Oh My Brush
október 24, 2013

Paypal Regisztráció | Rendelés Ebay-ről

Paypal és Ebay regisztráció egyben azoknak, akik keresték a régi posztot, de nem találták! Ez nem új, két régi bejegyzést gyúrtam egybe, hiszen a kettő eléggé összetartozik.

Ez a két poszt 2011 augusztusában jelent meg a régi blogon, de olyan sokszor keresik azóta is (főleg e-mailben), hogy ki szeretném tenni ide is. A paypal regisztrációt és az ebay-n történő regisztrációt együtt teszem ki, mert összetartoznak és egyébként sem új, amit most mutatok a régi olvasóknak.
Remélem, hogy két év alatt nem sokat változtattak a dolgokon és továbbra is követhető a leírásom és a képek alapján!
PAYPAL REGISZTRÁCIÓ

Miért jó, ha van paypal fiókod? Mert a legtöbb külföldi oldalon ezzel lehet fizetni: egyszerű, gyors és biztonságos. A kártyád adatait az eladó soha nem látja, nem élhet vele vissza, ha pedig pl. ebay-n vásárolsz és nem azt kapod, amit megvettél, nem érkezik meg a termék stb., akkor az ebay visszautalja az összeget paypal-on keresztül.
Nemcsak vásárolni, de eladni is lehet az ebay-n, ha ilyesmire adnád a fejed, akkor is szükséged van a paypal-ra. Pénzt is lehet küldeni bárkinek, bármikor, másodperceken belül megkapja, amit akár rá is tehet egyből a bankszámlájára, ez az opció ingyenes (régen volt limit, már nincs szerencsére) és pár munkanapon belül meg is érkezik az összeg. Én pl. így teszek pénzt az euro-s kártyámról a magyarra, mert a banki átutalás nem olcsó országok között, így viszont nincs extra költség 🙂

Milyen kártyával regisztrálhatok?
Visa, MasterCard, American Express, Maestro.

Lépések:

A kezdőoldal már nem így néz ki, de ezzel ne foglalkozzatok 🙂

1. A www.paypal.com oldalon katt. a Sign Up For Free gombra. (www.paypal.hu is hivatalos oldal)

Paypal for you. Ezt válasszuk, mert nem üzletszerűen fogjuk a paypal-t használni, hanem magánszemélyek vagyunk.
2. Adjuk meg az adatokat! E-mail, jelszó (legyen erős! kis-nagybetű, szám stb), First name: Keresztnév, Last Name: Vezetéknév. Address line 1: utca és házszám 
3. City: város, Postal code: irányítószám, phone number: adjuk meg a telefonszámunkat.
Agree and Create account:  egyetértünk a feltételekkel.
4. Top up my paypal account: ezzel nem foglalkozunk, mert felesleges. Különben mindig pénzt kell raknod a paypal-odra…. 
Pay with my credit card: YES, erre kattintunk 😀  “Continue”

 5.
-Elővesszük a bankkártyánkat. az elején van pár szám, azt szépen beírjuk a Card Number-hez! (Visa vagy mastercard legyen!)
-Expiration date: lejárati idő. Ez is ott van az elején, előbb a hónap, aztán az év pl. 10/13 (tehát 2013 októberében jár majd le)
-CSC: megfordítod a kártyát! Van ott néhány szám az aláírásod mellett, az utolsó hármat beírjuk (jobb esetben csak 3 szám van ott).
“Continue” 
 Így néz ki a fiókunk. Még nem vagyunk “Verified”, mert nem igazoltunk vissza e-mailben és még nem rendelte hozzá a paypal a fiókhoz a kártyádat, de ez pár napon belül megtörténik!

