Magyar English
Oh My Brush
szeptember 10, 2014

Paula's Choice | Resist Ultra-Light Szérum | CLEAR BHA 2% | CLEAR 5% Benzoyl Peroxide | Carbon Maszk

Egy ideje Paula’s Choice lázban égek, az első rendelésem pedig ezekből a termékekből állt, ideje megírni a tesztet is 🙂 Viszlát aknés bőr!

 

Még régebben olvastam Paula egyik könyvét, illetve az egyik BHA terméküket is volt szerencsém kipróbálni, viszont a pénztárcabarátnak nem annyira nevezhető árak miatt kissé feledésbe merült nálam a márka egy időre. Bevallom, az sem volt szimpatikus, hogy a termékek egy részében sok a szilikon, de a krémmánia segítségével sikerült kiválasztani pár dolgot, aminek a hatásában nagyon bíztam és az összetevők is tetszettek.
Nem csalódtam, sőt! Azóta rengeteg mintát rendeltem már, szorgosan próbálgattam ki a többi terméküket is, engem meggyőztek!
Resist Ultra-Light Super Antioxidant Concentrate Serum
Szérumok közül nehéz olyat találni, ami nem szilikonokra épül, nekem azok kicsit nehezek a bőrömnek és általában túl olajosak is. Aztán megláttam ezt, ami víz alapú és egyébként is kombinált-zsíros bőrre készült, tudtam tehát, hogy nekem ez kell. Tényleg hamar felszívódik, nem hagy olajos érzetet maga után, azt kapom, amit ígérnek, s bár nem olcsó, nagyon kevés kell belőle még úgy is, hogy az egész arcomra kenek minden alkalommal, hiszen olyan szépek az összetevői! Csak idén kezdtem el olyan termékek után kutatni, amikben van antioxidáns és vitamin, ami szomorú, mert sokkal hamarabb kellett volna… A pigmentfoltokat (nekem pattanások után maradtak) céloztam meg ezzel a szérummal (más termékekkel együtt persze pl. AHA hámlasztó), viszont szerintem minimum egy tubust el kell használni ahhoz, hogy látványos változást tapasztaljunk, plusz az én pigmentfoltjaim nem (csak) mai darabok, feladtam tehát a leckét a szérumnak…
Az elején kíváncsi voltam, hogy történik-e változás, ezért készítettem pár fotót. A lenti képen előtte-utána állapotot láthattok, kb. 3 hét használat mellett a legkisebb pigmentfoltokat sikerült eltüntetnem. Azt ne feledjétek, hogy az én bőröm iszonyat lassan gyógyul, akinek nincs ilyen problémája, az nem is érti, hogy miről beszélek, de aki ugyanabban a cipőben jár, mint én, az tudja, hogy ez bizony nagy dolog, főleg régebbi foltok esetén.
Mostanában nem fényképeztem magamat, de lesz még ezzel kapcsolatos poszt!
Még annyit megjegyeznék, hogy a gyulladáscsökkentő hatása szerintem nagyon jó ennek a szérumnak. Ezt abban látom, hogy a bőr kevésbé piros és nyugodtabb lesz a használata után (ha kb. egy óra múlva a türkörbe nézek, már látom a változást, de nap végén, sminklemosás után is, ha smink alá tettem). Nálam ez hatásosabb, mint pl. a kifejezetten erre való Paula’s Choice Clinical Instant Calm Advanced Redness Relief.
A szérummal tehát meg vagyok elégedve, kombinált és zsíros bőrre ajánlom, szeretni fogjátok! 🙂
a leghalványabb, legapróbb pigmentfoltok teljesen elhalványultak, el sem hiszem!

 

 

 

Clear Extra Strength Anti-Redness Exfoliating Solution With 2% Salicylic Acid
BHA hámlasztót is akartam, mert a régebben próbált BHA lotion nagyon tetszett, most viszont a CLEAR termékcsaládra esett a választásom, mert ennnek az összetevői szimpatikusabba voltak. Néha a kevesebb több elvét vallom 🙂 A BHA a pórusokba hatol, ez az erősebb verzió (2%-os szalicilsav), tonikként használom, mert nagyon folyékony, színtelen folyadék, kell hozzá a vattakorong, de így is sokáig fog tartani, mert nem minden nap nyúlok hozzá.
Megelőzésre használom, a hatását nem látni közvetlenül, de amikor elfelejtkezem róla egy jó időre, akkor látom a negatív változásokat, szóval merem állítani, hogy szükségem van rá, de egyébként is régóta használok BHA-t tartalmazó termékeket, ezzel pedig teljesen meg vagyok elégedve minden tekintetben: összetevők, hatás, ár stb.

 

 

 

CLEAR Extra Strength Acne Fighting Treatment
Elkeseredett voltam, amikor megrendeltem ezt a krémet Amerikából. Nem vártam csodát, de a gyógyszertári benzoyl peroxide-os kenőcsöt már nem bírtam, teljesen kiszárította a bőrömet, a hatásával pedig nem voltam megelégedve, de legalább egy nagyon picit használt, így tudtam, hogy ennél az összetevőnél kell maradnom.
Európában nem kapható sajnos ez a termék, pedig aranyat ér. A hatása mesés, a megelőzésben a legjobb, amit valaha használtam (sok mindent próbáltam már…), nem szárít, gyengéd a bőrhöz, de a hatásán ez semmit nem változtat. 67 ml, tehát sokkal több van benne, mint egy átlagos pattanáselleni krémben, csak ez ezerszer hatásosabb, viszont a beszerzése nem könnyű… Ebay-n megtalálható elég gyakran, én is innen szerzem be a magas postaköltség ellenére. Bárcsak hamarabb vettem volna meg, már csak ezt sajnálom, de jobb későn, mint soha.

 

 

Skin Balancing Carbon Mask
Szeretem az agyagmaszkokat, a tág pórusokat ki kell tisztítani valamivel, ez a kaolinos maszk adta magát, megrendeltem. Száradás után langyos vízzel jól lemosható, látványos változás nem történik, nem is vártam ilyesmit, de hosszú távon tisztább pórusokat kapunk és csökken a bőr pirossága. Én nagyon szeretem, az összetevők többsége igen hasznos a bőr számára, a gyulladáscsökkentőknek örülök a legjobban. Nem mondom, hogy nincs ettől jobb, de én még nem találtam olcsóbb és jobb alternatívát. Száraz bőrre viszont nem ajánlanám ezeket a fajta maszkokat, zsírosra, kombináltra viszont mindenképp.

 

 

 

 

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 9 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)