Magyar English
Oh My Brush
június 27, 2013

Tip Thursday: Tips For Smokey Eyes | Füstös Szem Tippek

Új sorozat indul: csütörtökönként tippeket osztok meg, mindenféle témában, de kezdjük egy nagyon alap dologgal: füstös szemek!
I’m going to share some random tips every Thursday. Let’s start with the classic smokey eyes! 🙂
source

Azt mondják, hogy a füstös szem smink legalább olyan fontos lehet, mint az a bizonyos Little Black Dress: tudod, hogy bármikor számíthatsz rá. Összeszedtem pár tippet ezzel kapcsolatosan.
5 + 1 Füstös Szem Tipp
1. Kezdd a szemeddel!

Ezzel időt takarítasz meg, mert nem kell az alapozót javítgatni a szemed alá eső szemhéjpúder miatt, ha eleve nincs is még rajtad alapozó 🙂 Sminkelés előtt hidratáld az arcodat és a szem környékét is, így később egy mozdulattal tiszta lehet az arcod újra, pl. ha egy krémmel kicsit átitatott szivaccsal törlöd le, ami leesett.

2. Használj primert!

A szemhéjalapozó azért jó, mert a sminked sokkal tartósabb lesz, illetve sima, egyenletes felszínt ad a szemhéjadnak, amin sokkal könnyebb majd satírozni! Szerintem zsírosabb vagy rejtett szemhéjjal rendelkezőknél mindennapi kellék (nekem legalábbis nagyon sokat segít a primer), de füstös szemnél mindenkinek jól jön!

3. Jó minőségű termékeket használj!

A füstös szem mindig “divatos”, mindenkin jól állhat, tehát nagyon sokszor fogod használni azt a néhány szemhéjpúdert és szemceruzát/tust, ami a füstös szemet tökéletessé teszi számodra, így megér egy kis utánajárást. A jó minőség nem azt jelenti, hogy csak a drága termék a jó, de elég sok tesztet kell elolvasnunk ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb termékeket, időigényes, de megéri!

4. Satírozz!

A satírozás a füstös szemek alapja, mert nem akarunk éles határt és vonalakat. Szerintem az egyik legjobb ecset ehhez a MAC 217 és az utánzatai. Nekem három is van, azt hiszem ezek a legtöbbet használt ecseteim 🙂

5. Szempillák!

Több réteg szempillaspirált érdemes felvinni, ha füstös szemeket készítünk. Ilyenkor érdemes áttörölni a spirál keféjét egy zsebkendővel, így a régi, összegyűjt festéket eltávolítjuk, újat vesz fel, így kevesebb az esélye annak, hogy csomósodni fog a festék a szempillákon.

+1. Az arc!

A füstös szemek fel fogják hívni a figyelmet a bőrproblémákra, ezért érdemes legalább egy közepes fedésű alapozót használni ilyenkor. Egy kis bronzosító, pirosító és mondjuk nude ajkak és már kész is vagy! 🙂 

. . . . . . . . . . . . .
They say that smokey eyes are just as important as a Little Black Dress: you know you can rely on this kind of look whenever you need it! Today I’m going to share some tips.


5 + 1 Smokey Eye Tips

1. Start with the eyes

It will save you some time because you don’t need to re-touch your foundation under your eyes if you don’t even have foundation there 🙂

2. Use a primer

Primers are great, prevent creasing and will make your eyes makeup last longer. If you have oily lids or hooded eyes, these products are gonna be your best friends but when it comes to smokey eyes, I’d say that everyone should use them. A good primer gives a smooth, even base, which is necessary for all the blending that you’ll have to do. 

3. Invest in good quality products

Just think about it: smokey eyes are always “trendy” and will look great on anyone, you’ll going to use the eyeshadows and the eyeliner a LOT! Find your perfect eyeshadow shades and a good eyeliner (pencil, gel etc) that is easy to blend, pigmented and long lasting. With the word “invest” I mean time, because you can find good but inexpensive products, but it takes some research!

4. Blend, blend, blend!

You don’t want obvious lines where one color has just ended and an other has begun. Find some good brushes that you like and do the blending job “instead of” you 🙂 Remember, the classic MAC 217 and its dupes are very handy!

5. Lashes!

Apply several layers of mascara to define them! When I know I’ll need lots of mascara, then I always clean the wand first with a clean tissue because the application will be nicer and there won’t be clumps either, at least the chance is minimal. 

+1. Don’t forget the rest of your face

Smokey eyes are screaming for perfect skin so let’s use a foundation that provides at least medium coverage. Add some bronzer to define your face and a little blush and you can’t go wrong with nice, nude lips but use any colour you want, depending on the occasion 🙂


Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)