Magyar English
Oh My Brush
április 28, 2012

HUN: The Body Shop- DeoDry™ Dry-effect Deodorant (Fresh&Floral roll-on) - vagyis a TBS rózsaszín golyós dezodorja

This review is written by Dyna in Hungarian, she is the guest blogger today!


A mai posztot Dyna írta nektek 🙂Hol kapható: The Body Shop üzlet (Aréna pláza), és nem sokára a webshopban is
Mennyiért: 890 forint 
Mennyiség: 50 ml

A 3 héttel ezelőtti sajtótájékoztatón szereztem be ezt az izzadásgátlót, mert épp elfogyott az előzőm. Ugyan volt még egy tartalék golyósom az előző Garnierből, ám nem bírtam a véremmel és keddtől már ezt használom. 
Azért vettem meg, mert bár olykor már éreztem azt, hogy “igen, megtaláltam a tökéletes hónaljstiftet”, de ez a jó felismerés huzamosabb használat után mindig dugába dőlt. 🙁

A termékismertető előtt még néhány szót ejtenék magamról, e témában szerzett tapasztalataimról. Sajnos apukámtól örököltem izzadékonyságom és igazából elég sokáig eltartott, míg rájöttem, hogyan csökkenthetem az ezzel kapcsolatos “kellemetlenségeket”. Sokan ajánlják akár átlag verejtékezőknek is (és kb. én is az vagyok, egy 10-es skálán max. 6-osnak mondanám magam, szóval ne higgyétek azt, h egy egész nap gyöngyödző lány vagyok:)) az “antisudoricát” is (ez egy gyógyszertárban kapható, verejtékezés csökkentő szer, sokaknak be is vált a környezetemben), de nekem pl. csípi a hónom alját (a bőrt), így sajnos nem élhetek vele. Viszont ha valaki még nem próbálta, szerintem megéri elslattyogni érte egy patikába, max. a családból-barátok közül valaki más használja el, az ára se vészes, 6-700 forintból garantáltan beszerzed. Az utóbbi években mindig golyós dezodort használtam, ez vált be a legjobban. 1 éve megint Garniert, mert nyertem egy blogon és újra rátaláltam (korábban már használtam 2-3 évig, de mindig átvariálják ezeket is és az újakkal valahogy nem megy az összeszokás). Általában egy példány van is belőle nálam, mert a nap folyamán még 1-2x be szoktam kenni vele magam. De a fent említett darabok pl. már picit “beizzadt” hónaljra kenve már nem mondhatóak illatosnak, frissnek, üdének. Nah de nem szaladnék ennyire előre. Tény, hogy a legutóbbi kencével sem voltam 100%-osan elégedett, ekkor jött szembe a teszt főszereplője. Elsőre nagyon szimpatikus volt, hiszen alumínium-só mentes. Ez fontos. Tény, hogy sok izzadásgátló azzal “operál”, hogy eltömíti a verejtékmirigyek kijáratait és akkor szag sem keletkezhet, ám ez sejthető, h nem állapot. Hosszabb és mélyebben szántó cikket olvashattok az alumíniummentes dezodorok témakörben a Krémmánián, az alábbi linken:  http://blog.kremmania.hu/2011/05/aluminiummentes-dezodorok.html  

