Oh My Brush
január 4, 2015

♥ Banila Co. Clean It Zero ♥

Review of the famous and very popular cleansing balm: Banila Co. Clean It Zero | Teszteltem a rendkívül népszerű koreai arclemosó balzsamot: Banila Co. Clean It Zero.
ENGLISH:
The Banila Co. Clean It Zero cleansing balm is the most popular Korean cleanser, and now I know why.  I chose the original (pink) version which cost $25.98 at Jolse.com. As you can see in the pictures it’s solid, has a light pink colour and it comes with a spatula which I like using a lot. I see no artificial fragrance in it but it smells SO GOOD! I didn’t really have a problem figuring out how much to use, but of course a balm is different from cleansing oils, you need to use less, that’s why I’m sure that 100 ml will be enough for a couple of months for sure!
I must confess, using the Banila Co. Clean It Zero sorbet/balm is easier, less messy and more convenient than using my beloved cleansing oils, and it feels – obviously – less oily on the skin. Just apply a bit of balm to dry skin, massage it for a few seconds, and you’ll see the makeup and dirt melting away. It’s possible to remove eye makeup with this product but if you wear waterproof mascara/eyeliner, you might need to use something else too.
What about the ingredients? Mineral Oil is very good moisturizing and cleansing ingredient, you can read more about it here. There are plenty of plant extracts as well, some of them exfoliate or contain Vitamin C and Vitamin A, etc. It doesn’t contain alcohol, fragrance, potential irritant or acne triggers! I find this cleansing balm effective, gentle and non-irritating, I’m very satisfied with the result, my skin feels clean and moisturized after using it. Actually I have less break outs when I’m using the Banila Co. balm! Now I understand the hype around it, it’s a great product, I’m pretty sure I’ll repurchase it. 🙂
Rating: 4.5/5
Where to buy?
Ingredients/Összetevők:
Mineral Oil, Cetyl EthylhexanoatePEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-10 Isostearate, PolyethyleneButylene Glycol, Water, Rubus Suavissimus (Raspberry) Leaf Extract, Aspalathus Linearis Lead Extract, Viscum Album (Mistletoe) Leaf Extract, Angelica Polymorpha Sinesnsis Root Extract, Papaya Fruit Extract, Acerola Extract, Epilobium Angustifolium Flower/Leaf/Stem Extract, BHT, Butylparaben, Acid Red 18, CI 15985, Spice
MAGYAR:
Sokszor láthattátok már a Banila Co. Clean It Zero-t a kívánságlistámon, így várható volt, hogy előbb utóbb meg is rendelem 🙂 Szerintem elmondhatom, hogy ettől népszerű koreai smink- és arclemosó nincs jelenleg, s bár többféle verzió is kapható, a rózsaszín (original) az, ami szinte mindenkinek bevált.
Ahogy a képen is látszik, az állaga szilárd, balzsamra emlékeztet, enyhén rózsaszín, az illata pedig isteni annak ellenére, hogy nincs benne mesterséges illatanyag! A termékhez jár egy műanyag spatula, ezt használom mindig, de nem kell sok belőle, mert kis mennyiség is igen hatásos. Egy-két alkalom után már kitapasztaltam, hogy mennyi is kell az arcomra, viszont annyiban tudok segíteni, hogy sokkal kevesebb, mint pl. az arclemosó olajokból. Száraz bőrre vigyük fel, ott a bőr melegétől felolvad egy kicsit, a sminket, szennyeződést gyorsan és egyszerűen leszedi (kivéve az erős szemsminket, ahhoz idő kell neki értelemszerűen). Vízzel lemosom, aztán rendes arclemosót is használok, s már tiszta is a bőröm.
Egyszerűbb és kényelmesebb ezt használni a balzsam állaga miatt, így az arclemosó olajok nálam háttérbe szorultak, pedig nem gondoltam volna, hogy ez bekövetkezik 🙂 100 ml, ami rendszeres használat mellett is elég lesz szerintem pár hónapig, mert én már hetek óta használom, de alig hiányzik belőle, pedig pont ettől féltem, hogy nem lesz gazdaságos, de nagyon is az.
Az összetevőkről: mineral oil (ásványi olaj) áll az első helyen. Tanulmányok szerint az ásványi olaj egy nagyon jó hidratáló anyag, ami arctisztításhoz is kiváló (több infó itt). Külön poszt kellene, ha leírnék mindent, amit erről az összetevőről gondolok, de röviden: lemosókban szerintem nagyon jó, de arckrémben nem szeretem az olajos érzet miatt, viszont a szárazabb bőrűek megmentője lehet). Sok növényi kivonatot is tartalmaz, ezek közül van olyan, ami hámlaszt, olyan is, ami C és A vitamint tartalmaz stb. Ezen kívül bőrpuhítókat, emulgeálószereket és tartósítószert.
A hatásával teljesen elégedett vagyok, gyengéd a bőrhöz, az arcsminket nagyon jól eltávolítja, nincsenek benne olyan összetevők, amik eltömítenék a pórusokat, nincs benne alkohol stb., bár nem a “legzöldebb”, de nem bánom, csak legyen hatásos és kíméletes, ez pedig az.
Értékelés: 4.5/5
Honnan?
Vásárlással pontot gyűjtünk, amit majd levásárolhatunk, ezért érdemes itt regisztrálni, de ebay-n is megtaláljátok az eladót.

 

 

Before – After:

 

 

 

4 responses to “♥ Banila Co. Clean It Zero ♥”

 1. bree says:

  milyen érdekes kis cucc : D

 2. Mia says:

  Tetszik 🙂 A szemedet nem csipi, ha belemegy?

 3. Viktória says:

  Érdekes és hasznos az arctisztításban! 😀

 4. Viktória says:

  Nem igazán megy a szembe, gondolom az állaga miatt, de egyszer pont belenyúltam vele a szemembe (néha csinálok magammal ilyeneket… 😀 ), akkor homályosan láttam míg le nem mostam az arcomat, de nem csípett.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)