Magyar English
Oh My Brush
január 21, 2015

Szilikonmentes Sampon & Balzsam | The Body Shop | Rainforest Moisture Sampon és Balzsam

Sajnos nem vált be két The Body Shop termék: a Rainforest Moisture sampon és balzsam, de azért írnék a tapasztalataimról, hátha hasznos lesz.

Szerettem volna szép összetevőkkel rendelkező sampont és balzsamot, mert végre eljutottam arra a pontra, hogy a hajammal kicsit kedvesebb legyek, odafigyeljek rá. A The Body Shop Rainforest termékcsalád ígéretesnek tűnt, s bár egyszer már próbáltam sampont (Balance, ha jól emlékszem, de azt nagyon nem szerettem), az nem tetszett, de a Moisture kiadásról több jót olvastam, úgy tűnt, hogy ez az, ami népszerű, így meg is vettem a sampont és a balzsamot is (eredetileg csak a sampont akartam, de a francia felirat miatt benéztem a dolgot, és a balzsamot vettem meg, így visszamentem egy hét múlva a samponért… 😀 Apres-Shampooing, én csak a második szóra figyeltem, mert siettem… 😀 )
Nem tartalmaznak szilikont, szulfátot és parabéneket, lent láthatjátok, hogy szépek az összetevők, erre nem panaszkodhatom. Picit habzik csak a sampon, a balzsam pedig sűrű, nehezen jön csak ki az üvegből, külsőleg egyébként teljesen rendben van mind a kettő, az illatuk is kellemes. Nem tudom hány hete használom már a két terméket (kb. 2-3 hónapja szerintem), de eddig egyszer sem sikerült megmosni a hajamat úgy, hogy ne legyen minden bajom száradás után… Én a frissen mosott haj érzetet nagyon szeretem, nem is igazán használok hajformázókat, mert zavar, hogy nem “tiszta” a hajam hajmosás után. Nagyon odafigyelek a kiöblítésre, de hiába, mind a kettő után érzem már vizesen, hogy nem szabadultam meg tőlük, a víz nem segít, a hajam pedig száradás után úgy néz ki és tapintásra is olyan, mintha 3 napja nem mostam volna meg. Lelapult, zsíros, ezért nem szeretek hozzányúlni sem, viszont puha lesz és hidratált, az biztos (első nap még elmegy, de nem szép, utána pedig már csak összefogva tudom hordani 🙁 ). A legnagyobb pozitívum, hogy a korpásodást nagyon jól visszaszorítja, komolyan nem küzdök már vele, pedig egész életemben ez volt az egyik legnagyobb problémám. Talán a szalicilsav (BHA) tesz jót a fejbőrömnek, arra tippelek, esetleg a szilikon és szulfátmentesség is segíthet (?).
Sajnálom, mert egyébként rendben van a hajam, egészségesebbnek tűnik, mint régebben, nem is korpásodik már, nagyon szeretném ezeket használni, de nem hiszem, hogy hozzá tudnék szokni ahhoz, hogy tapintásra mindig zsíros a hajam, nem fogom ezeket újravenni (kivéve, ha valami csoda történik).
Értékelés: 2.5/5 (mert az a maradék önbizalmam is elment a mindig csúnyán álló, lelapult, zsírosnak érződő hajam miatt, amit ennek a két terméknek köszönhetek).
Kinek ajánlom? Esetleg száraz hajúak tehetnek egy próbát vele.
A következő samponom is remélhetőleg szép összetevőkkel és BHA-val lesz ellátva, de más márkánál fogok körülnézni.

Ha tudtok valami jót ajánlani, akkor megköszönném 🙂 

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)