Oh My Brush
november 10, 2014

6000 Ft vs. 1400 Ft | Urban Decay Primer Potion & Etude House Proof 10

Mi a különbség egy 6000 és egy 1400 Ft-os szemhéjalapozó között? A tesztből kiderül! Urban Decay Primer Potion vs. Etude House Proof 10 Eye Primer!

Majdnem egy éve teszteltem a blogon az Etude House Proof 10 szemhhéjalapozót, azóta a kedvencem, nem is cserélem le! A régi posztban is egy igen drága szemhéjalapozóval vetettem össze: láthattátok, hogy a Too Faced Shadow Insurance hiába kerül több, mint 6000 Ft-ba, az Etude House primer felveszi vele a versenyt, sőt! Viszont úgy emlékeztem, hogy állagra az Urban Decay Primer Potion-ra hasonlít inkább az Etude House szemhéjalapozó, jelenleg mind a kettőből van nálam (a Naked 3 palettához járt 4 primer potion minta, de régebben egyébként is ezt használtam), így kedvem támadt összehasonlítani őket.
Az Urban Decay Primer Potion Original verzióban kb. €22 (6000 Ft), 11 g, kellemes, könnyen kenhető az állaga, hamar felszívódik, sárgás a színe, de teljesen láthatatlanná szárad a bőrön. A sminket nagyon tartóssá teszi még az én rejtett és olajos szemhéjamon is, nagyon jó, nem véletlenül olyan népszerű! Régen applikátor volt hozzá, ma már nincs ilyen, így jól kinyerhető belőle az utolsó csepp is.
Az Etude House Proof 10 $5.90-be (1400 Ft) kerül, 10 g van benne, szintén könnyen kenhető, rózsaszínes a színe, de ez is színtelen lesz a szemhéjon. A sminket nagyon tartóssá teszi, kiemeli a szemhéjpúderek színét, erről is csak jókat tudok mondani. Ehhez még mindig applikátor jár, így a végét nehezebb kiszedni, de az enyém majdnem kibírt egy évet rendszeres használat mellett, így nem panaszkodom.
Az Urban Decay Naked 3-ból választottam 3 véletlenszerű szemhéjpúdert, ezekkel végeztem a tesztet. Szinte semmi különbség nincs köztük felvitelkor, bár a képeken úgy tűnik, hogy az Etude House szebb fényt ad a szemhéjpúdereknek, de szerintem csak a fényviszonyok miatt (a kamera és a karom blokkolja a fényt az UD előtt). A tartósságukat is teszteltem, elég durván a mintáknak estem, a végeredményt lent láthatjátok. Mind a kettő nagyon jól helytállt, különbség szinte semmi.
Szóval, igen, merem mondani, hogy az Etude House primer jó alternatíva, vagyis kiváló dupe, ha nem szeretnénk sokat az Urban Decay (vagy a Too Faced Shadow Insurance) primerre költeni. Szerintem most már értitek, hogy miért ez a kedvenc szemhéjalapozóm már egy éve! 🙂
Megvásárolható itt:
Összetevők:
forrás: kremmania.hu

Tartósság:
1. Kiindulási állapot.
2. Középen erősen dörzsöltem a mintákat.
3. Jól leöblítettem vízzel a karomat.
4. Tovább dörzsöltem, ennél jobban nem tudtam vízzel eltávolítani a mintákat.

Igen, az Etude House nagyon jó, felveszi a versenyt még azzal is, ami négyszer annyiba kerül! 🙂

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)