Magyar English
Oh My Brush
március 8, 2012

HUN: Garnier BB Krém vs. Ázsiai BB Krémek - Garnier BB Cream vs. Asian BB Creams

Remélem nem egy tipikus összehasonlítás lesz ebből, kicsit, kritikusabb szemmel vizsgálom most ezeket a krémeket, ugyanis szeretem őket, de valahogy dönteni kell, hogy melyiket is válasszuk….

Elég sok magyar lány töri a fejét a következő kérdésen? Garnier BB krém vagy ázsiai BB krém? A válasz egyáltalán nem egyszerű! Könnyebb a Garnier termékét megvenni a boltokban, ez tény. Én most négy különböző krémet szeretnék szemügyre venni. Előre el kell, hogy mondjam, mindegyiket használtam/használom, nemcsak a BB krém-láz miatt vettem meg! Viszont szinte mindegyiknek megvan a maga problémája és “csodája”, érdemes kicsit tanulmányozni a felhozatalt, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. A blogomon már mind a 4 termékről írtam tesztet, jobb oldalt a keresőbe beírva megtaláljátok őket, de azokban nincs benne az összehasonlítás, csak sima tesztek!
1. Első versenyzőnk a Lioele márka Beyond the Solution terméke! 50 ml-es a kiszerelés, fantasztikus a külső, imádom a csomagolását. Doboza is van, amit nem találok jelenleg, de az is nagyon szép. Imádom a pumpás verziókat, ez különösen jól sikerült. A Lioele egyébként is az egyik legjobb márka a piacon. DE, ezzel a krémmel elkövettek egy baklövést… Viszont előbb leírnám, hogy valószínűleg az egyik kedvencem! Ha csak egyet választhatnék a felsoroltak közül, ő lenne az. Matt hatás, arcbőrhöz igazodó szín: tudtam használni nyáron is és most is, a NAGYON világos bőrömön! Jó a fedése, a krém állaga sűrű, könnyű eldolgozni. Egyetlen probléma: nincs SPF! A BB krémek pont erről híresek, hogy min. 20-25-ös SPF-t tartalmaznak, erre ebből kimaradt. Testvérében, a Triple the Solution-ban már van. Ezért tehát hiába a matt hatás, SPF-el rendelkező púder kell rá, ez a minimum, amivel védhetjük az arcbőrünket.

2. Második kiszemeltünk a SkinFood barack illatú terméke. Erről nem akarok sokat írni, mert a magyar webshop-ban szerintem nem is árulják és egyébként sem vagyok oda a SkinFood termékekért. Sem a kozmetikumok (szájfény, körömlakk), sem ez a BB krém nem hozza a színvonalat szerintem. Nem szeretem az illatát, de egyébként nem vészes, de lehetne jobb is. Elég folyékony az állaga, ezért nehezebb rendesen eldolgozni (nem lesz olyan egyenletes). Lehet majd a képeken látni, hogy nagyon sárga a többihez képest, látszik, hogy nem európai bőrre találták ki. Ezt használom a legkevésbé, bár ez is egész jól alkalmazkodik a bőrszínhez, de van tőle jobb termék is. Amúgy a fából készült kupak nagyon aranyos 🙂 30 ml-es, SPF 20.

3. InnisFree Eco Natural Green Tea túl hosszú a neve… Talán ez az egyetlen hibája 😀 Nem annyira sűrű, mint a Lioele, de még mindig nem túl folyékony. Színre hasonlóak, ez is inkább illik a bőrömhöz, mint bármi más. Zöld teát is tartalmaz, bevallom szeretem az ilyesmit. SPF25: ez is kipipálva. Könnyen el lehet dolgozni, nem annyira matt, mint a Beyond the Solution, érzem, hogy ez elég jól hidratál is, így bármelyik bőrtípusra ajánlanám. Elég sokan találnak az oldalamra ezzel a keresőszóval, tehát külföldieket érdekli és olvasni akarnak róla. Attól tartok a magyar webshop-ban ez sem kapható, pedig jó lenne, mert szerintem igazán jó krém. Ráadásul 10 ml-es verzióban is kapható (nekem ez van meg, de kapható 30 v. 50 ml-es kiszerelésben is).

