Magyar English
Oh My Brush
október 28, 2013

Minta Mánia | TonyMoly és L'oreal CC Krémek

Kipróbáltam két CC krémet, az egyik ázsiai a másik pedig európai: Tony Moly Luminous Pure Aura CC Cream és L’oreal Nude Magique CC Cream  Anti-Redness a nevük. Az egyik olyan irritációt váltott ki nálam, amit még soha egy termék sem….

A Minta Mánia a különböző mintákkal foglalkozó sorozatom a blogon, tehát első benyomásról szól leginkább. Külön jelzem az ilyesmit a címben, mert nem mindenkit érdekelnek tesztek, ha nem teljes méretű termékről szól, viszont az első ilyen poszt népszerűnek bizonyult az oldalletöltések alapján, köszönöm szépen és örülök, hogy mások is szeretik a mintákat! 🙂
Tony Moly Luminous Pure Aura CC krém
Az első áldozatom a Tony Moly egyik terméke volt, ami nagyon szép csomagolást kapott, a fenti képen láthatjátok, még szép, hogy érdekelt, de előre tudtam, hogy ez nem lesz nekem való több okból is: a cc krémek a bőr színét korrigálják, mint a korrektorok, fedésük ezért általában elég gyenge, illetve a luminious elnevezés máris elmondja, hogy ez egy “csillogó” krém lesz, ami nem az én asztalom, zsírosabb bőrre nem a legjobb. 
A krém fehér, apró, sötétebb pöttyök vannak benne, jól el kell dolgozni ahhoz, hogy a valódi színt előcsaljuk: ami világos és bőrszínű. Lent láthatjátok a képeken, hogy napfényben igen csillog és a fedése gyenge, az én bőrömön pedig elég olajosnak éreztem a krémet, s mivel ez egy óra múlva sem változott, ezért mattító púderrel tettem a fejem szalonképessé. Ezek után végre nem éreztem magam diszkógömbnek és megbarátkoztam a krémmel, mert egyébként nagyon könnyű, mintha ott sem lenne, ez nagyon tetszett. SPF 30 van egyébként benne és a gyártó szerint a krém hidratál, véd a káros napsugárzás ellen, fehéríti a foltokat, primerként, sminkalapként jól működik. A hosszú távú hatást persze nem tudom alátámasztani, de még később sminkeltem rá, ásványi alapozót tettem rá, primerként tényleg jó, de csak azoknak, akik szeretik a fényes krémeket és inkább száraz a bőrük.

Jobb oldalt: napfényben

Előtte – utána: a fedése gyenge

L’Oreal Paris Nude Magique CC Cream Anti-Redness
A L’oreal CC krémek közül a zöld színűből volt mintám, ami a bőr pirossága ellen jó (a zöld semlegesíti a pirosat). SPF12 van a krémekben, gyenge, de építhető fedést és egy könnyű krémet ígér a cég. Amikor kibontottam, már láttam, hogy ez nem nekem való, nagyon olajosnak éreztem a kezemen, nem akartam magamra kenni, ezért a karomon próbáltam ki. A színe nekem túl sötét, felkenve rögtön sárgává változott a zöld, könnyen eldolgozható volt és már nem tűnt annyira olajosnak, de a karomon a bőr száraz, az arcomra még mindig nem akartam feltenni. Lemostam, aztán jött a döbbenet: a helyén kipirosodott a bőröm és ISZONYATOSAN viszketett. Nem bírtam elviselni, újra és újra meg kellett mosnom a karomat, végül szerencsére elmúlt a viszketés és később az irritáció is. 
Örülök, hogy nem az arcomon próbáltam ki először… Nem mondom, hogy mindenki így fog rá regálni, de én ilyet még soha nem tapasztaltam, ez az első sminktermék, ami ilyesmit kiváltott rajtam és hozzáteszem, a L’oreál bb krémet viszont imádtam, csak az is túl sötét nekem. 

Piros, de nem is az a baj, hanem az elviselhetetlen viszketés 🙁

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)