Magyar English
Oh My Brush
december 29, 2013

DEXTER

Végeztem a Dexter című sorozattal. Ledaráltunk 8 évadot, el sem hiszem. Hiányozni fog, ezért kap tőlem egy búcsúlevelet bejegyzés formájában 🙂

Akárhányszor írtam sorozatokról, valaki mindig megjegyezte, hogy a Dextert is néznem kellene. Olyankor mindig megnéztem pár rövidebb videót a youtube-on, de nem igazán tetszett, így csak igen későn vettem rá magam arra, hogy megszerezzem az első évadot. Úgy voltam vele, hogy ha ennyien szeretik, muszáj nekem is belenéznem. Most fejeztük be, megnéztük a legutolsó részt, ezért szretnék egy kicsit írni erről a sorozatról.
Az az igazság, hogy az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam. Ha tartotta volna azt a színvonalat, amit az első négy évad hozott, akkor szemrebbenés nélkül kijelenteném, hogy a legjobb tv-s alkotás, de így is maradandót alkottak szerintem.
SPOILER
Innentől egy kicsit jobban belemennék a részletekbe. Számomra az első négy évad az etalon, egyszerűen folyamatosan meg tudtak lepni, a szereplők jelleme egyre csak fejlődött, minden egyes rész után elégedetten álltam fel, mert nem éreztem azt, hogy töltelékepizódok lettek volna. Az évadzárók is fantasztikusra sikerültek, többet nem is kell mondanom, tökéletesen oldották meg az írók és a szereplők a feladatot. Sajnos ezek után kicsit elment a kedvem tőle, mert egyre inkább lelassult az egész, nem tudtak már meglepni, nem tudtak újat mutatni. Ha jól tudom, akkor a főszereplő is beteg lett közben, s bár nem olvastam utána, hogy mi is volt a háttérben, de látszik ezeken a részeken, hogy valami nem az igazi, legalábbis szerintem.
Nyolc évadon keresztül nézhettük a küzdelmet Dexter és a Dark Passenger között, közben a mellékszereplőket is megszerettük, Dexterre sem lehet rossz szemmel nézni, s talán ez volt az oka annak, hogy a legutolsó rész ilyen lett… 
Nem voltam elégedett a befejezéssel, bár nem vártam semmit, nem akartam találgatni, hagytam, hogy meglepjenek az írók, de ha belegondolok, jobb sztorit is ki lehetett volna belőle hozni. Nekem az első gondolatom az volt, hogy az egész utolsó évad arra épült, hogy a végén megkapják a büntetésüket azok, akik valaha is segítettek egy sorozatgyilkosnak, nem érdemel jót senki sem, aki nem a törvény szerint jár el. Bár Magyarországon nem igazán mindennaposak az ilyen dolgok, ezért elnéznénk azt, hogy Dexter és a hozzátartozók boldogan élnek, míg meg nem halnak, az USA-ban azért más a helyzet, talán ezért is érezték szükségét annak, hogy Dr. Vogel és Debra nem éli meg a sorozat végét, ahogy az új generációs, de tanulásra kész sorozatgyilkos Zac sem, Dexternek pedig tovább kell szenvednie, mert a halál túl egyszerű lenne, megkeseredett életet érdemel a tettei miatt.
Ez mind az én értelmezésem, fogalmam sincs, hogy egyébként mit is akartak mondani, de nekem ez jött le.  Debra halála szükséges volt a dráma, tragikum miatt, de én őt szívem szerint életben hagytam volna, az én verziómban Dexter hal meg, a barátom úgy gondolta, hogy majd börtönben végzi 🙂 Egy nagyon pici happy end-nek örültem volna, viszont az az igazság, hogy elég nyitott lett a vége, talán meg akarták adni a lehetőséget a jövőnek, hogy egyszer majd valahogy folytatódjon a történet, akár Dexter, akár Harrison vagy Hanna főszereplésével. 

Kicsit még a hatása alatt vagyok, amikor ezt írom, mert csak pár óra telt el azóta, hogy megnéztem az utolsó részt. Belőlem egyébként hasonló reakciót váltott ki, mint a negyedik évad vége, amikor Ritát írták ki a sorozatból, az is tragikusra sikerült, szintén nem volt fair, nem is igazán számítottam rá, ahogy Debra halálára sem.
A testvéri szeretetet egyébként nagyon jól és szépen ábrázolták, Dexter és Debra mellett természetesen Masuka volt a kedvencem, hatalmas figura, nagyon sokat nevettünk rajta, de sajnos az utolsó évadokban az ő szerepe sem volt már a régi.
A könyvek története teljesen más, ezért nem is említettem ezeket, s szerintem ez így jó, mert azok is megnézhetik a sorozatot, akik olvasták a könyvet és fordítva is működik a dolog persze 🙂 Szuper sorozat volt tehát a Dexter, talán ez lesz az első, amit majd újra is fogok nézni (filmet és sorozatokat soha nem nézek meg többször) majd egyszer 🙂
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)