4. S végül a Garnier BB krém. Nem titok, hogy szeretem! Annak ellenére is, hogy nem vagyok oda a Garnier termékekért, sőt…. Szerintem a cég fennállásuk egyik legnagyobb alkotása ez a termék. A piac már előre ott hevert a lábánál, csak egy kis reklám kellett s máris beindult a gépezet, hatalmas reklámfogás! A többi cég valószínűleg tépte is a haját, hogy nem az övék volt az “európai BB krém” ötlete elsőként. Sebaj, most már gyártja mindenki….
Ezen érzem a legjobban, hogy krém! A Garnier krémek alapból nehezen szívódnak fel, ezzel is ez a baj, ha nem teszünk rá púdert, akkor csillogni fogunk. Száraz bőrűeknek viszont igazi telitalálat! Nagyon szeretném újra használni, de csak két színben kapható! Világos a bőröm, s bár a “világos” árnyalat van meg nekem, de ez is túl sötét. Nem, ez nem fog igazodni az arcbőrödhöz. Boltban le kell tesztelni, ha túl sötét, akkor nem érdemes megvenni, mert csak 1 évig őrzi meg a szavatosságát! Egyébként elég jól fed, de jól el kell dolgozni, mert ne feledjük, ez egy színezett hidratáló. 50 ml és SPF 15. Az ára pedig nagyon kedvező Magyarországon, itt Hollandiában sokkal drágább!
Most pedig jöjjenek a színek! Mindenképp keressünk rá ilyesmi képekre az interneten mielőtt vásárolnánk!
A színminták a képen látható sorrendben lesznek:

Az InnisFree, a Lioele és a Garnier színe áll hozzám a legközelebb. A Skinfood valami eszméletlenül sárga a többihez képest. Állagra a Lioele a legsűrűbb, a többi folyékonyabb.

Végül jobban eldolgozva.

Végül az összegzés:

Ázsiai BB krémek:
– jól igazodnak az arcbőrhöz
– általában magas SPF-t tartalmaznak
– akár közepes fedést is elérhetünk
– könnyű velük dolgozni
– nagy a választék
NEGATÍVUM:
– csak internetről lehet rendelni (kivéve budapestiek és kecskemétiek)
– nem olcsó

Garnier BB krém:
– normál-száraz bőrűeknek: jó hidratáló
– közepesen fed
– baráti az ára (M.o.-on)
– tudod, hogy mikor jár le a szavatossága
– sok helyen kapható, nem kell a netről rendelni
NEGATÍVUM:
– csak két szín kapható és nem igazodnak a bőrszínhez
– zsírosabb bőrön: csillog, púder kötelező felé!
– jobban el kell dolgozni, mint ázsiai testvéreiket, ecset nem árt hozzá

Személyes véleményem:
Érdemes a boltban letesztelni a Garnier BB krémet, mert ha pont az válna be, akkor egy könnyen beszerezhető, nem is túl drága, de jó terméket kapunk. Ha viszont, nem jó a szín, vagy zsírosodásra hajlamos a bőrünk, akkor inkább olvasnék pár tesztet (külföldieket is!!!) az ázsiai BB krémekről és kiválasztanám, azt, ami a bőrszínemhez a leginkább illik. A bőrtípust szándékosan nem mondom.
Én mindegyikhez púdert használok, szerintem a legjobb egy “színtelen”, nekem a SKIN79 egyik púdere van, amit IMÁDOK, róla is írtam már. De egy jó ásványi púder is ugyanolyan jó, ezeknek nagyobb a fedésük, ajánlom a Lumiere púdereket. 

Úgy érzem, hogy a bőröm akkor “lélegzik” igazán, ha BB krémet vagy ásványi alapozót használok.

Érdemes-e kipróbálni a BB krémeket? Határozottan IGEN.

Beszerzés:

Garnier BB krém: ha jól emlékszem Magyarországon a Müller árulja, külföldön a sima drogériák.
Ázsiai BB krémek:
Magyar: http://bbkrem.hu/ (Budapesten és Kecskeméten személyes átvétel)
Angolul egy holland cég, nagy választékkal: http://www.bbcreamshop.eu/ (az enyémek innen vannak)
Angolul, amerikai cég HATALMAS választékkal: https://prettyandcute.com/
És még sokan mások….
Támogasd az oldalt!

Arcápolási Rutinom 2020

Mindent A Fényvédelemről! + Tévhitek

INGYENES E-Könyv: Koreai Arcápolási Rutin

Archive

2022 8 2021 95 2020 184 2019 260 2018 194 2017 196 2016 172 2015 203 2014 224 2013 217 2012 36 2011 7

ADBLOCKOT HASZNÁLSZ :(

Ha kikapcsolod az Adblock-ot, ugyanúgy használhatod az oldalt, mint eddig! Nincsenek és nem is lesznek felugró és zavaró reklámok soha, ígérem! :) Köszönöm, hogy olvasod az Oh My Brush blogot! :)