Oh My Brush
október 18, 2013

Smink Alapok | Tusok, Szemceruzák, Tusvonal

A Smink Alapok sorozat folytatódik: tusok, szemceruzák és a tusvonal a téma!
Beszélgetünk a tusok fajtáiról, a tusvonal meghúzásáról, lépésről lépésre képet is készítettem.

Ez a poszt a Smink Alapok című sorozat egyik része. A linkre kattintva a többi részt is megtalálhatod. 🙂

A tusvonal most is nagyon népszerű, mert könnyen feldobja a tekintetet, szinte mindenkinek jól áll és viszonylag hamar elkészíthető. Arról nem is beszélve, hogy színesebb tusokat használva izgalmas sminkek születnek egyszerűen.
Nem kötelező viszont mindenkinek szeretni és használni, sőt! Nem mindenkinek áll jól mindenféle tusvonal, ez szemformától is függ. Pl. rejtett szemhéjnál nem előnyös vastag vonalat húzni, mert úgy tűnik majd, mintha az egész mozgó szemhéj feketére lenne festve. Vagy egy nagyon vékony vonalat húzunk a szempillatőhöz, vagy a felső vízvonalat húzzuk ki. Nem lesz olyan drámai a hatás, de itt a kevesebb több.
A tusvonalról általánosan elmondhatjuk, hogy a belső szemzugnál legyen a legvékonyabb, majd innen vastagodik kifelé. Az alsó szempillákhoz szemhéjpúder használata sokkal természetesebb hatást kelt, ami a szem külső részénél a legvastagabb és befelé folyamatosan vékonyodik.
Mivel húzhatunk tusvonalat?
Szemceruzák
Mindenkinek van otthon általában szemceruzája, ha más nem, akkor fekete. A ceuzákkal könnyű dolgozni, a hibákat könnyű javítani, a többség pedig tartalmaz silicone-t, ami megkönnyíti a felvitelt és maszatolni is könnyebb, ha esetleg sminkalapként szeretnénk használni. Lehet mechanikus (tekerős) és hagyományos ceruza is. 
A szemceruzák rengeteg árnyalatban és formában kaphatóak, érdemes olyat választani, ami tartósabb is, mert akárhol használjuk, meghálálja majd. Pl. vízvonalon csak a vízálló lesz tartós, de szemhéjpúder alá alapként is ez jobb. A jumbo ceruzák kifejezetten krémesek, a mozgó szemhéjon alapként szuperek! Ceruzával ne húzzunk egyenes vonalat az alsó szempillatőhöz, nagyon természetellenes, inkább satírozzuk el egy kicsit!

Eyeliner Pen
Toll formában érkezik a tus, szerintem nem annyira könnyű használni, mint ahogy azt az ember gondolná, de ez is csak gyakorlás kérdése. Ahogy elnézem a márkák kínálatát, nem ez a legnépszerűbb fajta, de ügyesebb kezűek nagyon szép vonalat tudnak ezekkel húzni.

Folyékony tusok
Színes folyadék, amihez egy nagyon vékony applikátort is kapunk a precíz munkára hivatottan. Tartósságban nagyon jó ez a fajta tus és a színük is intenzív, drámai lesz a hatás. Elég hamar száradnak, ezért nem sok időnk van korrigálásra, ha nem jól sikerült a vonal, gyorsan kell cselekedni. Ezt elég nehéz használni, kezdőknek nem a legjobb választás, de gyakorlással természetesen megtanulható a használata 🙂

Krémes/Zselés tusok
Általában tégelyekben találjuk meg ezeket, különböző ecsetekkel lehet felvinni a tust, nekem a ferde a kedvencem. Ha szeretnénk, használhatjuk sminkalapként is az egész szemhéjon pl. füstös szemekhez. Népszerű ez a típus, mert szabad kezet hagy a felhasználónak, olyan ecsetettel vihetjük fel, ami a legelőnyösebb a számunkra, ezen kívül jól kihasználható is a krémes/zselés állag miatt. Mindig zárjuk vissza a tetejét használat után, különben nagyon hamar ki fog száradni.

Cake tus
Por állagú termék, amit egy nedves ecsettel lehet felvinni (persze száraz is lehet az ecset, csak úgy nem olyan élénk a szín). Végülis amikor fekete szemhéjpúdert használunk, az is kb. ugyanez, de a cake tusok pigmentáltabbak, mint az átlagos szemhéjpúder.

Ha pedig nem szeretnénk feltűnő vonalat, akkor egy ecset és egy szemhéjpúder (fekete, barna) segítségével rajzoljunk vonalat a szempillatőhöz. 🙂
Hogyan rajzoljak tusvonalat?

Rengeteg fajta tusvonal létezik, csak a képzelet szab határt 🙂 
Felvitelkor vagy a belső szemzugban kezdünk és kifelé haladva egyre vastagabb vonalat húzunk, vagy kintről haladunka  szem belseje felé. Kinek mi áll jobban a kezére, nekem az első verzió, de ezt mindenkinek ki kell tapasztalni, sőt eszköztől is függ.
Tusvonal lépésről lépésre

A rajzom rettentő, de a lépések jobban látszanak itt, mintha a saját szememen mutatnám be. Úgy gondolom, hogy ez az egyik legkönnyebb verzió, ezért mutatom ezt meg példaként.

A sorozat hamarosan folytatódik! 🙂

Comments are closed.

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)