem.
Cheaper BHA alternatives from Korea? Yes! Here’s my review of the COSRX Blackhead Power Liquid, that contains 4% BHA.

ENGLISH:
I finally managed to finish this review!  I have been using COSRX Blackhead Power Liquid for 2 or 3 months, it is a simple 4% BHA liquid with nice and safe ingredients. You can see below that instead of water, white willow bark extract is used as the main ingredient, which is very similar to salicylic acid (in fact, salicylic acid was named after the latin version of white willow), we also get a couple of moisturizers, B5 vitamin, etc., it contains no alcohol or fragrance, but betaine salicylate (BHA) is what I’m going to talk about.
Betaine salicylate is very similar to salicylic acid, they’re both BHA exfoliants, they’re able to clean pores, if you have acne prone, oily skin or blackheads, you’ll need a BHA product. The difference between these two ingredients is that betaine salicylate provides time-released exfoliating action long after it is removed. It is interesting though that in Korea it is prohibited to sell products containing more than 0.5% salicylic acid. That’s why Paula’s Choice uses betaine salicylate too in their products for the Korean market!
The COSRX Blackhead Power Liquid is very similar to the Paula’s Choice Clear BHA liquid, but better because this one is not too runny, no cotton pad is needed, I waste no product at all (those were my main complaints about the Paula’s Choice liquid and the price)! It’s also more gentle to the skin, it doesn’t irritate me at all although it’s supposed to be stronger (4% BHA). I also love the fact that it smoothes, moisturizes the skin, gets absorbed quickly, so it’s perfect for oily or combination skin too. In my opinion betaine salicylate is a great ingredient, works just as fine as salicylic acid, I can’t think of any differences besides the fact that betaine salicylate in the COSRX Blackhead liquid is more gentle to the skin.  My pores have become smaller though but I believe retinol is also responsible for that 🙂 
The COSRX Blackhead Power Liquid is a great BHA product, much cheaper than anything else on the market and the ingredients are nice and safe too. Highly recommended!
MAGYAR:
Végre sikerült összehoznom ezt a tesztet! 🙂 Két vagy három hónapja használom már a COSRX Blackhead Power Liquid nevű termékét, ami egy egyszerű 4%-os BHA folyadék minimális és nagyon szép összetevőkkel. Lent láthatjátok is, hogy víz helyett fehér fűzfakéreg kivonat a fő összetevő, ami már magában hatásos pattanások ellen, mert nagyon hasonlít a szalicilsavhoz (igazából a szalicilsav a fűzva latin nevéről kapta az elnevezését), ezen kívül pár hidratálót, B5 vitamint stb. találunk benne (nincs benne sem alkohol, sem illatanyag), de persze a 3. helyen álló betaine salicylate (BHA) a lényeg most nekünk.
betaine salicylate nagyon hasonlít a szalicilsavhoz, mind a kettő BHA hámlasztó, tehát képesek behatolni és tisztítani a pórusokat, pattanásos, mitesszeres, zsíros bőrre szokták a BHA készítményeket ajánlani. A különbség annyi, hogy a betaine salicylate folyamatosan hat, még lemosás után is. Érdekesség, hogy Koreában tilos 0.5%-tól több szalicilsavat tenni egy termékbe, ezért ott pl. Paula’s Choice is olyan BHA-t gyárt, amiben betaine salicylate van! A lenti képet a Facebook oldalukról hoztam, ott adnak magyarázatot erre az összetevőre.
Koreában a betaine salicylate elterjedt, nincsenek rá vonatkozó szabályok, így a gyártók is szívesen használják, mi pedig köszönjük a COSRX-nek, hogy egy ilyen szuper terméket gyártott, mert már írom is, hogy miért szeretem! 🙂
A COSRX Blackhead Power Liquid kb. ugyanaz, mint a Paula’s Choice Clear BHA folyadék, de ez nem folyik annyira, így nem kell hozzá vattakorong, nincs pocséklás, illetve nem érzem soha, hogy túl sok vagy túl erős lenne, nagyon gyengéd a bőrhöz. Ami még tetszik, hogy hidratálóbb is, nagyon jó érzés felkenni, puhává, simává teszi a bőrt, hidratál, de hamar fel is szívódik, így zsíros, kombinált bőrre is tökéletes. A szalicilsavról egyszerű volt átállni betaine salicylate-re, nagyon hasonló a két összetevő szerintem, a hatásuk is ugyanaz, nem láttam különbséget (kivéve, hogy a pórusaim kisebbek lettek, de szerintem az a retinol műve), viszont a betaine salicylate gyengédebb a bőrömhöz, hiába 4%-os (legalábbis a COSRX liquid esetében).
Számomra ez egy nagyon jó BHA, ugyanazt tudja, mint az előző termék, amit használtam, elégedett vagyok vele. Nagyon örülök, hogy találtam egy jó BHA alternatvát, ami olcsóbb és nagyon minimális, szép az összetevőlistája.
A héten akciósak a COSRX termékek a Jolse-n:
Innen:

Ingredients/Összetevők:

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)