Oh My Brush
február 25, 2014

BareMinerals READY Foundation | Ásványi Alapozó | R110

Egy újabb ásványi alapozót próbáltam ki, ráadásul a Bare Minerals-tól, ami az egyik legnagyobb ásványi kozmetikumokat gyártó cég. A READY termékcsaládhoz tartozó alapozót választottam, mert praktikus a csomagolása 🙂

A BareMinerals READY alapozója (14g) a következő ígéretekkel kecsegtet: hosszantartó, közepes-teljes fedés, a bőrön észrevétlen egész nap, s nemcsak “eltakar”, de ápolja is a bőrt. 20 színben kapható, a hivatalos oldalon segítenek alapozót és színt is választani, én nem hallgattam rájuk, már bánom 😀
Az összetevőket végigböngésztem, szinte mind “zöld”, ami szuper hír! 
Első helyen áll a Boron Nitride, ami egy szuper anyag, jól fed és még a nedvességet/olajokat is fel tudja szívni. A Titanium Dioxide fizikai fényvédő a termékben, hiszen ígérik az SPF20-at. Ezek után van itt néhány bőrpuhító:  Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, majd jöhet a hidratálás a glicerin által, a Silica felszívó tulajdonsága miatt van itt jelen, a Nylon-12 a sűrűséget szabályozza, szintén “zöld”. Van még benne csipkebogyó olaj (Rosa Canina Fruit Oil ), jojobaolaj származék, a Lecithin bőrpuhító, a Betaine hidratál, véd az irritáció ellen, s végül algakivonat található még a termékben. A maradék pár összetevő pedig előfordulhat benne: Mica és főként színezékek, hiszen alapozóról beszélünk. Nekem egy ilyen INCI lista nagyon is megfelel, jól összerakták a terméket. 
Összetevők:
Boron Nitride, Titanium Dioxide, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Magnesium Silicate, Silica, Nylon-12, Humic Acids, Rosa Canina Fruit Oil, Jojoba Esters, Corallina Officinalis Extract, Lecithin, Betaine, Algae Extract. May Contain (+/-): Mica, Zinc Oxide (Ci 77947), Bismuth Oxychloride (Ci 77163), Iron Oxides (Ci 77491, 77492, 77499).
A használata nagyon egyszerű, hiszen nem borul ki, erős a csomagolása, táskába is tehetjük akár, de nincs hozzá szivacs vagy ilyesmi, szóval ezt magunknak kell intéznünk, én a kedvenc Bdellium Tools ecsetemet (#959B Powder Blending) használom, ami por állagú termékek felvitelére szakosodott. A fedése gyenge-közepes, volt már ettől jobban fedő ásványi alapozóm is, színben pedig igen nagy a választék. Sajnos hiába kerestem órákon keresztül színmintákat, egyszerűen nem sok használható van a neten, így vakon rendeltem, nem is lett jó. Mivel általában minden alapozóból a legvilágosabb színt veszem, ezért most is azt választottam, de túl világos lett. Nem probléma, a világosat is el tudom használni, tudok rajta sötétíteni, de legközelebb eggyel sötétebb színben veszem majd meg.
A bőrön természetesnek hat, egy kicsit fényes, de még azoknak is tetszik majd, akik a matt alapozókat részesítették eddig előnyben (pl. én is). Elég tartós, de könnyen meg lehet igazítani, ha lekopott itt-ott (pl. nekem az orrom környékén), a bőr zsírosodását mérsékelten tudja visszatartani, magában nekem a T-vonalban nem elég hosszú távon.
Összességében tetszik az alapozó, de van egy-két dolog, amin változtatnék, pl. a fedés lehetne kicsit erősebb. Tetszik, ahogy a bőrön mutat, de tapintásra is kellemesen puha az arcon, elég természetes is, a műanyag viszont könnyen koszolódik sajnos 🙁
Azoknak ajánlom, akik egy könnyen használható, jó ásványi alapozót keresnek, ami természetesnek hat az arcon, s a gyenge-közepes fedés elegendő.
Értékelés: ♥♥♥♥♡
A Feelunique oldalán vettem, de a Lookfantastic-on is elérhető.

Egy What’s On My Face bejegyzés következik hamarosan, abban láthatjátok rajtam 🙂

Minta:
Jobb oldalon napfényben

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)