Magyar English
Oh My Brush
június 10, 2013

Olcsó, De Jó Önbarnító Testápolók - Self Tanning Body Lotions

Eljött az önbarnítók és önbarnító testápolók ideje, mert ilyenkor még szinte senki sem rendelkezik napbarnított színnel, de már előkerülnek a szoknyák, ujjatlan felsők stb. Összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat és a legígéretesebb termékeket a drogériás márkák közül.
The time of the self tanners and self tanning body lotions has come! These are my top tips and and drugstore products!

Mi az önbarnító testápoló?
Az önbarnító testápoló az egyik legegyszerűbb eszköz, ha egy kis napbarnított színt szeretnénk, lehetőleg gyorsan. Az önbarnítókhoz hasonlóan a bőr felső rétegében fejtik ki hatásukat: építhető színt adnak és hidratálnak egyben. Akad olyan, amit arcra is kenhetünk, de sok márkának van kifejezetten arcbőrre való önbarnítója is. 
Kinek?
Főleg azoknak, akik nem akarnak napozni, esetleg napérzékenyek, de a napimádóknak is hasznos lehet, ha tovább szeretnék megőrizni a színüket vagy egy-két árnyalattal barnábbak szeretnének lenni. Főleg nyár elején érdemes ezeket a termékeket elővenni, mert már hónapok óta nem látott a testünk nagyobb része napfényt, a bőrünk fehér, de már jó az idő, lehet nyáriasabb ruhákat felvenni, de akkor már szeretnénk, hogy legyen egy kis színünk is. Ha pedig olyan országban élsz, ahol a napsütéses órák száma nevetségesen alacsony (pl. az én esetemben), akkor tényleg hasznodra válhat egy ilyen termék.
Hogyan használjuk?
Néhány tipp:
1. Radírozás
Használat előtt át kell radírozni a bőrt, különös figyelmet szentelve a szárazabb részekre pl. könyök, térdek, így elkerülhető az, hogy csíkos és foltos legyen a bőrünk az önbarnító miatt.
2. Hidratálás
Jól hidratált bőrön lesz a legszebb a végeredmény, ezért mielőtt önbarnítóhoz nyúlunk használjunk pár napig rendes testápolót vagy testvajat, különben a szárazabb részek többet vesznek fel az önbarnítóból és foltos lesz a bőr.
3. Eldolgozás
Szánj időt arra, hogy olyan egyenletesen dolgozd el a terméket a bőrödön, amennyire csak tudod. Ne siess és ne feledkezz meg a kisebb területekről sem, mint pl. a fül, lábfej stb.
4. Kezek
Ne maradjon a kezeden a termékből, le kell mosni alaposan, akár többször is megmoshatod felvitel közben, mert van olyan testápoló, ami nagyon hamar hat. Ha van otthon megfelelő kesztyű vagy szivacs, akkor azzal is dolgozhatsz. A kézfejre/ujjakra természetesen kenhetsz a testápolóból, de ne maradjon belőle a tenyereden, elsárgul.
5. Várj
Várj 5-10-15 percet (testápolótól és bőrtől függően) és csak utána öltözz fel, így nem fogja majd be a ruhádat.
6. Smink
Ha később sminkelni akarsz, akkor válassz egy-két színnel sötétebb alapozót, mert amit addig használtán és pont jó volt, most már túl világos lesz.
. . . . . . . . . .

Self-tanners?
Self tanners give your skin a natural tan and glow and the best thing is that it only takes a couple of hours to get a nice colour. Sunless tanning products will affect the top layer of your skin, that’s why dead skin cells can cause you a lot of trouble if you dont remove them before using a self tanning product. This is the fastest and probably easiest way to get a little tan.

For who?
For… anyone! Especially for people who wont or cant spend hours lying in the sun (or solarium salon) but if you love the sun and you have tanned skin then self tanners can help you to keep that tan or make it a few shades darker if you need that. Summer is right around the corner and we can wear t-shirts, shorts, skirts, tops etc but you might feel ashamed because of your pale skin then here you can find some products that could help 🙂 Or if you live in a country like England, the Netherlands etc then you’ll know why it is so useful to have a bottle of self tanner lotion with you. 

How to use them?

