Magyar English
Oh My Brush
szeptember 7, 2012

Pénztárcabarát Kezdő Sminkkészlet - Beginner Makeup Starter Kit (low budget)

Ha olcsón akarnám megúszni az alap sminktermékek beszerzésést, vagy most akarnám megvenni az első sminktermékeimet, akkor ezeket választanám.
Inexpensive products for beginners or people with low budget.

Leginkább kezdőknek szánom ezt a posztot vagy azoknak, akik olcsón szeretnének jó minőségű termékeket. A legszükségesebb dolgokat gyűjtöttem össze, amiket én is használok minden nap. Csak olyan termékek lesznek itt, amik Magyarországon elérhetőek, egyébként tele lenne Hema-s és P2-s dolgokkal a poszt 😀
I tried to pick products that are available anywhere. Otherwise the make up bag would be full with Hema and P2 products, but those can be bought only in 1-1 countries. When I was writing this post I thought of young girls or beginners, so I wanted to include the best budget products.


ARC – FACE:
Akinek tökéletes a bőre az hagyja ki ezt a lépést, mert itt az alapozásról lesz szó.
Alapvetően fiatal lányokra gondoltam, amikor összeállítottam ezt a sminkkészletet, tehát zsírosodásra hajlamos bőrre való termékeket választottam. Nem tudtam kettő közül választani, így mind a kettőt megmutatom.
Catrice Infinite Matt alapozó (közepesen fed és mattít is, a legjobb pénztárcabarát alapozó, amivel eddig találkoztam.
VAGY
Garnier BB cream Olajmentes változat: szintén mattít, a fedése is elég szerintem egy fiatal lánynak, viszont csak két színben kapható. 
Mind a kettőt nagyon szeretem, az áruk is hasonló:
Catrice alapozó: 1890 Ft
Garnier BB cream 1990 Ft (akciósan a dm-ben)
Well, if your skin is perfect you can skip this step 🙂 But I imagined young girls when I picked the products for this post, so I tried to get foundations that make the skin matte and hide enough but dont provide full coverage. 
The Catrice Infinite Matt foundation is the best product among the inexpensive drugstore foundations. Medium coverage and semi-matte finish. I love it.
I also would choose the Garnier BB cream (oil free version). It is great as well, gives light-medium coverage and matte skin but it is available only in 2 shades.
Both of them cost about 7-10 euro, depending on the stores.

Ez most nekem nincs meg, de a legjobb púder a drogériában, ráadásul baráti az ára.

Rimmel Stay Matte púder kb. 1500 Ft (drogéria és akció függő)

I dont own it but this is the best drugstore powder. The price is friendly, about 5-6 euro.

Egy szép pirosító fontos szerintem, hogy ne nézzünk ki betegnek miütán feltettük az alapozót, púdert. Egy kis “szín” nem árt 🙂 Természetesen a Catrice, Essence pirosítók is megfelelnek, de ha rendelni is tudunk, akkor szerintem az e.l.f. és a NYX pirosítók jobban megérik.

e.l.f. Pirosító (Natural Radiance Blusher)

NYX Bronzer & Blusher Combo (egy kedves bloggerinától kaptam 🙂 )

Most csak ezek vannak nekem, de kb. 800-1000 Ft-ból kijön egy e.l.f. vagy NYX pirosító.

A nice blush is very important if you want to achieve a natural, healthy look. I’d say Essence and Catrice products are good too but for the same money you can get better quality: NYX and e.l.f. Though you have to order them online.

Sokáig gondolkodtam, hogy milyen korrektort válasszak, de végül egy paletta mellett döntöttem. Megvan egy ideje és nagyon szeretem, mert annyi szín van benne, hogy bárki megtalálja a számára megfelelőt, ráadásul én szem alá és pattanásokra is használom (két különbözőt), tökéletesen megfelel. A sötétebbeket akár krémes szemhéjpúder alapként is el tudom képzelni, szóval kihasználható a termék, ráadásul nagyon olcsó.

