Magyar English
Oh My Brush
július 30, 2012

Paula's Choice: Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant

This is the first Paula’s Choice review on my blog! 🙂

Az első Paula’s Choice vélemény a blogon! 🙂

I got the 2% BHA Lotion and a lot of samples. I have been using this product since April and I think now I can talk about it.
A 2%-os BHA Lotion lett az enyém a Paula’s Choice-tól, sok-sok minta társaságában. Április óta használom, szinte megállás nélkül, most már határozott véleményem van róla.

 

Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant
You might not know the difference but it does matter what kind of exfoliant you choose. Paula’s Choice knows this well. There are BHA and AHA exfoliants on their site. I dont want to talk about AHA but it will remove the dead skin cells from the top of your skin, while BHA goes into the deeper parts of your skin and works there. I have acne scars, and these ones just wont fade away since last year! Finally I have found some products that do help me and I can see some differences in the before and after photos!
 
I had to realize that I chose the ‘wrong’ product, because this lotion is better for normal, dry skin (it really never dried my skin out!), but there is a liquid and gel too and those are better for skin like mine.
 
Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (Combination Skin | Oily Skin)
Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant (Combination Skin | Oily Skin)
 
So next time I really want to choose the right product because now this lotion is good but I think it could be better. Though I am not complaining in 3 months my skin got much better! I am really happy with the result! The main problem with my skin is that I have hormonal and huge, red spots, acne doesnt want to fade away and I have several scars too. Nothing really helped in the past but if you look at the before-after photo above then you can see that now my skin looks better and the spots are not that terrible either, they can finally heal! 
 
I also got several samples and I loved them all especially the serums, I like using them at night because these are night the lightest products but you will see the result in the morning for sure! I didnt like the ones with AHA because I dont like it when my skin is “peeling” off lol, I prefer BHA, I never have any problems with this and I can use physical scrubs instead of AHA, same result.
 
Paula’s Choice offers several products (for men, cosmetics, sun care, hair care etc) I hope I can try out more things in the future! There is something always on sale and there are discounts etc, I think they ship worldwide!


 
Skin Perfecting 2% BHA Lotion Exfoliant

 

Abban biztos voltam, hogy a BHA a nekem való, mert problémás bőrre ez illik. A hatóanyag nem más, mint a szalicilsav, ami zsírban oldódik és a bőr mélyebb rétegeiben is kifejti hatását. De mire jó? Nagyon röviden: gyulladt, pattanásos bőrre, pattanások után maradt hegekre, főleg zsíros és kombinált verzióra. Mivel ez egy hámlasztó, figyeljünk oda a fényvédelemre, mert a termék használata alatt érzékenyebb lehet a bőr. A Paula’s choice blogon van egy hosszabb összefoglaló a BHA-s és az AHA-s (normál és száraz bőrre, illetve ráncok ellen) hámlasztásról is, itt lehet őket elolvasni:

Nos, akik régóta olvasnak, azok tudják, hogy az én arcbőröm nem egy könnyű eset, ritka az olyan termék, ami bármilyen mértékű javulást tud produkálni rajtam.

A bőrömről: kombinált, nagyon hamar zsírosodik, ronda, hormonális, gyulladt pattanásaim vannak, de a legnagyobb probléma, hogy ezek nem hajlandóak elmúlni heteken át, aztán heg marad utánuk, akár évekre is! Eddig csak a Dianne 35 segített (tökéletes bőröm volt tőle), de annak a hatása már a múlté.

Kémiai hámlasztóm még nem volt, ezért izgatottan vártam a hatását ennek a lotion-nek. (maradok az angol elnevezésnél, mert több BHA-s termék van és csak ez különbözteti meg a nevüket).

Egy dolgot figyelembe kell venni és az az arcbőr pH értéke. A szalicilsav csak bizonyos értéknél tudja a hatását kifejteni. Valószínűleg ezért láttam javulást csak jóval az első használat után, mert más termékekkel együtt használtam, amik eltolták a bőr pH értékét más tartományba.
Aztán egyszercsak észrevettem, hogy változik a bőröm. Ezt főleg a homolokom láttam, ami egyébként igazi T-zóna, nagyon zsírosodik, jó hely a pattanásoknak. Viszont mióta ezt a BHA hámlasztót használom, szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hány pattanás jött ki a homlokomon és környékén. Az arcom többi részén is ez a helyzet: újak már ritkán jönnek ki, de ha vannak is, akkor hamarabb gyógyulnak. Az állammal van most csak bajom, de ez bizonyos napokon előfordul…
Fehér krém, ami rögtön felszívódik, s elvileg minden bőrtípusra használható. Az biztos, hogy soha nem volt tőle száraz a bőröm és az oldalon is normál, száraz és nagyon száraz bőrre való.
Viszont felfedeztem, hogy van ugyanilyen BHA-s termék, de zsíros és problémás bőrre! Szerintem ez lesz a nekem való, mert bár a mostani is remek és biztos, hogy el fogom használni, de utána a zsíros bőrre valót fogom kipróbálni, arról rengeteg jót hallottam! Ezzel csak az a bajom, hogy elég lassan dolgozik, nekem meg nem átlagos pattanásaim vannak.
Egyébként van 1%-os változat is, de a 2%-os sem túl erős, nem kell tőle félni! 🙂 Az oldalon nagyon jól el lehet igazodni, próbáljunk meg a bőrtípusunknak tökéletesen megfelelő terméket kiválasztani a legjobb hatás érdekében.
Pl. ebből van:
Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant (zsíros-pattanásos bőrre)

Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant (zsíros-pattanásos bőrre)

A csomagolás egyébként tökéletes, erős, masszív, utazni is lehet vele, ráadásul nem 30-40 ml-t kapunk, mint más márkáknál, hanem ugyanazon az áron 100 ml-t! Háromszor annyi termék, ráadásul tényleg nem kell sokat használni belőle!
Érdemes elolvasni a kommenteket! Néhány vevő mintha csak rólam írna, főleg azok akik hormonális pattanásoktól szenvednek. Ők mind a Gel-t vagy a Liquid-et használják, legközelebb én is ezeket fogom kipróbálni! 🙂

 

 

BEFORE – AFTER

 

 

Összegezve:
Bár a bőröm még mindig nem tökéletes, de azért a változás szembetűnő, míg így is, hogy nem a teljesen tökéletes terméket választottam.
Ami a legnagyobb dolog a számomra, hogy a pattanások VÉGRE gyógyulnak és nem marad utánuk heg, illetve a régi hegek is gyógyulgatnak! Az “előtte” képen lévő hegek egy éve rajtam vannak…
Akinek vannak pattanásai, de nem zsíros a bőre, annak ez a megfelelő választás, a többieknek pedig a már fent említett gel vagy liquid való inkább. Értékelés: 8/10 (az én bőröm számára).

 

 

Ne feledjétek:
50%-al kevesebb a postaköltség az első vásárlásnál! Kód: HUN01ORD

AJÁNLÓ:

Mara írt még erről a termékről:
Paula’s Choice – Resist Daily Smoothing Treatment [5% AHA]

Via pedig másik két termékről:
Paula’s Choice Resist arclemosó és BHA hámlasztó

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)