Oh My Brush
december 2, 2014

Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil

Read my review of the Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil! | Egy újabb (koreai) olajos lemosót teszteltem: Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil.

 
ENGLISH:
It was hard to find the perfect makeup remover, nothing seemed to be effective enough. I had been struggling for way too long when cleansing oils hit the market and it changed my life. I have oily skin but I love using cleansing oils at the end of day. Actually, nothing feels better than applying some oil to my skin and massage the dirt and makeup away 🙂
The Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil (150 ml) is a lightweight liquid to remove dirt and makeup from your face. The packaging is great, the bottle is well made, convenient, looks classy, and the product itself is a colourless thin oil with a very moderate scent. I like the consistency very much and you’ll like it too, even if you hate oily products, it feels good on the skin 🙂 Removing makeup is easy with it, in the photo below you can see how effective this cleansing oil is. 
Apply cleansing oils to dry skin, massage it a bit, then wash everything off with lukewarm water, you can also use a muslin washcloth if it’s needed! Don’t forget to wash your face afterwards with a water based cleanser as well to achieve perfectly clean skin 🙂 The Klairs cleansing oil is a gentle product therefore irritation hasn’t been a problem, but let’s analyse the ingredients a bit! 🙂 I can see a lot of plant oils (jojoba, soybean, sesame, black currant etc. plus emollients, shea butter, vitamin E etc. unfortunately it contains Fragrance, which could be irritating but I’ve had no issues with it and the scent is almost undetectable, that’s good news!
Something you’ll be happy to hear: most Korean cleansing oils and balms contain Mineral Oil because it’s such a cheap ingredient, and many people like to avoid it for several reasons, but the Klairs cleansing oil is one of the exceptions, there’s no mineral oil in this product! Kudos for that! 😀

My holy grail cleansing oil used to be the Camomile Oil by The Body Shop, but the Klairs Cleansing Oil is actually more effective: it cleanses the face better and I can definitely see it when I look at my pores, they’re visibly cleaner! I enjoy using this cleansing oil and I’m happy with the result, but I a fragrance-free/budget proof (it’s on sale right now though!) version would be even better! I really hope that cleansing oils and balms will become more popular soon in Europe too, because these products are great to remove dirt and makeup!

Where to buy?

 

 
Ingredients:
Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Ethylhexanoate, Isononyl Isononanoate, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Isopropyl Myristate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil , Ribes Nigrum (Black Currant) Seed Oil , Tocopheryl AcetatePEG-20 Glyceryl Triisostearate, Polysorbate 20, Fragrance, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Carapa Guaianensis Seed Oil, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil
 
MAGYAR:
Évekig nem találtam olyan sminklemosót arcra, amivel teljesen elégedett voltam. Sokan csak egy mezei arclemosót használnak, esetleg sminklemosó kendőket, ezekkel én nem értem el a teljesen tiszta bőr állapotát. Viszont betörtek a piacra az olajos arclemosók, én pedig a rajongójuk lettem egyből (sok micellás vizet is próbáltam, de abból nekem túl sok fogy, nem éri meg, a Bioderma pedig itt nem is kapható :/ ). Zsíros a bőröm, de komolyan mondom, nincs jobb érzés attól, amikor este felkenem magamra az olajos lemosómat, és az arcot masszírozva megszabadulok mindentől egyszerre. Több ilyen termékről írtam már, most egy újabb következik Koreából 🙂
Egy sorsoláson nyertem, így tesztelhettem a Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil nevű terméket, ami egy 150 ml-es olajos lemosó, én sminklemosásra használom. Külsőleg ez egy elég folyékony, színtelen folyadék, illata szinte semmi, a csomagolás pedig erős és praktikus. Nekem kifejezetten tetszik ez a letisztult, egyszerű külső, semmi csicsa, de nézzük akkor, hogy hogyan teljesít maga a termék!
Két pumpányit használok, ezt felviszem a száraz arcbőrre, s már el is kezdi leoldani a sminket. Kb. egy percet tölthetek ezzel, aztán lemosom langyos vízzel. A sminket, szennyeződést nagyon jól eltávolítja, a hatásával meg vagyok elégedve, s mivel nagyon híg, így az olajos termékeket kerülök is szimpatizálhatnak vele (pl. én 😀 ). Végül természetesen víz alapú arclemosót is használok, így érzem a bőrömet tisztának. A lenti képen láthatjátok, hogy jól teljesít (szemre is kipróbáltam, nem irritált egyáltalán, de oda kétfázisú lemosót használok leginkább), nem tapasztaltam negatívumot.
Az összetevők többsége valamilyen növényi olaj: jojoba, szójabab, szezám, fekete ribiszke, vörösáfonya stb. Ehhez adtak még persze bőrpuhítókat, tisztítószert, E vitamint (Tocopheryl Acetate), egy kevés sheavajat és sajnos illatanyagot is. Használat közben nagyon gyengédnek bizonyult, így nincs okom panaszra, de azért az parfümmentességről lehet álmodozni, nem? 😀 Érdekes és egyben pozitívum, hogy nincs benne ásványi olaj (Mineral Oil), ami kb. az összes koreai sminklemosóban megtalálható. Jó hír azoknak, akik kerülik ezt az összetevőt.
Hónapok óta használom a TBS kamillás arclemosó olajat (abban is van ugyan parfüm), szerettem, így nem gondoltam volna, hogy találok jobbat, de a Klairs verziója jobban tisztítja az arcbőrt, amit a pórusok tisztaságán látok (a TBS-hoz kell arctisztító kendő nekem, ehhez nem), de drágább, ha teljes áron vesszük meg (most akciós). Nem tagadhatom, hogy hatásos, gyengéd, de sokkal jobban örülnék, ha nem tudnék belekötni, viszont a hozzáadott illatanyag és az ára ezt nem teszi lehetővé.
Azt hiszem egy ilyen hosszú poszt elég is volt az olajos lemosókról… 😀 Tudom, hogy Magyarországon nem annyira népszerűek még ezek a termékek, talán választék sincs, de én továbbra is csak ajánlani tudom az olajjal vagy balzsammal történő smink/arclemosást. Lesznek még ehhez hasonló termékek nálam, nem szabadultok tőlem! :p
(van még egy Klairs termékem, abból majd sorsolok ki mintát is, mint ahogy a szerdai posztban is tettem 🙂 )

 

 

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)