15 Concealer Palette ebay-n 3-4 dollár, postaköltség nincs (kb. 900 Ft)

Most of the time we use different concealer for under eye dark circles and acne spots. But for a beginner I would recommend this palette. On ebay it costs 3-4 USD (there is no shipping cost) and you get a concealer that is good for imperfections and dark circles too or you can use the darker colours as eyeshadow base etc.
SZEM – EYES:

A szemhéjalapozó szintén fontos, ha szemhéjpúdert is akarunk használni. Nemcsak sokkal szebbek lesznek a színek a szemünkön, de tartósabbak is. Az Essence primer nem a legtökéletesebb, de ennyi pénzért remek, ráadásul egész jól teljesít mindig! 

Essence I love stage szemhéjalapozó 749 Ft


The cheapest eyeshadow base you can find in the drugstores and it is pretty good!
Essence I love stage eyeshadow primer, costs about 2,5 euro

A szempillaspirál nagyon sokat dob az ember megjelenésén, szintén fontos. Az az igazság, hogy ez az ADEN Cosmetics spirál az egyik, vagy talán a legjobb szempillaspirál, amit eddig használtam. Nagyon tetszik a keféje, nem túl nagy, még a mélyen ülő, kicsi szemekhez is jó, ráadásul szuper fekete a színe, tartós és kellőképp hosszabbít-dúsít. Nem lesz műszempillahatás, de messze a legjobb spirálom, főleg ennyi pénzért! 
NAGYON AJÁNLOM bárkinek!

ADEN Cosmetics Intelligent Mascara, akciósan 672 Ft (eredeti ára is kb. 900 Ft)

This is seriously the best mascara I have ever used. No, it is not expensive, actually this is very cheap! I love it because it is really black, makes my lashes full and long. The brush is small so it can be used well on smaller eyes too. Simply great for everyday use! It costs about 3-4 euro on adencosmetics.com
Ha valaki szeretne szemhéjpúdereket is használni, akkor ajánlom a Catrice vagy Essence palettákat, akciósan is ki lehet őket fogni sokszor. Kb. 1500 Ft-ból ez is kijön, vagy veszünk 2-3 mono-t, az is jó 🙂

For a beginner Catrice and Essence palettes or mono’s are perfect! 🙂 When you find out which colours you like the most then you can buy more expensive palettes! 🙂

Szeretem a szemceruzákat, mindig is használtam őket. 
Az ADEN Cosmetics szemceruzákról pozitív a véleményem. A feketével pl. a felső szemhéjra rajzolhatok vonalat, a szempillák tövébe, hogy dúsabbnak tűnjenek a szempillák. A barna, tekerőset pedig az alsó vízvonalamra használom, majd barna szemhéjpúderrel fixálom. 

ADEN Cosmetics eyepencils, akciósan 315 Ft (akció nélkül is 400 Ft körül van az áruk)

I have always used eyepencils. I really like these ones by ADEN Cosmetics. Really inexpensive but the quality is good! www.adencosmetics.com

AJKAK – LIPS
Napi szinten szinte alig használok szájfényt vagy rúzst, de egy egyszerű balzsamot vagy hasonló terméket néha szívesen előveszek.
Azért választanám ezt a Lip Tint-tet, mert nagyon sokáig tart, több szinben kapható és könnyű használni, ráadásul nem ragad, nem kenődik, lassan kopik. 
Kiss My Sass cosmetics Lip Tint 5 dollár, kb. 1200 Ft.


I dont use lipsticks or lip glosses on a simple day but a nice lip tint can be very useful: easy to use, available in different colours, isnt sticky and long lasting. Perfect! 
It is available on www.kmscosmetics.com/

Ha jól számolok, kb. 10000 Ft-ból kijönnek ezek a termékek. Így leírva nem kevés, de ha azt nézzük más márkáknál egy alapozó vagy szempillaspirál kerül 4000 Ft-ba. 
The whole kit costs about 35 euro, I think that is not bad! 🙂 Especially when a foundation or mascara costs 17-20 euro in drugstores…

A termékek elérhetőek:

Garnier BB krém, Catrice, Essence, Rimmel: dm, Rossmann
ADEN Cosmetics: www.adencosmetics.hu vagy shopline.hu
KMS Lip Tint: http://www.kmscosmetics.com/ (ide van 15%-os kedvezményt adó kód is!)
e.l.f.: www.eyeslipsface.co.uk/ vagy www.makeuplaza.com
NYX: www.cherryculture.com vagy  www.makeuplaza.com
15 színű korrektor paletta: ebay.com

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)