Oh My Brush
február 18, 2015

Paula's Choice Clinical 1 % Retinol Treatment

Egy nagyon izgalmas terméket használtam mostanában: a Paula’s Choice Clinical 1 % Retinol Treatment nevű készítményt, amivel szemben igen nagyok voltak az elvárásaim.

 

Paula’s Choice Clinical 1 % Retinol Treatment nevű szérumot (nevezzük annak) használom már egy ideje, jobban mondva a mini kiszerelést, amiről nagyon szeretnék írni a blogon is. Kezdjük azzal, hogy ez nem egy olcsó termék, ráadásul abban sem voltam biztos, hogy hogyan reagál majd a bőröm az 1%-os retinolra, ezért a nagy méretet semmiképp nem akartam megrendelni, de a kíváncsiságomnak hála azért az 5 ml-es verzió “becsúszott” a decemberi rendelésbe.
A retinol jó a ráncok kezelésében, a pigmentfoltok halványításában, segít a sejtek regenerálódásában stb., én ezek miatt vettem meg. Az összetevőlista igen hosszú, a termék tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, gyullladáscsökkentőkkel, peptideket is látok: fantasztikus, hogy Paula mennyire tele tudja pakolni szuper dolgokkal a termékeit! 🙂  A szérumot nem szabad alábecsülni, mert elég erős, mégha elsőre nem is tűnik annak, hozzá kell szoktatni a bőrt, főleg az érzékenyebbet. A csomagolás egyébként szép és praktikus, még a mini is pumpás, a szérum pedig egy enyhén sárgás, könnyű gél, ami pillanatok alatt felszívódik, nem hagy ragacsos vagy olajos érzetet maga után.
Tapasztalatom: első használatkor kicsit kipirosodott a bőr, de nem irritált, egy éjszaka alatt pedig szemmel láthatóan javított a nevetőráncok állapotán, eltűntek. Bíztam benne, hogy rendszeres használattal ezt az állapotot fent is tudom tartani, de kicsit túl merész voltam, legközelebb többet kentem magamra. Reggelre lehámlott a bőröm azon a területen, ahol érzékenyebb (arc és áll), fogtam is a fejem, hogy minek becsültem alá a retinolt… Az ilyesmi előfordul, ki kell tapasztalni, hogy milyen gyakran szeretné a bőrünk, hogy ilyesmit kenjünk rá. Később már csak a felkenés pillanatában pirosodott ki a bőr, negyedik alkalommal pedig már egyáltalán nem, szóval elmondhatom, hogy most már tudom adagolni, a bőröm is megszokta, nincs problémám vele azóta, de egyébként SOHA nem tapasztaltam viszketést, égést vagy csípést! A ráncokon tényleg segít, “kivasalja” a bőrt, a nevetőráncom továbbra is láthatatlan (kivéve, ha olyan alapozó van rajtam, ami beleül a ráncokba, az megmutatja, hogy ott van még), reggelre mindig szebb, nyugodtabb lesz a bőr. Aminek még jobban örülök az az, hogy a pattanásra hajlamos bőrömet nem zavarja, nem okoz újabbakat, nyugodtan tudom kenni. A pigmentfoltoknál minimális halványodást látok, de közben mást is használok, ami erre való, szóval nem kiabálom el, de eddig nagyon szimpatikus ez a termék! Egyből nem oldja meg az összes problémánkat, csodát szerintem nem szabad egyetlen terméktől sem várni, főleg nem egy mintától, de most már legalább tudom, hogy a retinolt kedveli a bőröm, pozitívan reagál rá, érdemes hosszú távra tervezni vele.
Féltem tőle, de felesleges volt, ez egy szuper termék, ami hamar belopta magát a szívembe. Nagyon szívesen tesztelném tovább, de egyelőre olcsóbb alternatíva után nyúlok, hátha beválna egy másik 1%-os retinolos készítmény is… Addig is a Paula’s Choice 1% Retinol Treatment a kívánságlistám tetejére került. 🙂
Megvásárolható itt:
Összetevők:
kremmania.hu

 

 

 

2 responses to “Paula’s Choice Clinical 1 % Retinol Treatment”

  1. Audrey80 says:

    Jól hangzik. Én nem is kenném egész arcra, csak szem köré, meg ahol ráncok vannak.

  2. Viktória says:

    Akkor a mini biztosan sokáig elég lenne! 🙂

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)