Magyar English
Oh My Brush
február 9, 2015

Fytofontana | Őssejtes Szérum Pigmentfoltok Ellen

Szeretek új márkákat és termékeket kipróbálni, ezért adtam egy esélyt ennek a nagyon érdekes krémnek is. A Fytofontana őssejtes pigmentáció elleni szérumot teszteltem.

Azért vállaltam el a Fytofontana egyik termékének a tesztelését, mert a kínálatban találtam egy olyat, ami kifejezetten nekem való, de egyébként is nyitott vagyok új márkák megismerésére. A weboldaluk szerint a Fytofontanát a 90-es évek elején alapították, az őssejtes kozmetikumokra helyezik a hangsúlyt, a kutatások mögött pedig a cseh dr. Fiker áll. Innovációjuk titka a TrioStem3 Complex és különböző peptidek kombinációja.
A Fytofontana őssejtes pigmentáció elleni szérum gyönyörű csomagolást kapott, első ránézésre pedig az összetevők is rendben voltak: tele van peptidekkel, alkoholt nem látok benne, de parfümöt igen. Amikor egy drágább terméket látok (10 ezer felett van az ára), akkor bizony nagyok lesznek az elvárásaim. A külsőségekkel nincs is baj, a csomagolás gyönyörű, igazi ékszer a polcomon, de mi történt használat közben?
Kezdjük ott, hogy acra nem kentem soha, mert parfümmentes heteket tartottam januárban Ildi ajánlására, és egyébként is máshol szerettem volna kipróbálni, hogy vajon tetszik-e a bőrömnek az őssejtes módszer, hiszen még soha nem használtam ilyet előtte. A mellkasomon is akad pár pigmentfolt, ezek picik, nem túl vészesek, de azért szeretném persze, ha meg tudnék szabadulni tőlük. A krém maga könnyű, inkább gél, az illata elég erős (mézes?), kicsit ragacsos, de felszívódik viszonylag hamar, az illatát viszont sokáig érzem magamon. Pár nap után már láttam, hogy a foltocskák kisebbek lettek, a pirosság is enyhült, jól indult tehát a kapcsolatunk, de nem teljesen. Naponta egyszer kenem, pár nagyobb pattanást sajnos itt is okozott (szám szerint kettőt) az első pár nap folyamán (nem jellemző rám ezen a területen az ekkora pattanás), de azóta semmi ilyesmi nem történt.
A javulás azóta megállt, de az elért szebb állapot megmaradt, így végülis mondhatom, hogy teszi a dolgát, lassan az illatát is megszokom, bár igazából kihagyhatták volna a krémből nyugodtan. Használom szerintem tovább, egy “Elfogyott” bejegyzésben majd kiderül, hogy egy tubusnyi peptidkoktél elég-e a foltok ellen. Az interneten nincsenek fent az összetevők, ezért készítettem egy képet a listáról, hátha hasznos lesz valakinek.
Amit nagyon hiányolok, az a minták vásárlásának lehetősége. Tesztek alig vannak az interneten, így még arra sem tudunk hagyatkozni, ezért jó lenne, ha mini kiszerelésekkel ki tudnánk próbálni a termékeket vásárlás előtt.

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)