 6. E-mailt kaptunk! Ha minden okés, akkor igazoljunk vissza. Én nem adtam hozzá a bankkártyát, azért kaptam ezt, de ha lépésről lépésre haladtatok, akkor nektek ez már megtörtént. A lényeg, hogy valamire kattintsatok az emailben, ami olyan, mint nekem a “link now”. Mindig a narancssárgára kell kattintani 😀

 7. A paypal majd biztonsági okokból megkér, hogy írd be a jelszavadat, ezzel a lépéssel elfogadták majd az e-mail címedet. 
 8. A pirossal kiemelet dolog a lényeg! A paypal majd levesz 400 Ft-ot a számládról! Amint ez megtörtént, ezt ráteszik a paypal számládra! Tehát nem lopják el 🙂
Lehet, hogy a banki tranzakció azonosítóját kéri majd a paypal, ezt csak akkor látod, ha van házibank szolgáltatásod (vagy bemész a bankba).
Országonként különbözhet a regisztráció, pl. a holland kártyámról nem levett pénzt, hanem tett rá egy kevés összeget és azt kellett beírnom a paypal fiókba bejelentkezve.

Utána pedig aktív a paypal fiókotok és kezdődhet a vásárlás 😀

Ezek után semmi mással nem kell foglalkozni, nem kell majd a paypal-odat feltölteni pénzzel, mert hozzálinkelted a bankkártyádat. Így a paypal rögtön a kártyáról fogja levonni az összeget. Mindegy milyen pénznemben fizetsz, a paypal majd átváltja neked és ezt fizetéskor ki is írja, hogy pontosan mennyit akar levonni. 
Ha internetről vásárolunk, akkor az oldalak majd fizetéskor kérik a paypal címedet, ami az e-mail cím, amivel regisztráltál! Ez nagyon fontos, ne felejtsd el. A jelszavadat ne add meg senkinek! 
Amikor fizetsz, az ebay vagy online bolt átirányít a paypal oldalára, ahol be kell jelentkezni és majd jóváhagyni a fizetést, ez nagyon egyszerű 🙂


FONTOS: Vannak emberek, akik el akarják majd lopni a paypal jelszavadat! Lehet, hogy majd egyszer kapsz egy e-mailt, ami teljesen olyan, mintha a paypal-tól jött volna és azt kérik jelentkezz be, mert valami baj van a fiókoddal.  Honnan tudod, hogy ez nem igaz? Mert a paypal mindig a neveden fog szólítani! Ha nincs ott a teljes neved, akkor csak töröld ki az e-mailt! Mostanában velem már nem próbálkoznak, de régen rengeteg ilyen e-mail-t kaptam, hogy baj van a fiókommal, be kell jelentkeznem a linken keresztül stb..

Regisztráció az Ebay-n és paypal fiók hozzáadása


Irány az ebay világa! 🙂

1. www.ebay.com oldalon katt. a “register” linkre!

 2. Adatlap kitöltése

Először érdemes az országok közül kiválasztani “Hungary”-t, mert akkor átváltozik az adatlap ilyenné:
First name: Keresztnév
Last name: Vezetéknév
Street address: utca házszámmal
City: város
Postal code: irányítószám
Adjuk meg a telefonszámot
Adjuk meg az e-mail címet, amit mindig használni fogunk ebay-s vásárlásaink során
Create your ebay user ID: válasszunk felhasználónevet! Ha zöld pipa lesz előtte, akkor azt még nem használja senki, mehetünk tovább
Create your password: adjunk meg egy jelszót
ismételjük meg!
Válasszunk egy biztonsági kérdést
Adjunk rá választ
Születési dátum
Pipa az I agree that elé
“Continue”  – katt

Küldenek egy e-mail-t a címünkre, a levélbeben megtaláljuk az “Activate Now”-t, rá kell kattintani.

 Visszavezet minket az ebay oldalára, ahol máris azt akarják, hogy vásároljunk, de még várjunk, előbb adjuk hozzá a paypal címünket!
Jobb oldalon katt. a “my eBay‘-re!
Az Account részhet vigyük az egeret, csak felé, nem kell rákattintani, aztán katt. a “Paypal Account” részre!

Ha már van paypal fiókunk, akkor a jobb oldali dolog érdekel minket. “Link My Paypal account”

Beírjuk az e-mailcímünket (amivel a paypalra regisztráltunk)
Beírjuk a paypal jelszót!

