Magyar English
Oh My Brush
október 14, 2013

TESZT | L'oreal 3 in 1 Micellás Víz

Mi a micellás víz?
A L’Oreal Skin Perfection 3in1 Purifying Micellar Solution vagyis a micellás víz egy új arclemosó, amit én is kipróbáltam! 🙂 

Már próbáltam a La Roche-Posay Effaclar Micellar Water micellás vizet, akkor arra azt mondtam, hogy nem venném újra, mert túl drága és nem egy nélkülözhetetlen dolog, de egy olcsóbb alternatívára természetesen én is kíváncsi voltam! 🙂

Mi az a micellás víz?
Próbálom egyszerűen leírni a dolgot 🙂 A micellás víz olyan molekulákat tartalmaz, amelyeknek két részük van: az egyik (a fej rész) hydrophilic, tehát szeretik a vizet, a másik hydrophobic, tehát nem a vizet, hanem az olajat szereti. Ezért van az, hogy nem válik szét a víz és az olaj a micellás vízben, “láthatatlan” marad. Amikor pl. le akarjuk mosni a sminket és a vattára öntünk a micellás vízből, akkor a vattához tapadnak a fej részecskék, mert mind a kettő hydrophilic, így az olajat tartalmazó részecske találkozik majd a sminkkel és szennyeződéssel, amit magához húz, így tisztít gyengéden és hatásosan a micellás víz.

Már írtam, hogy vettem két L’oreal terméket: az egyik a micellás lemosó, a másik pedig a vízálló festéket eltávolító sminklemosó, de utóbbi nem újdonság, ezt már használtam, ha jól emlékszem, csak azóta új a csomagolása. Ez a letisztult külső egyébként nagyon tetszik mind a két terméknél, jól tette a L’oreal, hogy változtatott, elegánsabbab a termékek.
Ez a micellás víz érzékeny és száraz bőrre lett kifejlesztve, s bár nem tökéletesen “zöld” az összetevők listája (a krémmánián megnézhetitek), de mégis gyengéd a bőrhöz és a szemhez is, abszolút nem csíp! Színtelen, illata is minimális, folyékony, külsőre nem izgalmas. A szokásos szemsminket nálam tökéletesen el tudja távolítani: egy vattára öntök belőle, ezt ketté veszem, felteszem a szememre és várok pár másodpercet, utána már könnyedén letörölhető a festék. A makacsabb dolgokhoz, pl. vízálló termékek, tus használom a kék, kétfázisú lemosót.
Az arcomon is végig szoktam ezzel menni, ott is jól tisztít, de a pórusokat azért alapozó után szeretem jobban kitisztítani és használok még egyéb arclemosó termékeket emelett. Elvileg nem lenne kötelező lemosni az arcról, mert nyugtató, tonizáló hatása is van, de én első és nem utolsó lépésként használom a sminklemosásban, reggel viszont ezzel is arcot lehet mosni, eltávolítja az éjszaka folyamán termelődött olajat az arcról és utána már nem kell tonikot sem használni.
Összességében ez egy nagyon jó termék, ami ráadásul drogériás, bárhol könnyedén elérhető. Egyetlen negatívumot tudok felhozni, az a flakon nyílása, ami lehetne egy kicsit kisebb, mert túl könnyű belőle sokat kiönteni. 
Értékelés: ♥♥♥♥♥
Ha jól tudom a dm-ben 1300 Ft körül van, a Rossmannban pedig kedvezményes 999 Ft (ha még tart az akció).
Nekem a holland verzió van meg, más a neve, de ugyanaz a termék.

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)