Magyar English
Oh My Brush
október 10, 2013

Ez Zsír! | Kókuszolaj

Ma a kókuszolajról szólnék pár szót! Írta: Renáta

Ezt a posztot társszerzőm, Renáta írta! 🙂

A kókuszzsírt az élet számos területén felhasználhatjuk! Legfontosabbnak azt tartom, hogy a konyhába mindenképp kerüljön be és régi napraforgóolajunkat dobjuk félre egész nyugodtan! Én már régen megtettem ezt a lépést, és nem csak diétás ételeket szoktam főzni, mégsem volt soha hiányérzetem a napraforgóolaj, vagy egyéb zsírok után. Sokan azt hiszik, hogy ez az olaj/zsír (mivel 24 Celsius fok alatt szilárd, felette pedig folyékony halmazállapotú) rossz illatú, különös, szokatlan ízű és az ételek átveszik a kókusz ízét! Azonban ez csak a hidegen sajtolt, szűz kókuszolajra jellemző, de a  boltokban szűrt formában is kapható, amely íztelen és szagtalan. Ezért kiválóan alkalmas főzéshez, sütéshez.

Hogy miért válasszuk ezt?


A benne található telített zsírsavak aránya 90% feletti. Ez azonban a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem egészségkárosító hatású, hiszen a kókuszzsír közepes lánchosszúságú zsírsavakat tartalmaz, ami azt jelenti számunkra, hogy lebontásuk nem megterhelő a test számára és nem alakul zsírpárnákká, könnyen energiává alakítja azt a szervezet. azonban van ami még ettől is fontosabb! Többszöri használat során sem keletkeznek benne rákkeltő méreganyagok, mint a napraforgóolajban!
Én ezen kívül testápolóként is szoktam használni, mert néha nagyon kiszárad a bőröm, és semmilyen krém nem segít rajta. Szőrtelenítés után is nagyon jól nyugtatja a bőrt. Nagyon kis mennyiséget szoktam csak magamra kenni, amit be tud szívni a bőröm, és tényleg puhává ‘varázsolja’ azt.
Ajakápolóként is teljes mértékben megállja a helyét. És mivel könnyedén felolvasztható majd magától visszadermed keverhetünk bele még sok más dolgot is amit éppen szeretnénk. 
Nekem már évek óta hosszú, szőke, melírozott hajam van, ami egyet jelent: sajnos sokszor szárazzá válik, főleg formázás vasalás után. Eddig erre mindig “Gliss Kur” márkájú termékeket használtam : balzsamot, hajpakolást, hajvégápolót, hajpermetet. stb. Ezekkel sikerült megőrizni a hajam egészségét és nem is töredezett annyira. A gond csak az, hogy ehhez 4-5 terméket kellett vásárolnom legalább és szinte mind ezer forint körül mozog. Ezért úgy döntöttem kipróbálom erre is a jól bevált kókuszzsíromat! Csak egy keveset kenek a hajvégekre, ami meglepő módon beszívódik, nem kelt zsíros hatást és a problémám meg is oldódott! Sokkal selymesebb lett mióta nem vegyszerekkel kenegetem és még pénztárcakímélő is! 
Én drogériából szereztem be legutóbb, de tudom, hogy így jóval drágább, kereken egy ezrest fizettem érte (500 ml) de természetesen  bioboltokban is kapható és internetről is rendelhető akár!
Mivel minden formában próbáltam már, ténylegesen főztem vele ételeket, és szívesen sütök meg benne bármit, valamint szinte az egész testemet végigkentem már vele bátran ajánlhatom bárkinek! Remélem kipróbáljátok Ti is ha még eddig nem tettétek volna meg!

Beszerezhető az interneten pl.:
iHerb oldalon (bankkártyával lehet fizetni)
Magyar weboldalakkal kapcsolatban nincs sok tapasztalatom, de a kereső elég sok találatot kiad, kettőt be is másolok:
Biosziget (itt októberben ingyenes a pick pack pontos átvétel)
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)