Magyar English
Oh My Brush
december 14, 2013

REVIEW | Everyday Minerals Semi Matte Base Ivory

Most rendesen körbejárom az Everyday Minerals ásványi alapozókat, mert nemcsak egy teljes méretű terméket, hanem sok mintát is teszteltem 🙂 Viszont az Everyday Minerals Semi Matte Base Ivory színben a főszereplő.

Tudjátok, hogy nagyon szeretem az ásványi termékeket, főleg az alapozókat, sok-sok márkát próbáltam már, az Everyday Minerals-ról sem most írok először, de úgy gondoltam, hogy esetleg hasznos lehet, ha színmintákat is mutatok, így rendeltem pár mintát is, ezek tasakokban érkeznek és elég sokszor használhatunk egyet, nem spórolják ki a terméket 🙂
Már régebbről is tudtam, hogy ettől a márkától az Ivory áll hozzám a legközelebb színben, ezért is rendeltem meg ezt teljes méretben, de a kíváncsiság hajtott, illetve nem ismertem még a matton kívül a többi formulát, itt volt az alkalom tehát, hogy kipróbáljam azokat is. 
Az EM alapozók lehetnek: matte, semi-matte, jojoba base és it-base. Mindegyik más igényt elégít ki, röviden: a matte természetesen teljesen matt, a fedése ennek a legjobb. A semi-matte fél-matt, látok benne apró csillogó részecskéket, ezek teszik egy kicsit természetesebbé a bőrön az alapozót, a fedése szerintem kb. ugyanolyan, mint a teljesen matt verzióknál. A jojoba base elvileg hidratálóbb, “beépített primert” tartalmaz a mica és a jojoba keverékével, vízhiányos bőrre ajánlott, az it base pedig a leggyengébb fedésű, mert láthatatlan szeretne lenni a bőrön, mintha nem is lenne rajtunk smink. Nekem mind a négy állag szimpatikus, túl nagy különbséget nem látok, kivéve persze azt, hogy az it-base fedése gyengébb.
Az EM sok-sok színben gyártja az alapozókat, ezért jó ötlet, hogy ingyen vehetünk (úgy rémlett, hogy 0.01 dollár volt az ára, de most a weboldalon ingyenes) 7 darab mintát (természetesen mást is választhatunk, pl. pirosítót, bronzosítót, púdert stb.). Próbáltam a világosabb színek közül válogatni, amik vagy sárgák vagy semlegesek, de végülis továbbra is úgy látom, hogy az Ivory illik hozzám a leginkább.
Pozitívum: nagy a választék minden tekintetben, kiváló az alapozó minősége, nagyon krémes, egy pillanat alatt felvihető, nem poroz, közepes a fedése és természetesnek tűnik, a 4.8 g pedig teljesen korrekt mennyiség, szerintem az ára sem rossz (az iherb-en vettem, ott mindig akciós). Jól visszafogja a bőr zsírosodását.
Negatívum: a csomagolással van egy nagy problémám… Jól záródik és szép minden, de a belső elválasztó az valami vicc. Egyszerűen nem jön ki belőle az alapozó, akármennyire is rázom, ütögetem. Könnyen kivehető, így megszabadultam inkább tőle, anélkül használom, így is teljesen jó, de akkor is furcsa. 
Éetékelés: ♥♥♥♥♡  A csomagolás miatt vontam le az egy pontot.

Innen (iHerb) vettem az alapozót, az ecsetet pedig itt (Bdellium Tools 959) találjátok meg.

Ezen a képen ezt az alapozót használtam, rögtön sminkelés után fotóztam, semmi más nincs rajtam. Már így is elég jól fed, de ha erősebb fedést szeretnénk, akkor használjunk korrektort. Ásványi alapozó felviteléhez a kedvenc ecsetem a 959-es a Bdellium Tools-tól: tömött, puha, pillanatok alatt fel lehet vinni vele az alapozót. Alul pedig a mintákat mutatom meg, fényben és árnyékban, valamint a tégelyben.

Everyday Minerals Ivory Semi-Matte Base
További minták:

Ivory (semi-matte), Fair (it-base), Sandy Fair (matte), Fair Neutral (matte), Golden Fair (matte), Golden Fair (semi-matte), Sand (jojoba-base), Linen (matte)

A Golden Fair-ből megrendeltem a matt és a félmatt verziót is, érdekelt, hogy van-e különbség színben a kettő között, mert néhány márkánál különbségek előfordulnak sajnos, de itt nem igazán szerencsére.

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)