Az ára is tetszett (bár a TBS termékek általában jóval drágábbak egy akármilyen más márkájú terméknél) és az is, hogy utántölthető. Igaz, akkor még nem érkezett meg az utántöltő a boltba, de hát vitathatatlanul jól hangzik, hogy így talán csökken a felesleges “golyós test” legyártása, felhasználása. Mondjuk ott a sajtótájékoztatón méláztunk picit a lányokkal, hogy “vajh tényleg akarunk-e évekig egy golyót használni?”, de aztán otthon rájöttem, hogy simán kilögybölöm picit a csap alatt, hagyom megszáradni és tádáááám, újra szösztelen, szagtalan az “alap”, jöhet bele az új töltet. A kedves áruslányok azt mondták, az utántöltő még olcsóbb is lesz hozzá, szóval abszolút jó biznisznek gondolom. Krisztivel (Forumshops) percekig merengtünk, a három illat közül melyik legyen a befutó, én vagy 4x megszagoltam mindegyiket. Utólag is úgy érzem, jól döntöttem, a másik kettő picit rizikósabb illatnak tűnt a szememben. Miért?! Mert bizonyos illatokkal kapcsolatban azt tapasztaltam, hogy verejtékkel keveredve sokkal büdösebb elegyet képez, mintha simán “csak” izzadtságszagot terjesztene valaki. A kék és a zöld is rizikósnak tűnt ebből a szempontból, bár lehet, h többedik találkozásra majd másképp érzem és egyszer belőlük is bezsebelek egyet. 😉


Térjünk rá magára a rózsaszín kupakos golyósra! 
Miért szeretem és miért ajánlom másoknak is? 
– mert reggel, mikor felkenem kellő mennyiséget adagol csak, ebből nem lehet túl sokat kenni. A Garnierem simán csinált olyat, hogy olykor-olykor valamiért egy hatalmas adag lé jött belőle, amit utána szedhettem le papírzsepivel, wc papírral, mi volt épp közelebb. Ezzel nem jártam így még egyszer sem. 
gyorsan megszárad, nem kell percekkel a felső felvétele előtt bevetni, hogy aztán otthon toporogjunk, fújdogáljuk hónaljunk a tökéletes száradásig. Én legalábbis csak akkor veszem fel a pólóm, ingem, ha már megszáradt a cucc. 
színtelen, tényleg nem hagy nyomot. Bár ez már az újfajta fekete pólókhoz ajánlott Garnierre is jellemző volt, igaz az cserébe némileg sárgásra színezte a fehér felsőimet. Ennél ilyet nem tapasztaltam, se fehérek, se sárgát, semmilyet. Mintha nem is lennénk bekencézve. 
– télen-tavasszal-ősszel (vagyis bénább időben, mikor még nem kell pántos pólóban rohangálni és minden tömegközlekedési eszközön villantani) nálam simán előfordul, hogy 5-6-7 naponta borotválom csak le a hónaljkutyut (tudom, nem szép meg nem is jó, de igazából egyrészt csak itt borotválok, másrészt pedig itt sem vagyok túl szőrös, így nem egy sűrű kádkefényi pamacs éktelenkedik a karjaim takarásában, szóval egy max. fél centis közép barna, némileg ritkás folt látható, meg ezt tényleg csak “takargatós” időszakban csinálom így (bár nyáron utálom 3 naponta lekaszálni az extra mini szőröket, nem is túl kellemes, hiába kenegetem be jó alaposan, h habozzék), szóval én látom meg max. a pasi. Tehát visszatérve a fél centis szőrökre, más hónaljkencékkel már jártam úgy, hogy ebbe a mini szőrbe is beletapadtak és 2-3 egymáshoz épp közel eső szálat undi mód összetapasztottak. Ezzel a deoval ez sem áll fent, lehet növesztgetni! 😉 (ez persze csak vicc volt, ez a terület ahol sztem kifejezetten jobb a szőrtelen lét, segít a napi higiéniában)
– ha x óra letelte után újra kell kenni a nem is létező testrészünk alját azt bárminemű egyéb tisztítási folyamat nélkül megtehetjük, ugyanis hiába tűnt már inkább szagosnak, mint illatosnak az adott terület, egy sima újragolyózást követően ugyanolyan üdékés illatosak leszünk, mint reggel a fürdés utáni kencézéskor. Nem értem, hogy miért, hogyan, de tényleg így van. Naponta tapasztalom és szagolgatom magam, mert nem hiszem el. Már a pasitól is megkértem, szagoljon meg. Persze nem értette, de nem is az volt a lényeg. Virágos dezodor illatúnak definiált. Imádtam érte ezt a kis flakont. 🙂
– elég hatékonynak is érzem. Tény, hogy még nincs 30 fok, igaz nekem az izzadás nem függ össze az ezer fokkal, valahova rohanván vagy idegeskedés-izgulás végett is lehet izzadni. Elégedett vagyok azzal, hogy kora du-du. kell először újra kenni. Volt már nem egy olyan deom, amit a melóhelyre beérve már utáltam. 

