Oh My Brush
február 16, 2013

STEP by STEP: Napi Sminkem (Rejtett Szemhéj) - My Daily Makeup (Hooded Eyes)

Ezt a sminket készítem el a legtöbbször. Most lépésről lépésre bemutatom.

Step by step tutorial to create my signature look.

Szerintem ez az első step by step sminkem, szóval izgulok! 🙂 Nemcsak az a baj az ilyen posztokkal, hogy időigényesebbek, de a rendszeres olvasók már tudják, hogy rejtett szemhéjjal “áldott” meg az ég, tehát nehezebb a kivitelezés és csalnom is kell, mert nem a mélyítővonalon dolgozom, hanem felette. Tehát ha neked nincs rejtett szemhéjad, akkor is ugyanúgy követheted a leírásomat, csak a 3. lépésnél rendesen a mélyítővonalba vidd fel a festéket.
A sminkhez egyetlen palettát használtam, ami az Urban Decay első NAKED palettája, ebből 4-5 színre lesz szükségünk. Ez a “joker” sminkem: ha nincs sok időm vagy biztosra akarok menni, akkor ezt az egyszerű, nekem már rutinszerű sminket készítem el. Az Urban Decay “Sin” nevű szemhéjpúdere a kezdetek óta a legnagyobb kedvencem: gyönyörű és tökéletes az állaga is. 🙂
I think this is my very first step by step tutorial because making a post like this takes too much time and my hooded eyes make it more difficult too. I have to “cheat”: I work above my crease, otherwise nothing will be visible… If you have hooded eyes, just follow my steps but if you are one of the lucky ones with perfect eyelids then in step 3: apply the colour INTO your crease. That’s the only difference, the rest of the steps are good for you too 🙂
I use the Urban Decay NAKED palette and this is my “joker” look: when I dont have time in the morning or I just want to be sure that my make up will be nice for the rest of the day then this is the make up look I create. It is VERY simple but I adore “Sin” by Urban Decay, it is my favourite eyeshadow: gorgeous colour and perfect texture!
Gyors & Egyszerű Nappali Smink

Step by Step

1. Primer: Felviszek egy keveset a szemhéjalapozóból.
2. A Naked nevű színnel (matt, majdnem bőrszín) végigmegyek a szemhéjamon, így jobban lehet majd satírozni (ugyanis kicsit olajos a szemhéjam). Ez a lépés kihagyható.
1. Prime your eyelids with your favourite eyeshadow primer.
2. I used the shade Naked all over my eyelid to make it less oily.

3. A Hustle nevű színnel megrajzolom a külső V-t (rejtett szemhéj miatt a mélyítővonal felett dolgozom)
4. Eldolgozom egy satírozóecsettel.
3. Apply Hustle (or your darkest shade) into the crease and outer V (I apply the colour above my crease because of my hooded eyes).
4. Blend it with your blending brush.
5. Virgin-t, a legvilágosabb színt felviszem a szemöldökcsontra és a belső szemzugba.
6. Egy világosbarna matt színnel (esetemben a Buck) tovább satírozom/sötétítem a Hustle vonalát.
5. Apply Virgin (your lightest shade) under your eyebrows and into the inner corner of your eyes.
6. Apply Buck (or a matte light brown shade) over Hustle and blend it.

7. A kedvenc színem, Sin kerül a szemhéj belső 2/3 részére.
8. Egy barna ceruzával kihúzom az alsó vízvonalat.

7. Apply Sin to the inner 2/3 part of your eyelid.
8. Line your waterline with a brown eye pencil.

9. A szemceruzát elsatírozom a sötétebb barna Hustle színnel. A ceruzával együtt egész nap a helyén marad: bombabiztos a smink.
10. Füstösítek még egy kicsit a külső V-n ugyanazzal a színnel (Hustle).

9. Apply Hustle over the eyepencil: the pencil and the eyeshadow will stay on your eyelid all day.
10. I re-apply Hustle to the outer V for a smokey look. 

11. A Buck nevű színnel kitöltöm egy kicsit a szemöldökömet.
12. Spirálozás.

11. I apply Buck to create fuller eyebrows.
12. Apply mascara.

Kész!

Done!

A sminkem többi része is hihetetlenül egyszerű: az éppen aktuális alapozó vagy bb krém van rajtam korrektorral a szem alatt és persze a bőrhibákon + egy kis púder, illetve egy véletlenszerű pirosító. Általában rózsaszín/nude szájfény kerül az ajkakra vagy színtelen ajakbalzsam.
Maximum 15 perc alatt kész az egész smink mindennel együtt. 

My face make up is very easy as well: I always use some foundation or bb cream with some concealer/corrector under my eyes and on my imperfections + a bit of powder and a random blush. Usually I use pink/nude lipgloss or lipbalm on my lips. It takes maximum 15 minutes to get this whole look.

A használt termékek:
Products I used:
Ha szeretnéd elmenteni a sminket, akkor az alábbi linken megtalálod nagyobb verzióban és lementheted 🙂

Támogasd az oldalt!

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)