Oh My Brush
február 27, 2015

Paula's Choice Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30 | A Tökéletes Fényvédő Kombinált Bőrre?

Paula’s Choice RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30-nak nemcsak a hosszú neve miatt hívja fel magára a figyelmet, hanem a hatása is :p Egy szuper termék, ami a napi rutinom része lett.

 

Paula’s Choice RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 az egyik legnépszerűbb krém a márkán belül, szerintem okkal. Tavaly nyáron kipróbáltam pár mintát, nagyon jónak tűnt, karácsonyra az enyém is lett, azóta pedig minden nap használom.
Kezdjük azzal, hogy nehéz megtalálni a tökéletes fényvédőt, főleg akkor, ha még problémás, érzékeny is az ember bőre. Az én szívem a fizikai fényvédők felé húz, azon belül is a zinc oxide tűnik a leggyengédebbnek, legkíméletesebbnek mindennapi használatra, s ha jól rémlik, akkor Paula is fizikait ajánl inkább pigmentált bőrre.

A különbség nagyon leegyszerűsítve: a fizikai fényvédők a bőr felszínére tapadnak, onnan verik vissza, blokkolják a káros napsugárzást. A kémiai fényvédők viszont felszívódnak a bőrbe, és ott nyelik el a káros sugárzást.

A külsőségekkel minden rendben van, a tubus (60 ml) szuper, a krém nagyon könnyű, jól kenhető, selymes, enyhén színezett, hamar felszívódik, nem ragacsos, illata szinte nincs is. Az összetevőket lent láthatjátok: nincs benne alkohol, parfüm vagy irritáló anyagok, ezzel semben sok az antioxidáns és gyulladáscsökkentő, amiknek mindig nagyon örülök. Kb. 1-2 perc alatt mattra szárad, kitűnő sminkalap, de akinek nincsenek bőrhibái, annak felesleges rásminkelni, mert már magában is szépen mutat a bőrön: egységesebb az arcszín, kisebbek a pórusok, ad egy kicsi fedést. A színe nekem jelenleg sötét, mert tél van, teljesen fehér vagyok, lehet látni, hogy egy árnyalattal sötétebb, mint én, de nem baj, mert úgyis teszek felé alapozót. Nekem kombinált a bőröm olajos T-vonallal, ezért nem bánom a mattító hatást, sőt! Száraz bőrre viszont szárítani fog szerintem, de ez a vonal egyébként is a kombinált bőrűeknek készült.
Én NAGYON meg vagyok vele elégedve, fantasztikus arckrém, sminkalap és fényvédő egyben, szerintem nyárra is tökéletes lesz a mattító hatása miatt. Mindennapos használat mellett úgy látom, hogy a bőröm nagyon szereti, s ahogy reméltem, nem okozott problémát, így merem ajánlani problémás, érzékeny, pattanásra hajlamos bőrre. Negatívum nincs, kivéve persze, hogy nem olcsó, de szerintem egy 60 ml-es tubus elég sokáig elég lesz, illetve szerintem nem árt, ha aláhidratál az ember, ha vannak szárazabb részek is az arcán.
Szóval igen, ez valóban tökéletes fényvédő zsírosabb bőrre, nagyon örülök, hogy megvettem teljes méretben is. Egyébként a hatásáról mindig az jut eszembe, hogy “így szeretnék kinézni felkelés után”: szebb lesz vele a bőr, de természetes marad látszatra és érzetre is, mert mintha ott sem lenne! Imádom!

LINK:
Paula’s Choice fényvédő

 

 

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)