Magyar English
Oh My Brush
április 9, 2013

TESZT: Missha Signature Real Complete vs. Missha Signature Wrinkle Filler BB Cream REVIEW

A két Missha Signature BB krém összehasonlítása.

Comparison of the two Missha Signature bb creams.

A márciusi kedvenceket összegyűjtő posztban kérte egy olvasóm, Szami, hogy mutassam meg, mi a különbség a két Missha Signature bb krém között. A Missha Signature Wrinkle Filler BB krémről már írtam régebben tesztet, amit ITT meg is találtok.
Az arcom egyik felére a Real Complete került, a másikra pedig a Wrinkle Filler, így könnyebb összehasonlítani a kettőt.
One of my follwers, Szami asked me in the March Favourites post if I could tell her the difference between the two bb creams. I wrote a review about the Wrinkle Filler bb cream some months ago and you can read it HERE.
I used the Real Complate bb cream on the left side of my face and the Wrinkle Filler bb cream on the right side.

Először a krémekről: bal oldalon a Wrinkle Filler látható, ami egy kicsit sűrűbb és krémesebb. Két részből áll: a bb krém és a fehér krém. Kb. 2/3 – 1/3 arányban jönnek ki a tubusból.
Jobb oldalon a Real Complete látható, aminek folyékonyabb az állaga ránézésre, de ez is egy elég sűrű krém.
A 21-es számú van meg nekem mind a kettőből. Színre nagyon hasonlítanak, az arcomon pedig nem lehet látni a különbséget.
On the left you can see the Wrinkle Filler BB cream: it is thicker and it has two parts: the bb cream and a white cream.
On the right side you can find the Real Complete bb cream: this is less thick.
I have shade 21 of each bb creams. The colours are very similar and on my face I couldnt tell the difference.

Összegzés

A Wrinkle Filler-t könnyű felvinni az arcra, ujjal vagy ecsettel is. A krém sűrűbb első ránézésre, de ezt mégis könnyebbnek érzem az arcomon, mint a másikat. Szépen “beépül” a bőrbe, tehát nemcsak felkenem és ott van, hanem érzem, hogy a krém hat. A bb krém egyik célja, hogy bársonyossá tegye a bőrt és ezt lehet is érezni, simább lesz, jó megérinteni. Lehet érezni, hogy ez egy gazdag krém.
Szép a végeredmény, nagyon világos bőrre is jó, a krém hatását határozottan érzem, az SPF 37 pedig akár nyárra is biztosítja a megfelelő fényvédelmet. 25 év felett szerintem ez egy tökéletes krém: ilyenkor már szárazabb a bőr (mégha a T-vonal nem is), megjelenhetnek az első ráncok, amikkel ez a krém még fel tudja venni a versenyt. Ennek a krémnek sokkal erősebb az illata, mint a Real Complete-nek, ami nekem tetszik, de valakit zavarhat.
Személyes véleményem: a bőröm kb. egy éve elkezdte igényelni az extrább ápolást, ezért számomra ez a bb krém jobban bejön, illetve ez nem emeli ki a pórusaimat, mint a másik.

Pozitívum:
 – minden bőrtípusra jó (száraz-normál bőrre a legjobb, de az én kombinált bőröm is szereti)
 – feltölti a ráncokat, pórusok láthatósága kisebb
– egész nap hidratálja a bőrt
– fedése: gyengétől-közepesig
– SPF 37
 – szuper összetevők
– egyedi és gyönyörű csomagolás

Negatívum:
 – az ára

– csak két színben kapható
44 g
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

It is very easy to apply the Wrinkle Filler bb cream with your fingers or brushes too. The bb cream is thick and when it touches the skin, you can feel that it does something. It’s hard to explain but it is a rich cream that gives you some benefits: fills up the pores, the first wrinkles and gives a velvety finish.
It has a nice, natural finish with a velvety touch to it and the bb cream is great for lighter skin. I think it is a great bb cream if you are older than 25, when your skin gets a bit drier and this cream can also fight the first wrinkles. SPF 37 is really good, ideal for summer too.
Personal Opinion: A year ago my skin started to “ask for more”, and it makes my pores look less visible.

Pro:
 – good for every skin type (especially dry-normal skin)
 – fills up wrinkles and pores
 – moisturizes skin all day
 – coverage: light to medium
– SPF 37
 – great ingredients
– amazing packaging 

Con:
 – price
– available in two shades only
A Real Complete bb krém fedése kb. ugyanolyan, mint a Wrinkle Filler-nek, a tartósságuk is hasonló, ezt viszont már három színben vásárolhatjuk meg (bár nekem NAGYON fehér az arcom, mégis tökéletes a középső, 21-es szín, a 13-ast el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet). Állagra folyékonyabb, de az arcon már elég sűrűnek és “nehéznek” érzem, viszont könnyű eldolgozni. Az összetétele fantasztikus, ha érzékeny a bőrünk, mert nem valószínű, hogy bármilyen gondot okozna: nincs benne kémiai anyag, parabén, ásványi olajak, alkohol, GMO, triclosan és benzophenone.
Személyes véleményem: Olcsóbb, mint a Wrinkle Filler, viszont nem is lesz tőle bársonyos a bőröm. Az én bőröm már igényli az extrább ápolást, ezért a Wrinkle Filler közelebb áll hozzám, illetve a Real Complete egy pár óra elteltével kiemelte a pórusaimat, ami nem szép látvány, viszont zsírosabb bőrre szerintem ez jobb, mint a Wrinkle Filler.

Pozitívum:
 – minden bőrtípusra jó (érzékeny bőrre fejlesztették ki)
 – hippoallergén összetevők
– három színben kapható
– fedése: gyengétől-közepesig
– az ára

Negatívum:
 – SPF 25

45 g
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
A Real Complete bb cream doesnt cover more or less than the previous one and both bb creams start to fade away at the same time. It is available in 3 shades, although No.13 looks way too light. I have VERY light skin and No. 21 is perfect. This bb cream is not that thick but when it touches the skin it gets ticker but it is easy to blend it. The ingredients are amazing for people with sensitive skin: Non-chemical, Paraben-free, Mineral oil-free, Alcohol-free, GMO-free, Triclosan-free, Benzophenone-free
My personal Opinion: This bb cream is cheaper but it doesnt give me anything “special” after using the Wrinkle Filler bb cream for months. My skin needs extra benefits and protection and is not sensitive so the other bb cream is a better choice for me. The Real Complete bb cream made my pores looked bigger after a few hours but I think this one is more suitable for oily skin.

Pro:
 – good for every skin type (perfect for sensitive skin)
 – hypoallergenic 
– available in 3 shades
– coverage: light to medium
– price

Con:
 – SPF 25
Ha nem tudsz dönteni, szerintem érdemes pár mintát venni, így könnyen eldöntheted, melyik tetszik jobban. 🙂
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)