Oh My Brush
január 24, 2014

REVIEW | Bdellium Tools Green Bambu Smokey Eyes Set

A Bdellium Tools Green Bambu Smokey Eyes szettre esett a választásom a legutóbb, most ezeket az ecseteket mutatnám be 🙂
The Bdellium Tools Green Bambu Smokey Eyes set is the latest addition to my brush collection, this is a review! 🙂

A Bdellium Tools Bambu ecsetekhez már volt szerencsém, nemcsak a zöldekhez, hanem a rózsaszínekhez is, én eléggé elköteleztem magam a márka mellett több okból is: jó minőségű, de nem túl drága ecsetek ezek, amik szintetikus szőrből készültek, szettek közül is lehet válogatni, de darabonként is megvásárolhatóak az ecsetek stb.
Ez a szett 5 db ecsetet tartalmaz, füstös szem elkészítéséhez álmodták meg ezt a mini kollekciót, de igazából csak annyi történt, hogy 5 nagyon jól kihasználható ecsetet kapunk. 🙂 A szálak tehát nem valódi szőrből készültek, de puhák, mosás után nem kell rá háló sem, szépen az eredeti formájukra száradnak meg, egyetlen szál sem hullott még ki egy Bdellium Tools ecsetemből sem, én teljesen meg vagyok velük elégedve. Nekem jobban bejött ez a márka, mint pl. a Sigma, csak ők nem reklámozzák magukat annyira.
A 777-es lapos, átlagos méretű, kisebb szemekre is jó, nekem a nagyobb testvére is megvan, de ezzel sokkal kényelmesebb dolgozni, hiszen nincsenek nagy szemeim – sajnos. Tömött és puha, szuper.
A 781-est a mélyítővonalhoz, külső V-hez találták ki, jól ismert forma ez is, mondhatnám, hogy el is várjuk, hogy ez a két ecset benne legyen a dobozban, ezzel sincs semmi baj.
A 769-es már izgalmasabb formával rendelkezik, nekem nem is volt ilyen ecsetem előtte! Satírozásra tudjuk használni a leginkább, az éles vonalak eltüntetésére, vagy akár a szemöldök alá felvinni a highlighter színt stb.
A 716-os egy precíz ceruzaecset, szintén alap dolog, talán egy nagyon picivel lehetne tömöttebb, ennyit tudok felróni neki.
A 760-as tus/szemöldökecset túl kicsire sikerült a véleményem szerint. Van ettől még kisebb fejű tusecsetem, szóval nem lepődtem meg annyira, de szemöldökre is ajánlja a cég, ezért vártam volna, hogy egy kicsit nagyobb legyen. Nálam kizárólag tusvonalat húz, arra nekem szuper 🙂
A “furcsa” satírozóecset helyett egy olyat tettem volna bele, amit már megszoktunk (pl. a MAC 217-es féle), mert szerintem ez a szett azoknak készült, akiknek még nincs sok ecset otthon, most ismerkednek meg a sminkeléssel. A felsorolt dolgok miatt levontam egy fél pontot, de egyébként én nagyon örülök, hogy megvettem ezeket az ecseteket 🙂
Értékelés: 5/4.5

BIV421 kóddal olcsóbb az új vásárlóknak az iHerb-en!
I love my Bdellium Tools Bambu brushes (the green and the pink ones too), because the quality is great, the price is reasonable, the brushes are synthetic but soft and brush sets are sold too, which I love (usually I prefer sets).
This kit contains 5 brushes, according to the packaging you can create smokey eyes with them. Well, in real life you get 5 very good brushes and you can use them to make any eye look you want to! 🙂 In my opinion Bdellium Tools is a better brand than e.g. Sigma (I compare them because these are both American brands and the price tag is similar, although I think that Sigma tools are a bit more expensive, which makes sense: crazy advertising, free samples cost a lot of money to them. Anyway.)
Brush nr. 777 is something you NEED in your collection, the more you have the better 🙂 I also own its big brother (778), this one is great for smaller eyes, it’s more precise. The brush is dense and soft, simply perfect!
781 is another must have, it is great for applying colour to the outer V and crease, it’s a lovely brush, and very very useful!
769 is not typical, at least its form is more special, you might need to get used to it but it’s great for blending or applying highlight colour under the eyebrows etc.
716 is a pencil brush, it could be a bit more dense but that’s just my opinion, it’s still very good, I use it on my lower lash line.
760 is supposed to be a brow/eyeliner brush but I wish it was a bit bigger. Well, anyway I can still use it as a precise eyeliner brush. If you need a brow brush then 762 (green) or 763 (pink) would be a better choice.
I think this set is almost perfect, if you need some more eye brushes then you should take a look at this set. Is it worth the price? Definitely.
Rating: 5/4.5

Az összes zöld Bambu ecsetem együtt fürdés és száradás után 🙂

All my green Bambu brushes 🙂

2 responses to “REVIEW | Bdellium Tools Green Bambu Smokey Eyes Set”

  1. dyna says:

    a 781-es nekem is meg van (és még egy, ami valamerre elbújt, így nem is tudom, melyik), jó minőség, szép zöld, kedvelem. 🙂

  2. Klaudia Orbán says:

    Elég szimpatikus kis szett :]

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)