Magyar English
Oh My Brush
június 24, 2013

Google Reader Klónok - Google Reader Clones

Sokunk nagy bánatára megszűnik a Google Reader júliustól, de mit tegyünk, ha mégis ragaszkodunk a régi, jól bevált módszerhez?
Unfortunately Google Reader is going to retire on 1st July, but what if I still want the old program? Let’s see some clones!

Már most hiányzik a Google Reader, mert minden nap használom, többször is és már annyira megszoktam, hogy nem szeretnék mást használni. Nem is értem, hogy miért döntött így a Google, igazából reménykedtem, hogy meggondolják magukat, de nem… Miért szerettem a Reader-t? Mert iszonyatosan egyszerű, nincs benne semmi más, csak a blogok, amikre feliratkoztam: görgetek egy kicsit és máris átolvastam mindent, ami érdekelt, kész. Kellene tehát egy klón… Eddig kettőt találtam, megmutatom:
I already miss Google Reader because I use it every single day and I like it because this is such a simple RSS feed reader: there is nothing in it but the sites I wanna follow and it is easy to manage everything and scrolling is my favourite way to read post, no clicking, nothing but the pure feed. I have been searching for some good alternatives, so called clones and I have found two sites:

YOLEO

A regisztráció és a blogok importálása is egyszerű, a felület és szép és a Google Reader-t másolja, már-már tökéletes, de sajnos itt a görgetés nem úgy működik, hanem jobb oldalon minden egyes új posztra rá kell kattintani :/ Ez az egy dolog zavar benne, különben nagyon jó!
It was easy to register and to import my subscriptions and it is very similar to Google Reader but you can’t scroll, you have to click on every new item on the right side. That is the only thing I dislike about it, otherwise it is a great service!


THE OLD READER

Ez is a Google Reader felhasználóit szeretné magához csábítani. A regisztráció egyszerű, de az importálás bonyolultabb, mert a Google Takeout-ból kell lementenünk a Reader archívumot, abból pedig az .xml fájlt kell feltölteni, de pár másodperc alatt megvan végülis ez is és itt már lehet görgetni, ugyanúgy működik, mint a Reader, YES! 
This site was made to replace Google Reader so it is very new and not complete but it is almost identical to Google Reader and scrolling is possible here to YEAH! Registering is easy but importing the subscriptions are a bit more complicated because you need to save your Reader archive from Google Takeout and then upload the .xlm file but it takes only a few seconds, not a big deal 🙂 

Ha pedig új oldal akarunk feliratkozni, akkor csak hozzá kell adni az RSS feed-et és kész 🙂

Nem tudom még, hogy melyiket tartom meg, majd az idő eldönti, de szerintem az utóbbi lesz a befutó, ha továbbra is jól működik. Ha láttatok hasonló elven működő olvasót, szóljatok!
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)