Mindjárt kész is! Már csak rá kell kattintani a “Return to eBay” gombra és KÉSZ! Indulhat a vásárlás 🙂

Rendelés az Ebay-ről

Kb. 6 éve használom az ebay-t, rengeteg dolgot vettem és adtam el, volt problémám eladóval, vevővel (inkább az utóbbival), de egy jó ideje már csak vásárolni szoktam itt. Pár dolgot szeretnék leírni, ezeket tapasztaltam, az új felhasználóknak szánom, mert elsőre esetleg egy kicsit kaotikusnak tűnhet az oldal, de nem az! 🙂

Licitálni nagyon ritkán szoktam, de ha így szeretnétek vásárolni, akkor a terméket a “Watch List”-hez lehet adni és ezek után a My Ebay menüben megjelenik, lehet látni, hogy mikor jár le. Az aukció lejárta előtt 1-2 másodperccel szoktak sokan licitálni. A Buy It Now funkció olyan, mint a magyar oldalakon a villámár, rögtön meg is vehetjük a kiszemelt dolgokat, én ezt preferálom. Fizetni nagyon egyszerű, majd meglátjátok, az ebay átvezet a paypal oldalára, bejelentkezés után láthatjuk, hogy mennyit kell forintban (ha forint alapú a bankkártyád) fizetni és egy kattintással ki is fizettük.
Az eladó be szokta jelölni, ha feladta a terméket, ezt is a My Ebay menüben láthatjuk a termék mellett, illetve az értékelést is, általában rögtön megkapjuk a pozitív “feedback”-et 🙂 Ha emgérkezik a termék és minden okés, akkor mi is írjunk értékelést pár szóban. Ha próbáléma van, nem érkezett meg, akkor, ha jól emlékszem vásárlás napjától számított 90 (bocsánat, 45) napon belül lehet az ebay-nek jelezni. A termék mellett van ez is, a legördülő menüben (More Actions – Resolve A Problem). Az eladó ilyenkor vagy magától küldi vissza paypal-on keresztül az összeget vagy az ebay megteszi ezt helyette (ha ne hajlandó kommunikálni).
Kereséskor én mindig ezt teszem: beírom az ebay keresőjébe, hogy mit szeretnék. Ezután a Sort: Best Match (jobb oldalt) helyett átállítom: Price + Shipping: Lowest First, így a címem alapján szelektálja is azokat a termékeket, amiket az eladó postáz az országomba és rögtön látom is a postaköltséget (az ázsiaiak “free shipping”-gel dolgoznak, tehát nem szoktam postaköltséget kérni) és egyben a legolcsóbbat mutatja rögtön, így tudom, hogy a legjobb ajánlatot fogom ki egyből 🙂 Ha nem akarok licitálni, akkor All Listings helyett a Buy It Now-ra kattintok (bal oldalt) és csak azokat a termékeket látom, amiket rögtön meg is tudok venni (nem szeretek várni) 😀
Ó és kereséskor nekem mániám, hogy sok terméket lássak egyszerre, ezért alul, jobb oldalt az 50 helyett beálíltom, hogy 200-at mutasson egyszerre, de ezt minden oldallal így szoktam csinálni, nekem így jobban átláthatóbb.
Az Add To Cart-tal gyűjtögethetjük a termékeket, s majd egyszerre fizetünk értük, a Buy It Now gombbal pedig egyből fizethetünk is. A termék mellett jobb oldalt látjuk az eladót. Azt ajánlom, hogy olyantól rendeljünk, aki megbízhatónak tűnik: sok-sok pozitív visszajelzés és az átlaga nem igazán süllyes 98% alá).
Eladótól és a feladás helyétől függ az, hogy mikor kapjuk meg a terméket. Én kaptam már Koreából egy hét alatt is csomagot (ez a jellemző) itt, de Magyarországra lehet, hogy tovább tart, ez a tapasztalatom, de nem tudom miért. 1-2 héten belül (max. 3) meg fog érkezni a termék 🙂

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)