1. Exfoliate
Your skin needs to be shed of its dead scaly layer of skin, this is the most important thing! Make sure you spend more time on the areas that tend to be dry such as the knees and elbows.
2. Moisturize 
In order to get an even application, your body needs to be moisturized. Certain areas of your body, e.g. knees and ankles, are much drier. These areas soak up the self tanner which leads to blotchy coloring, you dont want that!
3. Application
Move slowly and pay attention to the area you’re working on then you’ll get much better results. Take your time!
4. Hands
Wash your hands multiple times during application if your self tanner soaks in quickly  or use latex gloves or a damp sponge. This will keep the self tanner off your palms. 
5. Wait
Wait 5-10-15 minutes (depending on the product and your skin) before you dress up because if you dont wait you may stain your clothes or your sheets.
6. Makeup
If you want to use makeup then make sure you get a darker shade of foundation because the previous, lighter shade wont match your skin anymore and that’s not natural.

TERMÉKEK – PRODUCTS

Garnier Body Summer

Ennek az elődjét használtam évekkek ezelőtt, de ez szerintem jobban sikerült, nagyon szép, természetes színt adott a bőrömnek, foltokat és csíkokat sem okozott, kopás közben sem. Jól lehet építeni a színt, használat után már láttam is, hogy hat, reggelre pedig meg is volt a kívánt barnaság (este kentem fel). Az illata nem rossz, de nem is kellemes szerintem, kicsit zavart, de másnap már nem éreztem.
Állítólag már nem kapható, de még mindig fel-felbukkan egyes üzletekben, viszont a Garnier jelenlegi kínálatában az Ambre Solaire Golden Touch After Sun testápoló található meg, amit napozás után használva felerősíti a színünket.
I used a similar Garnier body lotion about 5-6 years ago but I think this one is better. It gives a nice, natural colour to my skin and I’m not suffering from streaks and stains. The colour fades away slowly and in a natural way, but I dont like its scent. There is nothing wrong with it but it is a bit too strong for my preferences.
This is a discontinued item but it is still available in some stores but Garnier has a new and similar product called Ambre Solaire Golden Touch After Sun Lotion which should work just as fine.

Egy használat után már tűrhető színem volt, így nem építettem tovább, ahogy eredetileg terveztem. A kiindulási állapotot ismeritek, fehér voltam, mint egy vámpír vagy a fal 🙂 Jobb lett volna, ha kint készítem a képet, de ez most ilyen lett.
I used this body lotion once and I got a nice colour. If you know me and you read this blog  regularly then you know that I’m white as a vampire or the wall 🙂

 Dove Summer Glow

Sokak nagy kedvence ez a testápoló már évek óta és a mostani kínálatban is megtalálható szerencsére, megnéztem a honlapon. Két színben kapható, így a világosabb és sötétebb bőrűek igényét is kielégíti. Az önbarnító illata itt is érezhető, de nem tart sokáig.
This body lotion is very popular and luckily it is still available, at least that’s what I saw on the official website. There are two different products: one is suitable for fair skin and the other one is better for darker skin, so we can choose, I appreciate that. The body lotion has a “typical” scent but it wont bother you for more than a few hours/one day.

Yves Rocher Hydrating Lotion Face & Body

Az Yves Rocher egy egész arzenállal rendelkezik: különböző önbarnítók, önbarnító testápolók, spray-k közül választhatunk, de a mai posztba a hidratáló testápoló illik a legjobban. Arcra és testre is használhatjuk, kellemes az illata és ez is gyorsan fejti ki a hatását, az Yves Rocher-t ismerve, pedig valószínűleg sokszor kapható akciósan 🙂
Yves Rocher provides an “arsenal” for the lovers of tanned skin: self tanners, lotions, sprays etc. This hydrating lotion can be used on the face and body and has a pleasant scent to it. Yves Rocher always has different offers and discounts, when it is on sale, you might want to take a look at it 🙂

Alverde Self Tanning Lotion

A dm-ben kapható ez az önbarnító testápoló, amire sokan esküdnek, mert kedvező áron egy jó terméket kapunk, ami valóban természetes színt ad a használat után pár órával. Jól hidratál, az illata viszont ennek sem kellemes, de az önbarnítók többségére ez jellemző.
This self tanning lotion is only available in the German drugstore chain: dm but it is loved by many people because you get what you need: nicely tanned skin in a couple of hours at a low price. 

Balea Magic Summer

Ez az Alverde-hez hasonló termék, de elvileg olcsóbb és szintén a dm-ben kapható. Két szín közül választhatunk.
This one is very similar to the previous body lotion but it is supposed to be cheaper. The Balea Magic Summer is available in 2 shades.

Az önbarnítókban általában nincs SPF és nem védenek a káros napsugárzás ellen, erre figyeljünk!

Self tanners usually dont contain SPF, keep it in mind!

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)