Oh My Brush
február 10, 2014

♥ Benton Aloe BHA Skin Toner | Koreai Tonik ♥

A Benton Aloe BHA Skin Toner (koreai tonik, tehát hidratál) az egyik kedvenc arcápolási termékem jelenleg, most ezt mutatom be nektek! 🙂 ♥♥♥♥♥

A következő napokban elég sok koreai termékről lesz szó, mert tegnap a fél napomat posztírással töltöttem, akár “koreai hetet” is tarthatnék :D, de nyugi, lesz bejegyzés más témában is! 🙂

 

A Benton Aloe BHA Skin Toner (200 ml)  ötvözi azokat a dolgokat, amiket én nagyon szeretek a bőrápolásban: aloe vera és BHA. Viszont sok bíztató termék összetevőlistáját elolvasva már nem is annyira érdekel a dolog, ez a tonik viszont meglepett. A Benton márkának nem sok terméke van, de amit gyártanak, azok nagyon érdekesek. Ez egy tonik, de nem a nyugati fajta, nem szárítja majd ki a bőrt, hanem az ellenkezője történik: hidratál, miközben nyugtatja a bőrt (víz helyett aloe vera kivonat van benne), a károsodott bőrt gyógyítja stb.
“8 free system” jellemzi, tehát nincs benne: parabén, ásványi olaj, alkohol, benzofenon, kémiai tartósítószer, szteroid, parfüm, mesterséges színezék.
Bemásoltam az összetevők listáját, az aloe vera jellemzi, aztán néhány hidratáló anyag kapott helyet (Glycerin, Sodium Hyaluronate), csigakivonatot is tartalmaz elég előkelő helyen (Snail Secretion Filtrate), a 0.5%-os  Salicylic Acid pedig a BHA, ami miatt remek ez a termék az aknés bőrre is, s persze nincs is benne irritáló anyag, így érzékeny bőrre is kiváló. Ezek tehát a főbb összetevők, de lehet látni, hogy nem igazán lehet belekötni ebben az INCI-be.
Az állaga a vízre emlékeztet, picit talán sűrűbb, az illata nem meghatározó, talán az aloe verát lehet érezni egy kicsit. Spray van a műanyag flakon tetején, ezért többféle módon tudjuk használni: vagy vattakorongra teszünk belőle, vagy a kézfejünkre fújunk és onnan visszük fel a bőrre vagy alapból az arcra fújunk belőle. Viszont úgy látom, hogy újabban már spray fej nélkül gyártják, mennyivel jobb lehet így! 🙂 Gyorsan felszívódik, valóban hidratálja a bőrt, a 0.5%-os BHA nem túl erős, így minden nap használom a terméket.
Én rendkívül meg vagyok vele elégedve, hiszen pont azokra a dolgokra megoldás, amire nekem szükségem van: hidratál, gyógyít, hámlaszt. Biztos, hogy újra fogom venni, s egyre inkább szeretném kipróbálni a Benton többi termékét is.
Értékelés: ♥♥♥♥♥
Összetevők:
Aloe Barbadensis Leaf Water (58%), Glycerin, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Snail Secretion Filtrate, Salicylic Acid (0.5%), Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Polyglutamic Acid, Portulaca Oleracea Extract, Psidium Guajava Fruit Extract, Aspalathus Linearis Extract, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Cross Polymer.

 

 

 

 

 

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)