Oh My Brush
november 7, 2014

Etude House Face Conditioning Light Cream SPF25

Az Etude House Face Conditioning Cream egyszerre arckrém, primer és fényvédő. Két változatban kapható: az eredeti verzió normál és száraz bőrre, a Light pedig zsíros-kombináltra. Utóbbit választottam természetesen 🙂

Az Etude House Face Conditioning Cream első verziója tehát normál és száraz bőrre készült, nekem az valószínűleg túl hidratáló lenne, de szerencsére a zsíros-kombinált bőrűekre is gondoltak, így született meg a Light változat is.
A termék 3 az 1-ben: arckrém, primer és fényvédő. SPF 25 PA++ véd a káros napsugarak ellen, mivel primer, ezért könnyebb rá sminkelni, de arckrém is, így hidratálja a bőrt. Jól hangzik, de milyen a gyakorlatban? A krém egyszerű, fehér, nem sűrű, nem is túl folyékony, nagyon könnyen el lehet kenni az arcon, ami ekkor fényes (nem olajos!) lesz, pár perc elteltével pedig teljesen mattá teszi a bőrt! Ha pár percen belül rásminkelek, akkor valóban könnyebb lesz a nehezen kenhető bb krémemet felvinni, a primer hatását így tapasztaltam, de ha később sminkelek, akkor ez már nem igazán érezhető. Úgy érzem, hogy a zsírosodsást vissza is tartja, emelett hidratál és puha lesz tőle a bőr. Szilikonos érzet nincs, ennek örültem nagyon, az illata viszont… Elég nag csalódás volt az elején, mert nem szeretem a virágos illatokat, ez pedig az, viszont szerencsére ez csak addig érezhető, amíg fel nem szívódik. 

Ami az összetevőket illeti: kémiai fényvédő van benne és egy kis fizikai is a titanium dioxide által, de az eléggé a lista végén van, így a hatása nem lehet túl nagy (színezék is, inkább azért van a krémben). Az arbutin is megjelenik elég előkelő helyen, ahogy azt a koreai krémektől már megszoktuk, ők ezt az antioxidánst szeretik, ami bőrfehérítő is, ha esetleg lenne pigmentfoltunk, ez jó hír. A szilikonok és hidratálók bőrjavító hatását jól lehet érezni, a végébe pedig szépen belerondít a hozzáadott illatanyag. Az utolsó helyen lévő parfüm nem tart vissza a vásárlástól, de ez a virágos illat pont nem jön be.
Mivel már szerepelt az októberi kedvenceim között, sejthetitek, hogy megszerettem, problémát pedig nem okozott, hiába van benne illatanyag. Én a 40 g-os kiszerelést vettem meg, de a teljes méret 75 g terméket tartalmaz!
Értékelés: 4/5
Light verzió zsíros-kombinált bőrre:
Ettől az eladótól vettem:
normál-száraz bőrre:
forrás:kremmania.hu

Felkenés után pár perccel matt lesz a bőrön:

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)