Oh My Brush
november 7, 2014

Etude House Face Conditioning Light Cream SPF25

Az Etude House Face Conditioning Cream egyszerre arckrém, primer és fényvédő. Két változatban kapható: az eredeti verzió normál és száraz bőrre, a Light pedig zsíros-kombináltra. Utóbbit választottam természetesen 🙂

Az Etude House Face Conditioning Cream első verziója tehát normál és száraz bőrre készült, nekem az valószínűleg túl hidratáló lenne, de szerencsére a zsíros-kombinált bőrűekre is gondoltak, így született meg a Light változat is.
A termék 3 az 1-ben: arckrém, primer és fényvédő. SPF 25 PA++ véd a káros napsugarak ellen, mivel primer, ezért könnyebb rá sminkelni, de arckrém is, így hidratálja a bőrt. Jól hangzik, de milyen a gyakorlatban? A krém egyszerű, fehér, nem sűrű, nem is túl folyékony, nagyon könnyen el lehet kenni az arcon, ami ekkor fényes (nem olajos!) lesz, pár perc elteltével pedig teljesen mattá teszi a bőrt! Ha pár percen belül rásminkelek, akkor valóban könnyebb lesz a nehezen kenhető bb krémemet felvinni, a primer hatását így tapasztaltam, de ha később sminkelek, akkor ez már nem igazán érezhető. Úgy érzem, hogy a zsírosodsást vissza is tartja, emelett hidratál és puha lesz tőle a bőr. Szilikonos érzet nincs, ennek örültem nagyon, az illata viszont… Elég nag csalódás volt az elején, mert nem szeretem a virágos illatokat, ez pedig az, viszont szerencsére ez csak addig érezhető, amíg fel nem szívódik. 

Ami az összetevőket illeti: kémiai fényvédő van benne és egy kis fizikai is a titanium dioxide által, de az eléggé a lista végén van, így a hatása nem lehet túl nagy (színezék is, inkább azért van a krémben). Az arbutin is megjelenik elég előkelő helyen, ahogy azt a koreai krémektől már megszoktuk, ők ezt az antioxidánst szeretik, ami bőrfehérítő is, ha esetleg lenne pigmentfoltunk, ez jó hír. A szilikonok és hidratálók bőrjavító hatását jól lehet érezni, a végébe pedig szépen belerondít a hozzáadott illatanyag. Az utolsó helyen lévő parfüm nem tart vissza a vásárlástól, de ez a virágos illat pont nem jön be.
Mivel már szerepelt az októberi kedvenceim között, sejthetitek, hogy megszerettem, problémát pedig nem okozott, hiába van benne illatanyag. Én a 40 g-os kiszerelést vettem meg, de a teljes méret 75 g terméket tartalmaz!
Értékelés: 4/5
Light verzió zsíros-kombinált bőrre:
Ettől az eladótól vettem:
normál-száraz bőrre:
forrás:kremmania.hu

Felkenés után pár perccel matt lesz a bőrön:

Támogasd az oldalt!

11 responses to “Etude House Face Conditioning Light Cream SPF25”

 1. Zsofi says:

  Engem inkább az alkohol zavar benne 🙁 ezért sem vettem meg, de lehet majd nyáron kipróbálom.

 2. Viktória says:

  Ez nem az az alkohol, ami szárítja a bőrt, az a denat alkohol! Az alkoholok eg csoportja kifejezetten jó.

 3. Lolli says:

  Köszi szépen a tesztet! :)) Bizti megrendelek belőle egy adag mintacsomagot, hogy én is kipróbáljam, milyen.

 4. Viktória says:

  Remélem bejön majd 🙂

 5. Zsofi says:

  :-O értem, azt hittem minden alkohol rossz, legalább is én mindet próbálom mellőzni, de akkor mjad teszek vele egy próbát 🙂 köszi 🙂 a pórusokkal csinál valamit?

 6. Viktória says:

  Igen, két csoport van, a rossz és a jó alkoholok 😀 Itt olvashatsz róluk: http://kremmania.hu/osszetevok/funkciok/alkoholok

  Ha a bb krém alá ezt kenem, akkor a pórusok kisebbnek látszanak.

 7. Ildiko Tajti says:

  A simán alkoholnak írják, az ua. mint a denat. alkohol. A zsíralkoholok tényleg hidratálnak, de ebben nem az van. (Már ha a 7. helyen lévő alkoholra gondolsz.) De 7. hely az már valahol határeset, nem számít olyan soknak. Valszeg nem ajánlanám az év 365 napján, de 40 fokban azért jó lehet egy ilyen matt fényvédő, nagyon kevés van belőlük, és klassz a teszted! 🙂

 8. Viktória says:

  De jó lenne, ha nem emlékezetből írnék ilyesmit… Úgy rémlett, hogy cetearyl alcohol van benne, de most már emlékszem, hogy az a sima verzióban volt és nem a Light-ban. Bocsánat!

 9. Lolli says:

  Most kaptam meg a mintákat, ezt rendeltem, meg a Missha Time revolution szakai szérumot. Ettől az Etude House-tól teljesen el vagyok ragadtatva! 1 hét alatt értek ide a minták, és ott figyeltek a postaládikómban. Most kentem fel ezt a krémet. Iszonyú finom babapopsis a bőrömtőle, és ez az illat…olyan mintha valami luxus krémet kentem volna magamra..el vagyok ájulva…:D Hát ezt szerintem nagy méretben meg is rendelem Isteni!

 10. Viktória says:

  Jaj, nagyon örülök, hogy ennyire tetszik! 🙂 Köszönöm, hogy megírtad, mindig érdekel, hogy mennyire válnak be az olvasóknak az általam ajánlott termékek 🙂

 11. Lolli says:

  Még valami meglátásom akadt ezzel kapcsolatban. Úgy vettem észre, hogy nagy mértékben mattítja a bőrt, Nagyon szépen levette a fénylést a homlokomról. Viszont pár óra múlva újra visszafénylik. Ez a lájtos krém szerintem a legjobb nyárra, mert télre nem igazán táplál, viszont a nap folyamán a fényédő, és a mattítás miatt lehet újra kenni. Még két nálunk kapható krémet akarok kipróbálni amik mattosítanak,, aztán döntök… :))

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)