Oh My Brush
november 27, 2013

A Legjobb Fekete Szemceruza Nyomában

Több márka csap most össze, hogy kiderüljön: melyik a legjobb, legtartósabb, legfeketébb szemceruza?
Márkák: Avon, Essence, Urban Decay, MAC, Bare Minerals, Max Factor.

Nézegettem tegnap este a szemceruzákat, láttam a sok feketét, rögtön jött is az ötlet: készíthetnék egy posztot róluk. A MAC szemceruza nem fekete, hanem barna, de kíváncsi voltam, hogy milyen tartós a többi ehhez képest, így ezt is láthatjátok most az Avon, Essence, Max Factor, Urban Decay és Bare Minerals ceruzák mellett.
Az első hármat már nem használom, az Avonos aljában van már csak egy kicsit, az Essence és a Max Factor nem az igazi nekem, a másik hármat (UD, MAC, Bare Minerals) viszont rendszeresen használom.
A képen látható, hogy milyen a ceruzák pigmentáltsága és a színe, de azt el kell mondanom, hogy az első hármat többször kellett áthúznom a kezemen, hogy ezt az eredményt elérjem, míg pl. a Bare Minerals és az Urban Decay alig ér a bőrhöz és mégis ilyen szuper pigmentált. 
Színre az Urban Decay Perversion a legfeketébb (nem összekeverendő a Zero nevű Urban Decay ceruzával, az nem ennyire fekete és pigmentált).
Kb. egy percig száradtak, aztán erősen dörzsölni kezdtem őket, a kopás mértéke a 3. képen látható, a Bare Minerals feketéjéből a csillogó részek mindent összekentek, ezen meglepődtem, mert a szememen nem művel ilyesmit, de nem is dörzsölöm ott 🙂
Aztán víz alá tartottam a kezemet és itt is erősen dörzsöltem, a 4. képen látható a végeredmény.
Tartósságban is az Urban Decay (Perversion) nyert, mögötte pedig a MAC (Brownborder), sminkeléskor mind a kettővel tökéletesen elégedett vagyok. A Bare Minerals elvileg vízálló (Round The Clock Waterproof Eyeliner 1 Am), ha sminkelek vele, akkor nagyon jó, itt viszont nagyon gyengén teljesített, ezt kicsit furcsállom. A három “olcsóbb” közül, pedig az Avon volt a legerősebb, az Essence és a Max Factor kullog a sor végén.
Urban Decay (Perversion színben)
Az enyém lassan egy éves, a Smoked palettához volt ajándék és ettől jobb fekete szemceruzát nem is kívánhatnék. Gyönyörű a színe, igazi fekete, az állaga krémes, hamar szárad és tartós, ezért is használom sokszor tusvonalhoz is (pl. ma is), csak egy ecset kell hozzá. A vízvonalon nekem csak ez marad meg, hegyezni is könnyű, nem törik stb. Szerintem megérdemli az öt csillagot.
Értékelés: ♥♥♥♥♥
LINK:

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)