Oh My Brush
november 13, 2013

Highlighter | Világos Szemfestékek

Összeválogattam azokat a világos szemhéjpúdereket, amiket gyakran használok és másoknak is szívesen ajánlanám őket. Highlighterek következnek! 🙂

Pár hete egy egész vasárnap délutánt azzal töltöttem, hogy szemhéjpúdereket fotóztam, mintákat készítettem és képeket szerkesztettem, ezért még lesz egy vagy két ilyen poszt. Tudom, hogy nem a legérdekesebb téma, de én szeretem a színmintákat nézegetni más blogokon, talán mások is vannak így ezzel 🙂

Ezek a színek elsőre talán nem tűnnek túl izgalmasnak, de sminkeléskor nagy hasznukat vesszük. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de én imádom a szép highlighter színeket, ezért úgy gondoltam, hogy egy posztban összegyűjtöm azokat, amiket a leggyakrabban használok és talán Titeket is érdekelhet.

Mire használjuk a highlighter színeket?
Nos, én a szemöldökcsontra szoktam használni valamilyen matt vagy szatén szemhéjpúdert, ezzel kiemelhetjük a szemöldököt. Például: Kinky, Virgin (UD), Satin Snow (KMS)
A szemhéjra (mozgó rész) általában valami feltűnőbb színt szoktam választani, mert rejtett szemhéjon ezek elég sokat tudnak optikailag javítani. Ha természetesebbet szeretnék, akkor a matt szemhéjpúderek közül válogatok, nagyon szeretem erre a feladatra pl. a W.O.S.-t, Kinky-t (UD), ha pedig feltűnőbbet szeretnék, akkor általában a világosabb pigmentekhez nyúlok vagy szintén kedvencem a Venus, Bootycall (UD) és a Sin, ami nem igazán tartozik ide, de egy gyönyörű és különleges szín.
A belső szemzugba általában a legvilágosabbakat teszem, kinyitják a tekintetet, nem tűnünk majd olyan álmosnak 🙂 Nagyon apró dolog, de tényleg használ!
A matt színeket azért szeretem, mert nem annyira feltűnőek, mégis végzik a dolgukat, míg a szatén fényűek már kicsit izgalmasabbak, a csillogósabbak pedig természetesen figyelmet követelnek maguknak 🙂 Ha olyat választunk, ami a bőrtónusunkhoz illik és színben sem tér el, akkor azzal nagyon jól lehet az élesebb vonalakat elsatírozni, ezekkel szoktam átmenni az egész szemhéjon, hogy megalapozzam a smink helyét, szebben lehet majd satírozni. Erre jó példa pl. a Foxy, ami sárgás és matt, sokaknak erre a feladatra tökéletes, vagy a Kinky, szintén az Urban Decay-től.
Ha pedig krémes szemhéjfestéket veszünk, akkor ezek nagyon jó alapként funkcionálnak, minden szín jobban néz majd ki, ha ezekre visszük fel őket. Két ilyen terméket használok: a matt NYX Jumbo ceruzát Milk színben és a Maybelline Infinite White fényes fehér színt a Color Tattoo-k közül.
Ilyen színeket a legtöbb paletta tartalmaz, mert velük teljes a smink, pl. az összes UD szemhéjpúderem a palettákból került ki (Naked, Naked 2, Naked Basics, Smoked). Pigmentekből érdemes a mini kiszerelést megvenni, mert tényleg sokáig tartanak.

Nem is rabolnám tovább az időtöket, inkább nézzétek meg a képeket, hátha találtok párat, ami tetszik 🙂 Van olyan, aminek az alját már elértem, nem szép így a képen, de mindenképp szerettem volna ezeket is megmutatni.

Beszerezhetőség:
Urban Decay – Naked paletta (nincs postaköltség)
Urban Decay – Naked 2 paletta  (nincs postaköltség)
Urban Decay – Naked Basics paletta  (nincs postaköltség)
Urban Decay – Smoked paletta  (nincs postaköltség)
Lumiere Cosmetics pigmentek
Maybelline color tattoo (drogériák)
(Személyes kedvenceim: Venus, Bootycall, Kinky, Sin és W.O.S.)

