Oh My Brush
január 5, 2015

TonyMoly Intense Care Galactomyces First Essence 94.5%

The first fermented product I’ve used: TonyMoly Intense Care Galactomyces First Essence 94.5% | A fermentált készítmények láza engem is elért végre: TonyMoly Intense Care Galactomyces First Essence 94.5%

A fermentált kozmetikumok Japánban és Koreában már hódítanak egy ideje, több márka is jelentkezett ilyen termékekkel, az egyik ilyet ki is próbáltam, ami nem más, mint a TonyMoly Intense Care Galactomyces First Essence 94.5%. Rendeléshez kaptam ajándékba, nem teljes méret, de így is sok van benne (65 ml).
A fermentáció először nagyon furcsának hangzott nekem, nem is voltam benne biztos, hogy ki akarom próbálni, de végülis a csiga és méhméreg után, miért ne? 😀 Végülis a koreaiak kedvenc étele, a kimchi is erjesztéssel készül, nem is csoda, hogy a kozmetikai ipar is rárepült a témára 😀 (az első ilyen termék egyébként japán volt).
Miért jó ez? A fermentációnak hála az összetevők jobban felszívódnak, hatékonyabbak maradnak, a bőr jobban fel tudja dolgozni a hatóanyagokat stb.
Ez a termék ránézésre nem tűnik másnak, teljesen egyszerű, átlátszó folyadék, illata sincs igazából, a bőrön nagyon kellemes érzés. Használat után egyből érzem a hatását, a bőr sokkal hidratáltabb, puhább lesz, ennyi hidratációt abszolút nem vártam ettől a könnyű esszenciától. Kell pár perc, azután felszívódik és kenhetünk felé mást, sminkelhetünk is rá, emellett abszolút nem irritál! Amit még imádok benne az az, hogy az arc annyira puha, selymes tapintású lesz, mint a bababőr! Engem teljesen meglepett, nagyon pozitív a véleményem róla, kifejezetten szeretem.
Van egy hasonló termék, amit már próbáltam, az a Missha Time Revolution First Essence, az is tartalmaz fermentált összetevőt, de amellett sok más egyebet is. A Missha összetevőlistája izgalmasabb, több jó dolog van benne, viszont az messze nem hidratál annyira, mint ez. Nincs egyébként bajom a kevés összetevőt tartalmazó termékekkel sem, legalább kisebb az esély arra, hogy valamit nem bír majd a bőr. Kinek mi szimpatikus inkább 🙂
Nekem nagyon tetszik, szeretem azt, amit a bőrömmel művel, mert úgy hidratál, ahogy az arckrémek többsége nem tudna: zsíros érzet nélkül.
Értékelés: 4.5/5

Kapható 120 ml-es promo termék is, szerintem az jobban megéri, mint a teljes méretű (150 ml) árban, ha sikerül kifogni. Egyébként a Missha First Essence-től egy picivel olcsóbb csak.

Összetevők:
Galcatomyces Ferment Filtrate, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Phenoxyethanol, Chorphenesin, Ethyexyglycerin, Caprylyl Glycol

A fő összetevő a Galcatomyces Ferment Filtrate, ami egy nagyon jó hidratáló, de a tanulmányok szerint egyéb jótékony hatással is rendelkezik pl. antioxidáns, halványítja a pigmentfoltokat stb. A második összetevő egy oldószer, a harmadik az egyik leggyakrabban használt tartósítószer, ami nem irritál, a Chorphenesin egy antibakteriális tartósítószer, az utolsó kettő pedig hidratáló.

Támogasd az oldalt!

4 responses to “TonyMoly Intense Care Galactomyces First Essence 94.5%”

 1. Ildiko Tajti says:

  Nekem nagyon tetszik! 🙂 Majd számolj be a hosszabb távú hatásáról mindenképpen! 🙂

 2. Viktória says:

  Ha elfogy írok róla megint mindenképp az "Elfogyott" posztok egyikében 🙂

 3. im says:

  Én a Lite Essence 96,5 %-os változatot rendeltem végül, ma érkezett meg. Kíváncsi vagyok, vajon mi lehet a különbség a két termék között. Az összetevőlista ez: Galactomyces Ferment Filtrate, Diglycerin, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Pentylene Glycol. Remélem, én is annyira fogom szeretni, mint te a First Essence-t. 🙂

 4. Viktória says:

  Csak mostanában jöttem rá, hogy van ez a Lite essence szérum is… Persze egyből felcsillant a szemem… 😀 Ez most fog kifogyni, de biztosan rendelek valami hasonlót, vagy ezt megint, mert bejött ez a fermentáció. 🙂

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)