Magyar English
Oh My Brush
június 27, 2013

Az Izzadásról + Rexona Maximum Protection

A minap kaptam egy e-mailt, amiről eszembe jutott pár dolog. Az izzadásról és a Rexona új termékéről, a Maximum Protection-ről volt benne szó, de felidézett bennem pár dolgot, ezért írom most ezt a posztot. 🙂

The other day I received an email and it “inspired” this post. It was about sweating and a new Rexona product: the Maximum Protection by the way.
Kezdjük akkor ott, hogy a verejtékezés természetes folyamat, többféle funkciót lát el, pl. optimalizálja a test hőháztartását, méreganyagok is kikerülnek így a szervezetből stb., de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne izzadásgátlókat használni. A választási lehetőség lassan a végtelennel egyenlő, a természetes összetevőket tartalmazóktól kezdve, DIY készítményeken és a gógyszertárakban összeállított verziókon át, a drogériákban kaphatókig megtalálunk mindenfélét!

Sokan egymás mellett párhuzamosan is használják a különböző típusokat, ahogy én is. Nekem a stiftek és a spray-k a kedvenceim, reggel, zuhanyozás után szoktam ezeket használni, de meglepődve láttam, hogy a Maximum Protection-t éjszaka kell felkenni és még zuhanyozhatunk is reggel utána, akkor is hat! 😮 Lehet, hogy nem követem nyomon a híreket eléggé, de nekem ez újdonság és egyben furcsa is, s mivel izzadásgátlót kell vennem hamarosan, úgy döntöttem, hogy ezt megnézem magamnak, kipróbálom! 🙂 Nincs vesztenivalóm, mert egyébként is a Rexona termékeit használom leginkább.

Én furcsán izzadok egyébként, mert nekem a tenyerem okozza a problémát, régen orvosnál is voltam emiatt, de ez nálam idegi alapon működik, mert pl. ha “szőrös” dolgokra gondolok, pl. pléd (meg persze a tapintásuk is kiváltja ezt általában) vagy ha csak elkezdek stresszelni valami miatt, akkor abban a pillanatban izzadni kezd a tenyerem. Szerintem erre nincs megoldás, kivéve a kézmosás 🙂 
Ezt azért írom, mert a fokozott izzadás betegség jele is lehet, így ha szokatlan verejtékezési tüneteket észlelünk magunkon, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz, ahogy Dr. Stehlich Gábor bőrgyógyász, a Magyar Magánbőrgyógyászok Közhasznú Egyesületének főtitkára is javasolja. Lehetőséget kaptam arra, hogy ha kérdésem van a témát illetően, akkor Dr. Stehlich Gábor válaszol is rá, szóval megragadom az alkalmat és ha van kérdésetek, írjátok meg (e-mailben is lehet) és továbbítom az üzenetet. 🙂

Az “éjszakai” dezodorról egy kis extra információ:
“A test hőmérséklete éjjel, nyugalmi állapotban lecsökken, ilyenkor legkevésbé aktívak a verejtékmirigyek, így az izzadásgátló összetevőknek van ideje kifejteni hatását. 
A Rexona Maximum a Rexona eddigi leghatékonyabb izzadás elleni védelmét nyújtja, így komolyabb verejtékezés esetén is hatékony lehet. A termék úgynevezett TRIsolidTM technológiával készült, azaz megbízható védelmet nyújt a verejtékezés ellen, másodsorban felveszi a harcot a kellemetlen szagokkal és hidratáló összetevőt is tartalmaz. A terméket este ajánlott használni. A TRIsolidTM formula alvás közben kialakíthatja maximális izzadás elleni védelmét. Ez a védelem másnap, még zuhanyzás után is végig tart. A Rexona Maximum Protection reggel is használható.”

Ha sikerül kapnom itt is és bejön a termék, akkor írok róla! 🙂


. . . . . . . . . . .
Let me start by saying that sweating is a natural process and it has multiple functions, for example: optimize the heat balance of your body and it helps to get rid of some toxins too etc., but that does not mean that we shouldn’t use antiperspirants. Many of us use different types, I1m that kind of person too. I prefer sticks and sprays, I use them in the morning after having a shower. That’s why I was surprised to see that the Maximum Protection should be used during the night and you can even have a shower in the morning! It made me curious and since I’m a fan of Rexona products anyway, I decided to give it a chance.
Maximum Protection’s clinically proven formula provides up to 2 x the protection against sweat of the best selling antiperspirant. So whether it’s heat, stress or life making you perspire, Sure Maximum Protection antiperspirant will keep you fresh whatever the day brings. 
More about the product:
Maximum Protection has an advanced formula with innovative TRIsolid™ body responsive technology that provides:

  • Scientifically proven wetness protection

  • Body responsive encapsulated technology with microcapsules that dissolve when you sweat and keep you smelling fresh throughout the day

  • A specially formulated skin moisturising ingredient to help prevent irritation

For optimal effect, apply to underarms before going to bed. While resting, the TRIsolid formula builds a strong level of protection. This protection lasts throughout the following day, even after a shower.
Sure Maximum Protection Cream can also be applied in the morning.

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 9 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)