Megpróbáltam lefotózni, mennyire láthatatlan maga a szer. Tényleg színtelen, több képet kellett kattintgatnom, mire végre belecsillant picit az optikába is. Vicces volt, mert kétszer újra kellett golyózni, ugyanis teljesen elillant a fénye a nagy fókuszálás közepette, ez is 3. kép, látszódik is, h a “csík közepénél” már szinte megszáradt.  Negatívumot nem tudok rá mondani, pedig talán objektívebb beszámolónak tűnne. Talán azt említeném meg, hogy a múlt hét pénteken egy zenés-táncos mókán is bevetettem és újra kellett kenni. De elég gyorsan megszáradt és nem lett tocsogós tőle a felsőm. Igazából eszembe jutott, h bele kellene tenni némi szódabikarbónát, mert a hozzáértő lánykák azt mondják, úgy még hatékonyabb lehet. Talán pár hét múlva, ha már a vége felé járok, vagy ha túl gyengének érzem. Jah és azt is sajnálom, hogy csak 3 illat van belőle (és a másik kettőt nem érzem szimpinek), de ez még talán változhat. 

Jah és a szöszölődése! Ezt is megpróbáltam megörökíteni. Ha nem tiszta hónaljra kenjük, magába gyűjti a szöszöket. (Miért tűnik mind feketének, pedig nem is volt rajtam mostanában fekete póló, szóval ez garantáltan nem a felső anyagából van, szimplán olyan szösz, mint mondjuk a kisgyerekek hajlataiban leledző (oké, nem folytatom inkább a leírást:)).
Viszont belelestem a flakonba, magában a lében nem igen úszkálnak (hazudnék, ha azt írnám, h egyet se láttam, de annyira minimálisat, meg is nyugodtam, h hetek múlva nem lesz az egész egy nagy, összeálló bekocsonyásodott szösz. 
De azért megmutatom a képet. Mondjuk ezt már más golyósnál is tapasztaltam, csak ugye még nem volt olyanom, melyet nem csak frissen zuhanyzott bőrre is jó volt kenni, gondolom ezt most ezért érzem meglepőnek. 
(Vera barátnőmnek elpanaszoltam, de nyomban megnyugtatott, ezt már ő is tapasztalta, igaz egy áttetsző üveges golyósnál, nah annál kifejezetten undi látvány volt az izzadásgátló lében ázó fekete kis “szálak”. Ez ennél a TBS golyósnál garantáltan nem fordul elő! ;))Filózok azon, hogy a másik, a stiftes változatot is kipróbálom (bár sokszor ezt is helytelenül hónaljstiftnek definiálom, de tudom, h nem az, csak nehéz a szóismétléseket kikerülni), mert az biztos más lehet, az is teljesen színtelen gél, hát ezen még töprengek…

Szerintem ez egy nagyon jól funkcionáló golyós deó, amit szívből ajánlok bárkinek. Ha van kérdésetek, megjegyzésetek, nyugodtan írjátok meg, minden észrevételt szívesen fogadok. 

——————————————————————–

Viktória’s Style: Köszi Dyna, hasznos volt! Én a golyós dezodorokat nem szeretem annyira, mint pl. a stifteseket, de ehhez most kedvet kaptam! Én is imádom, amikor fél liter lé folyik ki a golyóson 😀 Örülök, hogy a TBS termékekkel ilyen nem fordul elő. Meg is szaglászom őket hamarosan!

Milyen deo-t szoktatok használni? golyós, spray, stift? 

Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)