Oh My Brush
március 16, 2013

Urban Decay Palettes (NAKED, NAKED 2, SMOKED, NAKED Basics)

Négy Urban Decay paletta összehasonlítása!

Comparison of 4 Urban Decay palettes!

Az Urban Decay szereti elhalmozni a sminktermékek szerelmeseit palettákkal, ezért egy idő után nehéz a választás: Vegyem meg vagy ne? Melyiket tudnám jobban kihasználni? stb. Most négy palettát hasonlítok össze, s mivel egyik sem limitált kiadás, így bármikor megvehetitek azt, amelyik a legjobban tetszik.
Urban Decay is very good at releasing amazing eyeshadow palettes but then we have the problem: Which one should I choose? Well, here I can show you 4 palettes, I write down my opinion and I hope I’ll make it easier to make a decision. None of them are limited editions, so you can buy them anytime.

Urban Decay NAKED
A legelső paletta, amivel elindult a futótűzként terjedő NAKED láz. Ikonikus termék és okkal az. Szerencsére már nem limitált kiadás, így bármikor megvehetjük, bár az első kiadás még egy szemceruzát rejtett magában, az újabbak pedig egy ecsetet, de attól függetlenül nagyon jó vételnek tartom. Egy mini Primer Potion is jár a csomaghoz egyébként, ami az egyik legjobb szemhéjpúder alap a piacon. Bár nincs benne túl sok matt szín, attól függetlenül tökéletes nappali sminkek és füstös szemek elkészítéséhez is, rengeteg lehetőség rejlik benne. Határozottan ajánlom, első vételnek is tökéletes!
This is the original palette and the whole NAKED fever started with this iconic piece. This is still the prettiest nude palette on the market. Though it doesnt have too many matte shades it is very good for natural and every day looks or smokey eyes as well. The palette comes with a brush and a mini size primer potion. This is a fantastic product, and I recommend it from the bottom of my heart! 🙂

Urban Decay NAKED 2

Másodszor is meglovagolta a cég a NAKED hullámot, aminek ez a paletta lett az eredménye. Ehhez egy kétvégű ecset és egy mini szájfény jár. Ez is egy nagyon jó paletta remek színekkel! Egyszerűen nem lehet kijelenteni, hogy egyik paletta jobb a másiknál, mert szerintem nagy a különbség a kettő között, így vásárlás előtt nézzük meg, hogy a színek közül melyek tetszenek a legjobban. Ha nem tudsz dönteni, akkor valószínűleg mind a kettő egyformán bejön és megveszed mind a kettőt, mint én… Nem bántam meg egy percre sem egyébként! Ha nagyon muszáj választani, akkor az első NAKED paletta a befutó nálam, de csak azért, mert a NAKED 2-ből a szürkéket nem tudom kihasználni. 
The company rode the NAKED wave again and the result was the NAKED 2 palette. With this product we also get a double ended brush and a mini size lip gloss. This is another amazing product with pretty eyeshadows! The two Naked palettes are so different that I cant have a favourite. Do you like the shades in NAKED or NAKED 2? That is the only way to go when you have no idea which one to choose. Well, I liked them both so now I have two NAKED palettes and I dont regret it at all! If I REALLY have to choose only one palette then I go for the original one because I cant use the silver eye shadows in NAKED 2.

Urban Decay NAKED Basics

Számomra ez a paletta úgy tökéletes ahogy van! Ha még nincs kedvenc satírozó-árnyaló-highlight színed, akkor ez a paletta tuti befutó lesz nálad! Elég sok sminket össze lehet hozni csak ezekkel a színekkel is, ami a legjobb, hogy ha ez a paletta megvan és veszel hozzá pár izgalmasabb színt pl. ami épp a szemed színéhez illik, akkor nem kell tovább aggódnod a sminkelés miatt, tökéletes a kollekciód (ha csak nem sminkes karrierre vágysz, akkor érdemes többet venni természetesen 😀 ). Utazáshoz is tökéletes, mert kicsi, erős anyagból készült, tükör is van benne és szerintem 1-2 hétig ki lehet bírni egyetlen palettával.
This palette is simply perfect for me! If you dont have good basic colour to blend, to highlight etc. then this is your product! You can make many make up looks with this palette but if you own this and some more exciting eye shadows for example the shades that suit compliment your eye colour then you dont have to worry about your make up collection anymore, you can create enough looks! 🙂 It is also perfect for travelling!

Urban Decay SMOKED
A sötétebb színek uralkodnak ebben a palettában, amit épp azért vettem meg, mert szeretem a füstös szemeket és ez tökéletes ehhez. Mindennapi sminkhez inkább nem ajánlanám, de jó kiegészítője lehet bárki kollekciójának. Ehhez is remek extra ajándékok járnak, egy teljes méretű fekete szemceruza, ami NAGYON JÓ, egy könyv a paletta használatához, különböző sminkek elkészítéséhez, illetve egy mini szemhéjpúder primer. Ez is nagyon jó vétel, de nem tartom “alap” terméknek, első paláttának sem ajánlanám, főleg, ha természetes, nappali sminket szeretnél inkább készíteni.
In this palette there are darker shades to create smokey eyes. You get a mini primer potion, a full size black eye pencil and a little book with some make up looks so you’ll know how to use this product. The palette is very good, but if you are looking for neutral shades to create a light daily make up look then dont choose this one. This is for the lovers of darker colours and smokey eyes! 🙂

Összességében mind a négy palettát imádom, személyes kedvencem az első NAKED és a NAKED Basics paletták. Ezeket ajánlanám azoknak, akik az első Urban Decay palettájukat szeretnék megvenni. NAKED 2 szintén jó lehet első palettának, de az az érzésem, hogy az első paletta egy kicsit jobban kihasználható. A SMOKED paletta pedig a sötétebb színek és a füstös szemek szerelmeseinek ajánlom, első palettának semmiképp, ha természetes sminket szeretnél készíteni. Ahhoz ott van a másik három paletta! 🙂 A szemhéjpúderek minősége egyébként minden palettában nagyon jó, talán a NAKED Basics-ben a legjobb, de abban csak 6 szín van, így könnyű tökéletesnek lenni 🙂
I love all the palettes but my favourites are the original NAKED and the NAKED Basics palettes. If you are about to buy your first Urban Decay palettes then I’d recommend these ones. SMOKED is for people who love darker colours and smokey eyes and NAKED 2 can be good as a first palette too but I think the first NAKED palette has more useful colours. The quality of the eyeshadows are very good in every palette and perfect in the NAKED Basics palette but this one has only 6 shades 🙂
The palettes are available online here:
A paletták megrendelhetőek ezeken a brit oldalakon (ingyenes postával):
Én a Sephorában vettem a Smoked és a NAKED palettát, a másik kettőt ezekről az oldalakról rendeltem, tehát megbízhatóak, ajánlom! 🙂
Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)