Magyar English
Oh My Brush
január 24, 2014

Tippek | Bőrápolás Télen

Mivel most már tényleg beköszöntött a hidegebb idő, ezért nem árt, ha kicsit átgondoljuk a téli arcápolást, és lecseréljük a nyáron használt kedvenceinket hidratálóbb darabokra! Néhány tipp 🙂

Gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki úgy érzi, hogy télen máshogy viselkedik a bőre, mint pl. nyáron. Ha belegondolunk, akkor ez nem meglepő, más környezeti hatások érik a bőrünket, tehát más ápolásra van szüksége. Néhány tippet írtam most össze a témával kapcsolatban, szemezgethetünk belőlük a saját bőrünk/bőrtípusunk igényeinek megfelelően 🙂 
1. Kerüljük a hosszú, forró fürdőket!
Persze ilyenkor hívogató a kád forró vízzel, de ne vigyük túlzásba, nem tesz jót sem a magas hőmérséklet, sem az áztatás a bőrnek. 
2. Rétegezzünk!
Nyáron persze nem érezzük, hogy “elbír” a bőrünk több réteg krémet, szérumot, de ilyenkor nyugodtan használjunk több, hidratálóbb terméket, még az olajosabb bőr is meg fogja köszönni. Általában a könnyebb, vizesebb állagú termékkel kezdjük a rétegezést, s a nehezebbekkel fejezzük be. Én személy szerint a szérumokat este szeretem használni, de mindegyiknek a csomagolásán van használati útmutató (hányszor és mikor).
3. Más termékek
Amíg nyáron pl. a könnyen felszívódó, mattító krémekért nyúlunk, addig télen hidratálóbb verziót érdemes használni, szinte követeli is a bőr, legalábbis az enyém 🙂 Ez nemcsak az arckrémre vonatkozik, hanem a többi általunk használt termékre, pl. a “tisztító” maszkok helyett vagy után használjunk olyat, ami ápolja a télen kiszáradt bőrt, az arclemosót cseréljük le krémesebb állagúra, ami nem száratja ki a bőrt egyáltalán stb.
4. Radírozás/Hámlasztás
Radírozás vagy hámlasztás, kinek mit szeret a bőre. Azt nem mondanám soha, hogy mindenkinek hetente egyszer/kétszer/minden nap stb. kell ezt csinálni, mert mindenki bőre más, illetve a bőrradír durvasága, a hámlasztó erőssége is számít, ez alapján határozzuk meg, hogy hányszor is nyúlunk ezekhez, de én a kíméletes megoldásokat javasolnám, főleg ha radírozásról van szó, esetleg egy gyengéd, pórustisztító kefe arcradír helyett? Az AHA és BHA hámlasztók szerencsére felkapottak lettek mostanában, több márkánál is megtaláljuk őket, én jelenleg mind a kettőből használok most.
5. Alkohol? Nem, köszi!
Ebben én is bőnös vagyok, ez a pont nekem is szól… 🙂 Mindenki tudja, hogy az alkohol irritálhatja a bőrt, de ki is szárítja, ami télen még rosszabb. Nem lehet persze kiiktatni az arcápolási rutinunkból egyszerűen, de ha nincs előkelő helyen az összetevők listájában, akkor már jó úton járunk 🙂 
+1 
A bőrt belülről is segíteni lehet: sok víz, omega zsírsavak (főleg halból, elvileg az a legjobb), (D) vitamin(ok) stb. Én sajnos nem szeretek ilyesmit szedni, de lehet, hogy rá fogom magam szánni.

Ezeket a pontokat próbálom meg követni most télen, de egyben mutatok pár terméket is, ami a témához kapcsolódik. 🙂

Néhány koreai termék télre (a többségét használom vagy már használtam):
Egy könnyű, de mégis hidratáló arckrém, ajándék Essence hozzá, az enyém pár napja érkezett meg 🙂
Vitaminbomba a bőrnek, C vitamin szérum. Ezt ma este fogom kipróbálni először 🙂
BHA tonik, ami aloe verát tartalmaz, könnyű, hidratálóbb verzió, nem szárít, nekem nagyon tetszik, érzékeny bőrre is ajánlanám, nagyon gyengéd a bőrhöz!
30%-os AHA szérum a BRTC-től.
Hidratálóbb sminklemosó a téli hónapokra. Nekem a The Face Shop-os van meg, abszolút nem szárít.
Éjszakára “maszk”, szuper puha lesz tőle a bőr 🙂 Nem kell lemosni sem, majd csak reggel.
Etude House I Need You Mask
Joghurtos vagy mézes verziók
Lemosható maszkok.
Természetesen nemcsak a koreai termékek jók, de én most ezeket használom, ezeket tudom ajánlani.
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 9 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)