 

 

 

Urban Decay – Kinky

 

A Smoked palettából. Könnyen használható matt szín, egy picit poroz, de látszik, hogy milyen szépen mutat a bőrön, jó az állaga, egyik kedvencem, ma is ezt használtam. 🙂

 

 

Urban Decay – Freestyle

A Smoked palettából. Ez egy kicsit sötétebb, mint a többi, az állaga a Kinky-re hasonlít.

 

 

Urban Decay – Venus

 

A NAKED Basics palettából. Gyönyörű, krémes, pigmentált fehér, nagyon sokszor használom, számomra tökéletes. 🙂

 

Urban Decay – Foxy
A NAKED 2 és a NAKED Basics palettában is megtalálható. Sárgás, matt, jól pigmentált szemhéjpúder, az állagára sincs panasz. A Foxy sokáig nem volt a kedvencem, mert ugye rajtam nem látszik (elég vastagon kellett felkennem a kép kedvéért), de láthatjátok a poszt első képén, hogy pl. a Naked 2 palettámban már a végét járja, általában satírozni szoktam vele és lealapozni a szemhéjat.

 

 

Urban Decay – W.O.S.

 

NAKED Basics paletta. A Walk of Shame névre hallgató szemhéjpúdert is nagyon szeretem, matt, pigmentált, rózsaszínes és sok-sok nappali sminkhez használtam már, nem lehet nem szeretni 🙂 Élőben jobban néz ki, mint képen, ez a minta nem sikerült jól a fényviszonyok miatt 🙁

 

Urban Decay – Bootycall

 

Naked 2. Látszik szerintem, hogy igen jó a kapcsolatom ezzel a szemhéjpúderrel 🙂 Fényes, kicsit rózsaszínes, tökéletes szín számomra.

 

Urban Decay – Virgin

 

A NAKED palettából. Krémes, pigmentált, fényes, de a visszafogott verzióból. Nagyon-nagyon szép és jól kihasználható szín!

 

 

Urban Decay – Sin

 

Szintén a NAKED palettából. Sokak nagy kedvence a Sin, s bár a képen nem tudtam visszaadni a szépségét, de ez a szín egyszerűen gyönyörű és különleges, nagyon krémes, pigmentált, tökéletes. Azt hiszem nem kell tovább ragoznom, kiderült ebből is, hogy imádom! 😀

 

The Body Shop – 105 Oh Honey

 

Nekem ez a szín nagyon tetszik, bár nem annyira tartós rajtam, mint pl. az UD szemhéjpúderek, de a szépségét nem vitathatom 🙂

 

 

Everyday Minerals – Hot Chocolate

Az EM termékeket is nagyon szeretem, a szemhéjpúderekre sincs panasz 🙂

 

 

 

Kiss My Sass Cosmetics – Satin Snow

 

A KMS-től van pár mini szemhéjpúderem, ezt azért szeretem, mert ettől fehérebbet még nem találtam por állagban és a minősége is szuper.

 

 

 

Lumiere Cosmetics – Butter Cream

 

A Lumiere pigmenteket nem kell bemutatnom a régebbi olvasóknak, sokszor találkoztatok velük, ez az egyik kedvencem, egyszerű, de különleges szín.

 

 

 

Maybelline Color Tattoo 45 Infinite White
Míg a NYX Milk nevű Jumbo ceruzám matt (szintén fehér), addig ez a Color Tattoo fényesebb. Csak alapnak használom, mert tényleg nagyon fényes, de legalább kiemeli a rá tett szemhéjpúdert és tartósabbá is teszi.

4 responses to “Highlighter | Világos Szemfestékek”

 1. Vivi says:

  Nálam is a SIN az abszolút befutó. Olyannyira gyönyörű, hogy el sem tudom mondani, és szinte minden szín mellé passzol. Én a szemhéjfesték alapozóját is imádom ebben a színben:)

 2. Viktória says:

  Csak az eredei primert próbáltam még, azt nagyon szerettem, de biztos szép lehet ebben a színben is 🙂

 3. zizitim says:

  jó kis poszt lett, nagyon tetszett! 🙂

 4. Viktória says:

  Örülök, hogy tetszett! 🙂

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)