Oh My Brush
március 26, 2015

MintaMánia | Innisfree, Missha, TonyMoly, ElishaCoy | Vendégposzt

Vendégposzt a blogon! Koreai mintákat tesztelt pár olvasóm, az első adagot már olvashatjátok is a blogon! 🙂 Innisfree szérum, ElishaCoy csigakrém, Missa esszencia stb.

Az első poszt a MintaMánia sorozatom keretein belül, amit egy olvasóm írt! 🙂 Katica, a Kencevilág bloggere tesztelte ezeket a koreai mintákat, nagyon kíváncsi voltam a véleményére, mert sok terméket még én sem próbáltam ezek közül! Nagyon szépen köszönöm, hogy részt vettél ebben a kis projektben! 🙂

Először is, rendkívül hálás vagyok Vikinek a lehetőségért, hogy kipróbálhattam ezeket a kis koreai kencéket, a tesztelni való minták között ugyanis több olyan is akadt, amivel már régóta szemeztem. Így tehát nagy örömmel vetettem magam bele a kipróbálásukba. Első körben azért megjegyezném, hogy egyetlen minta kevés a mélyreható következtetések levonására.
Az első termék, ami mindenképp említést érdemel és szívem szerint azonnal megrendelném teljes kiszerelésben, az a Nature Republic UV Lock Flower SPF 30-as fényvédője. Ezt a kis krémet szinte azonnal megkedveltem. Nagy örömömre a teszterben két használatra is elegendő mennyiség volt. Az állaga kissé vizes, rendkívül könnyű a textúrája és nem ragad. Engem személy szerint nem zavar a kissé erőteljesebb illata sem. A vízhiányos bőröm azonnal magába szívta, mint egy szivacs, és ami még lényeges, hogy nem okozott pattanásokat, irritációt. Véleményem szerint egy igazi, kellemes, könnyű kis nyári krém ez. Nekem azonnal felkerült a must have listámra… azonban nagy bánatomra sehol nem találom azt a webáruházat, ahonnan eredeti méretben megszerezhetném. (most nem találom én sem ebay-n, pedig onnan vettem tavaly a mintákat – Viki)
A másik kence az Innisfree The Green Tee Seed Serum EBAY LINK, ami olyannyira elnyerte a tetszésemet, hogy a tesztelés után azonnal meg is rendeltem magamnak a kombinált, vízhiányos bőrömnek megfelelőbb, New Green Tea Moisture Skin változatát. Tudomásom szerint egy igen népszerű termék ez, és épp bele passzol a nyári bőrápolási rutinomba. Egy teszter elég nagy mennyiséget rejt, tehát sikerült kétszer is használnom. Az állaga folyékony és egy picit hidratálta a bőröm kevésbé száraz részeit. Nem annyira, hogy már ne kelljen fölé egy könnyű hidratáló, de nem is voltak illúzióim ezzel kapcsolatban. Normál, esetleg zsírosabb bőrtípusra szerintem pont ideális lehet. Ami viszont nagyon nem szimpatikus ebben a termékben, az az INCI lista elején csücsülő alkohol, ami az én érzékeny bőrömet irritálta. Azonban az általam rendelt változatból már szerencsére kihagyták az alkoholt.
A Tonymoly BCDation krémje SPF30-as fényvédővel, BB krém, CC krém és alapozó egyben EBAY LINK. Nálam mind a BB krémek, mind pedig az alapozók többnyire probléma tárgyát képezik. Ezidáig még nem sikerült megtalálnom egyikből sem az igazit. Kipróbáltam már olcsót, drágát, azonban valahogy mindegyikben hibádzott valami. Vagy túlszárították a bőrömet, vagy zsírosan fénylővé tették az olajosabb területeket, vagy a színük nem passzolt, vagy beleültek a még nem létező ráncokba is, vagy kiemelték a száradásfoltokat, vagy annyira  nehéznek éreztem alattuk a bőrömet, mintha maszkot viseltem volna vagy éppen a csúnya összetevők zavartak. De akadt olyan is, ami a szememet csípte.
A két árnyalat közül úgy sejtem, én a világosabbat próbáltam, ami első blikkre elég sötétnek tűnt, illetve igencsak megrémültem a narancsos(nak tűnő) árnyalattól is. Azonban felkenve csodálatosan alkalmazkodik a bőrszínhez. Nem állítom, hogy erős a fedése, inkább közepesnek mondanám, de ha valakinek csupán egy kis bőrszín kiegyenlítésre van szüksége, annak tökéletesen jó lehet. Az állaga bársonyosan krémes és gyönyörűen eloszlatható. Nem csíkoz, nem ül bele a ráncocskákba, nincs maszkhatás… Száraz esetleg érettebb bőrtípusra szerintem isteni. Azonban zsíros bőrűeknek nem ajánlom, mivel az olajosabb, fénylő bőrfelületet még inkább kifényesítheti. Én viszont a száraz bőröm miatt be fogok ruházni egy teljes kiszerelésbe.
ElishaCoy Skin Repairing Snail Cream-jéről EBAY LINK túl sok mindent nem tudok mondani. Egy egészen enyhén illatos, könnyű, vizes állagú krém, amely 91% csiganyálkát tartalmaz. Ígérete szerint táplálja a száraz bőrt és kezeli a finomabb ráncokat. Én a ránctalanító tulajdonságáról egy használat után érdemben nem tudok nyilatkozni, hidratáló tulajdonságát viszont nem igazán tapasztaltam. Normál bőrre szerintem ideális, szárazabb bőrűeknek nyáron talán jó lehet. Nekem egyetlen használat után kevésnek bizonyult.
A Missha Time Revolution The First Treatment Essence EBAY LINK már régóta izgatta a fantáziámat, mert nagyon sok jót hallottam róla. Az összetevői szépek, illatmentes, színtelen folyadék. Eddig rendben is volna, hiszen ki ne szeretné az efféle barátságos kis kencéket?  De ennyi és semmi több. Nincs semmi látványos változás, nem táplál, nem hidratál… nem csinál semmit. Ráadásul az ára sem túl baráti. Nálam ez egy kicsit az Estée Lauder Advanced Night Repair kategória: magas ár, hatalmas hype, kétes végeredmény. 
Tonymoly Bio Ex Active-Cell Eye-Face Cream EBAY LINK: nem is tudom, mit mondhatnék… számomra ez a krémecske maga volt a tragédia. Pedig ahogy az összetevőket nézegettem, illetve, hogy minden rosszat kihagytak belőle, nagy reményeket tápláltam irányában. Ásványi olaj, parabén, illatanyag és alkoholmentes…
Azonban felkenve olyan érzésem támadt, mintha tömény szilikon réteget kentem volna magamra, mintha a bőröm meg akart volna fulladni alatta. Egy rémálom volt. Le is kellett mosnom magamról.
Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)