Magyar English
Oh My Brush
július 6, 2013

Ready For Summer | Foundation & Day To Night Makeup

Nyári alapozás és smink nappalra, ami egy lépéssel esti buliba is jó.

How I apply foundation in the summer and a “day to night” makeup look.

Nyáron két dolgot tartok szem előtt. A smink legyen: nagyon könnyű és GYORS! Mindenki érzi a bőrén, hogy mi az, amit ilyenkor el tud magán viselni (ok, itt nincs kánikula, könnyen beszélek), nekem az ásványi alapozók azok, amiket nem érzek magamon egyáltalán, illetve a zsírosabb bőrt is jobban szabályozza a por állagú alapozó, de ami még szóba jöhet az pl. egy könnyed bb krém nyárra.
Szerintem nagyon könnyű a por állagú alapozókkal dolgozni, gyorsabb is, a pirosítást/bronzosítást sem viszem túlzásba, egy világos, barackosabb színt választottam és már kész is vagyok!
Íme a használt termékek és a lépésről lépésre útmutatóm 🙂

In the summer I want to be done with my makeup as soon as possible and I want it to be “light”, I don’t want to have heavy foundations on my skin. The lightest makeup for me: mineral foundations or bb creams. Mineral foundation is my choice today because it is perfect for oily skin and it gives me enough coverage, plus it is very easy to apply and blend. 
I didn’t spend too much time on blush/bronzer either: a peachy blush is more than enough. Let me show you how I use these products:

ÁSVÁNYI ALAPOZÓ
MINERAL FOUNDATION

1. Korrektort csak azért használok, mert problémás a bőröm, akinek nincs rá szüksége, hagyja ki! 🙂
2. A primer nagyon puhává teszi a bőrt, a pórusok is kisebbnek néznek ki alatta, illetve az alapozó is hosszan tart majd vele.

1. Concealer is not a must but I have acne scars etc. If you don’t have anything to hide then skip this step.
2. The primer makes my skin very smooth and the pores are less visible plus it makes your foundation last longer.


Egy kabuki ecsettel szoktam felvinni az ásványi alapozót.

I use a kabuki brush to apply the foundation.

SZEM
EYES
Eredetileg valami izgalmas, színes sminket akartam készíteni, de ez lett belőle… 😀 Az ok egyszerű: olyan színeket akartam használni, ami valószínűleg mindenkinél megtalálható: matt bőrszín, világos barnás árnyalat, lila. 
Rejtett szemhéj sminkeléséhez is jó ez a smink, hiszen oda tesszük a színt, ahol majd látszik is: az alsó szempillasorhoz. BÁRMILYEN színt használhattok, ami tetszik nektek és ami illik majd a szemetek színéhez. A lila eléggé univerzális, ezért választottam ezt.
I wanted to create a fun, colourful makeup look but then I changed my mind. I decided to use colours that everyone has, such as: light matte shade, midtone and purple. I’m sure you’ll have them all too 🙂 

This is also great for hooded eyes because you put the colour where it is visible. You can use other colours as well, but purple is something that most people like and look good on them 🙂

Smink kb. 10 perc alatt
Makeup in 10 minutes

Kevesebb, mint 10 perc alatt az egész smink elkészül mindennel együtt.

It takes less than 10 minutes to create the whole look.

DAY to NIGHT 
Nappaliból esti smink
Este buliba mész? Nem probléma! Blotting papírral megszabadulok a zsíros érzettől, de ha nincs neked, akkor egy zsebkendő is megteszi: egy rétegre van csak szükséged (ha három rétegű, akkor húzd le az egyiket) és ahol olajos a bőröd, ott nyomd rá, ahogy a blotting papírral is tennéd. Működik! 🙂
A szememen nem sokat változtattam, csak feltettem egy műszempillát (nagyon gyorsan, mert már sötétedett, de le akartam fotózni) és húztam a fekete ceruzával egy vékony vonalat. Az arcomra pedig egy halvány rózsaszín pirosítót használtam és nude szájfényt az ajkakra.

You can turn this look into a nighttime makeup look if you use some blotting paper to have an oil-free face, then I applied a light pink blush nude lipgloss and I also put on false lashes and I draw a line with the black eyeliner pencil. You’re good to go! 🙂
If you don’t have blotting paper then just use a paper tissue (one layer only!)

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)