Magyar English
Oh My Brush

Roermond | Hollandia

Van pár képem Roermondról is, szeretném megosztani veletek. A város a német határ közelében fekszik és a kereskedelemről, jobban mondva a boltokról híres 🙂

Roermond Limburg egyik nagyobb városa, elég közel van Németországhoz, így a németek szeretnek átjárni vásárolni a rengeteg bolt, leginkább a Designer Outlet miatt. Tipikus holland város egyébként, folyóval, hajókkal, hatalmas tömeggel, téglaházakkal, parkokkal stb.
Rengeteg étterem és kávézó található a központban, én kettőt próbáltam, de egyik sem volt az igazi, bár a hollandok nem is az ételeikről híresek. Számomra még mindig felfoghatatlan, hogy hogyan tudnak ennyi sültkrumplit (frietjes) majonézzel megenni, lent láthatjátok is, hogy lépten nyomon “Verse Friet” (friss sültburgonya) jelek csábítanak be a boltokba. A bicikli-rengeteg itt is megtalálható, a legfontosabb közlekedési eszköz az országban, a boltok pedig nem plázákban találhatóak meg, hanem sétálóutcák vannak, amik (szinte minden hasonló városban) a piactérre futnak = TÖMEG!
Hangulatos kisváros, de turistaként nem ez lenne az elsődleges célpontom, ha az országba látogatnék, annyira azért nem izgalmas 🙂


ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)